Интересно ми е да видя как ще се промени моят данък.
Някъде има ли актуализиран данъчен калкулатор? В момента ми дава 181.18 лв.
Публикувано 11 октомври 2018 - 14:59
Интересно ми е да видя как ще се промени моят данък.
Някъде има ли актуализиран данъчен калкулатор? В момента ми дава 181.18 лв.
Публикувано 11 октомври 2018 - 15:14
Публикувано 11 октомври 2018 - 15:20
Един въпрос: Ако караш 20 годишен голф и си роден на жълтите павета по-малко ли замърсяваш, отколкото ако караш 20 годишен голф и си роден в някое село до Враца, Бургас или Ямбол?
Втори въпрос: Защо данъка се изчислява на база замърсяване от автомобила(уж) а тези пари не отиват за борба сс замърсяването, а по принцип за подръжка на пътната инфраструктура в града(поне официално, не официално в нечий дълбок джоб).
Трето: Ако не се ограничи броя на автомобилите по пътя, какво по дяволите ще се случи скоро?
Публикувано 11 октомври 2018 - 15:38
Пичове, някой има ли линк към актуализиран калкулатор, защото в момента само си чешем езиците?
Статиите, които са прочетох, са тенденциозни и неясно написани. Никъде не видях точна методология или формула.
Прокламират преклонение пред новите автомобили, в услуга на АВА (Асоциация на Вносителите на Автомобили, така се казват). Всеки технически грамотен човек е наясно, че положението с новите дизели не е по-розово отколкото старите бензини, просто са друг тип замърсители, понякога доста по-сериозни. А и производството на един нов автомобил поглъща толкова много ресурси и енергия, че не е ясно дали не е по-екологично да караш колата си по-дълъг брой години.
Отделно пшеше, че отпада намалението на катализатор, но то не се прилагаше при автомобили над 100 к.с. така или иначе. От това, което разбирам, най-голям процент увеличение ще има при колите до 100 коня и над 14г.
Освен това, промените в закона са гласувани едва на първо четене. Обикновено важното се случва между първо и второ четене, когато могат да се вмъкнат или извадят важни части от новия закон. Тоест, докато не го видим черно на бяло в Държавен вестник, няма да е ясно какво точно ще се случи. По-скоро се опипва почвата и ако мине тихо, ще се обнародва. Да не говорим, че Президентът може да го върне за дообсъждане, но не вярвам точно по този въпрос да упражни правото си на вето.
Публикувано 11 октомври 2018 - 15:50
Така е затова още и нямаш калкулатор, само насоки
Публикувано 11 октомври 2018 - 17:06
Samuraijack ти си забавен човек и искрено ти се радвам ,явто аз съм най-интересното в живота ти и само ме дебнеш зад храстче Иначе за протокола: да точно в 2ра градска съм роден и съм живял първите 13години в един от централните квартали ,след което съм се преместил в Нови Искър (София-град) и да селско момче съм и нямам проблем с това название ,то е част от характера ,а не от местораждането както се казва Предпочитам да съм груб ,тесногръд ,ксенофобски расист отколкото част от новите еврогейски толерасти и това е право на избор нали?
Хари,
казвам се Филип, в случай, че си забравил. Иначе да-имам се за забавен и широко скроен човек.
Малко се ласкаеш, ако си мислиш, че имаш някакво специално място в модераторската ми работа, ще ти обясня, защо писах реплика.
Фактите са следните:
Мнението ти относно пълзящите провинциалисти изпъква, като надпис с ла*на на стена-чете се, но не е приятно.
Смятам, че е мое задължение да ти го кажа, защото иначе пак ще мине, като една от дебелашките ти шеги и колкото и да ти е неприятно, хора като Коцето, Мишо и Вонко, също са членове на клуба и това право на избор дето си го отбелязал гордо в мнението си, може да ти е право на избор в местния боен клуб или кръчма, но в МБКБ, смело ти заявявам, че нямаш такъв избор-всички сме равни и следва да се уважаваме и да сме с нормални отношения.
И в тоя дух на веселост, дето ме е обзел, искам да те попитам директно и право в очите, все пак даваш вид на мъжкар: Когато написа онова си първо мнение, Вонко и Коцето Лилов ли визираше ?
