Привет,
Наскоро ми светна 'Check engine' лампата, т.е. не загасна като запалих колата. Причината се оказа позапушен DPF, Интересното беше, че това се случи след пътуване Варна-Русе-Варна... т.е. 400км извънградско каране с 90-100км/ч. Предполагам, че причината беше кофти нафта До тук добре, няколко дни след това тръгвам Варна-София, слагам STP DPF добавка, слагам премиум дизел и газ към София. Съответно в участъка на АМ "Хемус" преди Варна 130-140км/ч (регенерация ще правя), след това 90-100-110, но не е като да няма 2500+/- оборота (регенерация )
Та в понеденик оставям колата при 1 приятел, който често пипа по нея и има STAR и.... "100%" на филтър за твърди частици.
Последва сваляне и миене на DPF, та беше позапушен, но беше далеч от това да е затлачен и т.н. Оказва се, че може би Варна-София не е влезнала в регенерация и тук ми се поражда въпроса.... кога и как се актива тая регенерация? Аз ли е**х лелята на регенерацията като затрих грешките в ECU-то преди да тръгна за София?
След миенето имаше някаква драма с активирането на регенерацията, та в момента ще я покарам малко и след няколко седмици ще видим какво е състоянието.
Ламбда сензорът е сменен пред няколко месеца.
Поздрави,
Митака