Здравейте,
Аз имах същата дилема между C5 и W204.
Обикалях доста и покарах и огледах доста коли има и C5 от тези години, който не са на хидроактив, а са си на обикновено окачване.
Така от това което огледах коли C5 2009 - 2011 2.0HDI <> w204 2.2CDI 2007 - 2009 ( държах да е 646.811 стария мотор това е мой избор доста по евтина поддръжка филтри масла консумативи спрямо 651).
C5 може да съм попаднал на такива екземпляри но всички бяха с налюпено гумирано покритие по средната конзола и вратите това мен ме дразни страшно много. Едната кола се продаваше от представителство на Ситроен 2011 върната за замяна, да приемем че беше на реални километри 190 000 някъде пак беше обелено цялото. Седалките много захабени.
W204 гледах екземпляри на 400 000 + км и вътре освен леко захабена шофьорска седалка и волана всичко друго беше като ново.
Но все пак е важно каква кола ще ти се падне тъй че гледай по запазения екземпляр, и този който има сервизна история до последния километър.
Ако колата е поддържана като хората не е никакъв проблем да е на 250 000 км. ( да не говорим , 90% колите са на 300 000 + който са в бг.)
Тоест за мен най важното колата да има сервизна история да се разбере как се е грижил предишния собственик и да те грабне.
Моят избор е w204 явно просто не попаднах на C5 която да ми хареса ( преди това съм карал имал само френски коли 3 на брой zx,picasso,modus и съм доволен)