Публикувано 11 октомври 2018 - 17:08
Публикувано 11 октомври 2018 - 17:22
Да. И не само тях.
Ето за това говоря.
За мен, докато не си промениш отношението, нямаш място във форума, а ако продължаваш с тесногърдието си, спрямо другите членове-и във клуба.
Понеже си пуснал тема за събора, оставям те да решиш как и кой ще ти я продължи, но след час няма да имаш достъп до форума, или ще получиш, така наречения бан.
Ако има хора, които са на друго мнение, моля да го напишат в темата за наказания, където ще отбележа наказанието ти. На лични съобщение по повод на това ми решение, няма да отговарям-всичко във форума.
С голямо съжаление те гледам как потъпкваш всичко, което си изградил, но ти е време да разбереш, че нито ти, нито някой друг е по-голям от клуба Хари и не може да ти се позволява да правиш, каквото си поискаш.
Достатъчно дълго време беше част от екипа, че да ти обяснявам за какво ти се налага наказанието. Пак да напомня-имаш час, да си оправиш темата за събора, надявам се да не го използваш да затвърдиш още повече позицията ми.
Публикувано 11 октомври 2018 - 18:28
Аз от софиянец станах провинциалист.И съм много горд с постъпката си.
Публикувано 11 октомври 2018 - 18:38
Публикувано 12 октомври 2018 - 07:00
Темата относно наказанието на Хари е преместена в разедла за членове, по искане на УС.
Намира се ето тук: http://forums.mbclub...-хари-дискусия/
моля тези, които могат да вземат отношение, да го направят там, а тези които нямат права, мисля че вече се изказаха, така че нека не използват настоящата тема отново.
Публикувано 12 октомври 2018 - 07:47
Ми честно казано чичо Гошо си го има рожденото право на собственост, без значение дали Голф на 20, ЦЛС на 10 години или нова Дачия (пак условно). Това може да си позволи, това има.
Ми не, нито чичо Гошо, нито аз имаме рожденно право на нищо. Ама абсолютно нищо. Нито имаме рожденно право да караме кола, нито да ядем, докато не си го изработим. Нито в София, нито там, където сме родени. Аз не искам да спра на мястото на чичо Гошо, там, където спирам си плащам по 100лв на месец и не обикалям за да си намеря място за паркиране.
Идеята ми е, че чичо Гошо няма рожденно право да притежава кола. Както той, така и аз, и Коцето имаме право да притежаваме кола САМО АКО можем да си го позволим. И колкото по-високо се вдигне летвата за това АКО можем да си го позволим, толкова по-малко задръстване и трафик ще имаме по пътищата. В един момент и аз мога да реша, че ми е скъпо и да карам моторизирана тротинетка в града и кола само извънградско или нещо такова. Чаткаш ли?
Относно Хари, аз лично не смятам, че трябва да бъде баннат за такова нещо, изглежда ми прекалено.
Този пост е редактиран от vonko1988: 12 октомври 2018 - 07:48
Публикувано 12 октомври 2018 - 07:52
Относно Хари, аз лично не смятам, че трябва да бъде баннат за такова нещо, изглежда ми прекалено.
Евала!
Публикувано 12 октомври 2018 - 07:57
Ми не, нито чичо Гошо, нито аз имаме рожденно право на нищо. Ама абсолютно нищо. Нито имаме рожденно право да караме кола, нито да ядем, докато не си го изработим. Нито в София, нито там, където сме родени. Аз не искам да спра на мястото на чичо Гошо, там, където спирам си плащам по 100лв на месец и не обикалям за да си намеря място за паркиране.
Идеята ми е, че чичо Гошо няма рожденно право да притежава кола. Както той, така и аз, и Коцето имаме право да притежаваме кола САМО АКО можем да си го позволим. И колкото по-високо се вдигне летвата за това АКО можем да си го позволим, толкова по-малко задръстване и трафик ще имаме по пътищата. В един момент и аз мога да реша, че ми е скъпо и да карам моторизирана тротинетка в града и кола само извънградско или нещо такова. Чаткаш ли?
Евала!
Както казах има си тема по въпроса
Публикувано 12 октомври 2018 - 08:34
Ето нещо по-конкретно по темата. Изглежда, че общините ще имат доста свобода при определянето на данъка:
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни