Сега.Прочел съм я темата много добре.От началото до края.
Какво пише на табелката също прочетох.
И за това ти казвам,че не си намираш правилния сервиз,а ако мога да те перефразирам,когато човек си купува кола 300 коня,трябва да има под ръка доказан сервиз.То не че не се осират всички рано или късно,ама...
Другия сервиз дето "прави"само ск.кутии....Как аджеба ги прави,като ги праща във Варна и не може да прочете кутията!!!???Да не говорим,че ги праща на НЕправилното място!
Казах ти по-горе кой сервиз да потърсиш в Пловдив.За консултация и за четене на колата,а пък вече ти решаваш по-нататък.
И аз да ти дам един пример.Снощи ми звъни познат,че негов познат не може да си отключи багажника на колата...(краткия вариант)
Човека изобщо не знаел че в инфраред ключа има метален ключ и че има дупка за него в багажника!
Така че за@би примерите,ами си оправяй колата! Предизвиквам те!
Ако стигнете до пращане на кутия,пиши на лично и ще ти дам тел.и координати на правилния сервиз с правилната техника.
Поздрави!
Днес, след като си взех колата от сервиза за автомати(платих 96лв за : Диагностика, Смяна букса, Обезмасляване на компоненти и компютър, Тест на масло за антифриз, Проверка на картер за стружки, 3 дни престой в охраняван двор - Калин 0888 388681) закарах колата в AMG SERVICE/при Георги Паунов/0899269966/.
Стар диагнозата потвърди онова, което каза делфито, китайското OBD и LAUNCH казаха.
Георги ми препоръча човек от Пловдив(Данчо до стъкларския завод), който работи самостоятелно и прави скоростни кутии за други сервизи, тъй като според него проблема е механичен и за това не може точно да се каже какво е. Според него без да се свали кутията не би могло да се определи точно какво има(според него нещо се е счупило и за това така изведнъж се сбозяса, защото ако е фр.диск и си е отишъл щяло да почне първо на определена скорост да прави проблеми, но това е не диагноза, а само разговор по тема). Вероятности от 500лв-3500лв. Тръгнах си от там, не иска да ми взима пари за отделенто време. В този сервиз нямаше кола различна от Мерцедес.
Като мое заключение в двата сервиза имат сходно становище, в първия направиха много неща за кратко време и бяха ангажирани с мен без да се държат грубо при всички мои въпроси, преследване по помещенията, правене на снимки(именно заради форума и колегите тук). Аз съм доволен от тях и бих препоръчал сервиза както и AMG SERVICE, да те не ми решиха проблема(въпреки че маслената букса и комп. са проблем!), но имах нещо насреща и отношението беше професионално. В ДИАГНОСТИЧНИЯ ЦЕНТЪР се подиграха с мен и собственото си име, защото ми взеха пари за да ми кажат това, което аз им казах като ми приемаха колата за диагноза(влизаш и на лист описваш какво има и какво да гледат) дори ме излъгаха за това, че "едната ланда сонда е изключена, а другата е изгоряла"- това не потвърди никой след това!!! Това за мен е пример за непрофесионално и некоректно отношение.
Болен съм за колата и искам да си я карам, това е. Има хора, които просто нехаят може би моята грешка, е че се впускам в детайлите и искам отсрещния да си върши работата както аз моята. Просто не съм съгласен да направя основен ремонт, защото се е счупила прословутата пружинка за 8долара или някое бутало е сбозясано.. много ясно че ако се разглоби кутията всеки диск ще е с различни стойности от заводския защото все пак имат износване, но дали са за смяна или ще са засмяна следващите 150К.
В сервиз Грозданов на кукленско шосе съм чувал същите отзиви както за AMG SERVICE и да си призная братовчед ми(w210 E320 4matik) ми каза да отидем или на едното или другото, заради диагностиците им. Така се случи, че отидох в AMG, но не пречи да отида за разговор и при Грозданов(дали те правят или препращат на някой кутиите, дали са имали случай като моя, дали ще искат да свалят първо мозъка и да проверят как са нещата или ще исакт и те основен ремонт за по-сигурно).
До колкото ми се изяснява картината от всички теми по форуми из нета може да се размина с платка и мозък, но в САЩ имаше момче дето след основен ремонт получава същия проблем както преди и се оказва късо съединение в някой пин на буксата....
Поздрави!