Да попитам и аз нещо - с ом646 съм но който е 150 коня. Възможно ли е неправилна работа на EGR клапана да вдига разхода. Ето случката : преди 1-2 седмици отивам до село следобед с включен климатик и ми дава 6.0 за 15-16км път. Направи ми впечетление , че досега винаги до 6,5 максимум ми е падало. Бях сменял гумите с летни и си викам сигурно е от това. На връщане пак същия маршрут , пак почти никакъв трафик и отново спокойно каране но този път БЕЗ климатик - 6,6 среден разход. Не мога да си го обясня освен нещо да бърка колата понякога- бях чистил преди време ЕГР ,че заби грешка и няколко месеца нямаше проблеми . На скоро пак влезна в авариен режим от него, след като загасих и запалих се беше оправила. Явно ще трябва да го сменям, но въпроса ми е може ли да влошава работата на мотора и да влияе на разхода. Иначе при мен само веднъж борда даде разминаване повече от 0,1 спрямо зареденото- Стз- София- Стз по магистралата почти без градско ( 6,5 борд 6,2 на колонката). Като цяло е точен сякаш.
Разход w204 220CDI 170кс автоматик (om646)
Започната от toxata, 19 апр 2018 - 22:18:21
66 мнения по тази тема
Публикувано 25 април 2018 - 08:57
Публикувано 25 април 2018 - 18:14
Колега с какъв размер гуми е тая кола. Аз днес моята за 55 км разстояние средна скорост около 80 км смесен разход около 25км в града ми показа на екрана 5.9л. Зимата карах с 245/45/17 и разхода ми под 7 не падна сега с летния спорт пакет паднах с близо литърГледайки средните разходи на писалите до момента, оставам с впечатление , че наистина разхода ми е височък! Заредих резервоара , който съм описал по-горе на току що светната лампа 58,5литра. Минах 604км и светна отново. Заредих 59л. Среден разход по борд 9,9л!
За съжаление не мога да карам колата, през повечето време откакто съм я взел е в сервиза за проблем с окачването, но това е за една друга тема( нека видим как ще се развият нещата и накрая може да опиша една доста интересна история).
Поздрави!
Публикувано 25 април 2018 - 18:19
Колата я взех с 225/45/17 и с тях карам и до момента.
Това на снимките е при загряла кола около 25км цариградско без задръстване и 3км+20мин стоене на светофара на Парадайс !
Извинявам се за завъртените снимки, опитвам се през телефона да ги зобърна, но не се получава нещо
Това на снимките е при загряла кола около 25км цариградско без задръстване и 3км+20мин стоене на светофара на Парадайс !
Извинявам се за завъртените снимки, опитвам се през телефона да ги зобърна, но не се получава нещо
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от toxata: 25 април 2018 - 18:23
Публикувано 26 април 2018 - 22:20
Точно 100км, само градско, пълнене до капчката 10,5л.
Предложете проверен диагностик, който може да прочете с внимание и разбиране, различните агрегати, датчици, дюзи, ЕГР и т.н. , абе да направя една цялостна профилактична диагностика.
Предложете проверен диагностик, който може да прочете с внимание и разбиране, различните агрегати, датчици, дюзи, ЕГР и т.н. , абе да направя една цялостна профилактична диагностика.
Прикачени файлове
Публикувано 26 април 2018 - 23:28
Колега бих ти препоръчал да си отидеш в силвър стар 50 лева е диагностиката обаче си заслужава аз моята кола понеже съм от Бургас а тук няма още си я водя в Дарс Ауто и съм много доволен. Даже другата седмица ше ходя да я видя защо тъпото ЕСО работи кога му е кеф
Публикувано 27 април 2018 - 10:26
Точно 100км, само градско, пълнене до капчката 10,5л.
Колега от кола до кола винаги има разлика, но този разход е доста висок, дори моята 320цди (ом642) харчи като твоята че понякога и по-малко, с леко каране и 8 съм виждал по борд градско, със раздаване на газ 12-13 на 100. Гледал ли си нещо по колата? Ако нямаш къде мога да опитам да помогна имам СТАР диагноза, може да видим стойности от дюзи, дебитомер, егр...
Това което не можем реално да видим е дали е чипвана, ако е сложена кофти горивна карта при предишен собственик е нормално да прави такива аномалии. Пуши ли колата, сравнявал ли си я с друго 220цди като вървеж?
Публикувано 27 април 2018 - 10:30
Колега от кола до кола винаги има разлика, но този разход е доста висок, дори моята 320цди (ом642) харчи като твоята че понякога и по-малко, с леко каране и 8 съм виждал по борд градско, със раздаване на газ 12-13 на 100. Гледал ли си нещо по колата? Ако нямаш къде мога да опитам да помогна имам СТАР диагноза, може да видим стойности от дюзи, дебитомер, егр...
Това което не можем реално да видим е дали е чипвана, ако е сложена кофти горивна карта при предишен собственик е нормално да прави такива аномалии. Пуши ли колата, сравнявал ли си я с друго 220цди като вървеж?
Здрасти, колата е закачана на СТАР преди закупуване, но според мен бе четена основно за генерално натрупани грешки. Не съм сравнявал с друго 220CDI , затова не мога да кажа дали върви добре. За мен върви, но базата за сравнение ми е равно на 0.
Колата не пуши, имам чувството , че ми трепери "дупарата" при работа на място, едно леко помръдване, което се вижда и на стрелката на оборотомера.
Този пост е редактиран от toxata: 27 април 2018 - 10:30
Публикувано 27 април 2018 - 10:46
Както вече казах, искай проверка на дюзи. Най вероятно стойностите ще са извън нормата.
Публикувано 27 април 2018 - 12:13
Доста неща могат да са но основни причинители биха били дюзи, дебитомер, запушен катализатор/дпф като последното би давало грешка освен ако няма ремап и дпф-а да е изключе а в същото време да си стои и да се задръства.
Публикувано 27 април 2018 - 16:26
Потреперването на празен ход ме навежда на мисълта, че дюзите са правдоподобен вариант. Дебитомер, би трябвало колата да е спъната. Дпф, да пуши, да понамирисва на кюнец. А колегата е доволен от вървежа. Най добре се възползвай от услугите на Мерцедес София. Там ще те дарят с яснота относно причината за неравномерната работа на двигателя.
Публикувано 27 април 2018 - 17:07
Потреперването на празен ход ме навежда на мисълта, че дюзите са правдоподобен вариант. Дебитомер, би трябвало колата да е спъната. Дпф, да пуши, да понамирисва на кюнец. А колегата е доволен от вървежа. Най добре се възползвай от услугите на Мерцедес София. Там ще те дарят с яснота относно причината за неравномерната работа на двигателя.
Колега, не знам до колко си запознат с този мотор, но всички с 646 на 204 ще ти кажат че имат леки вибрации, разпитай колегите става дума за w204 200 и 220 cdi om646 2007-2009 година.
Нямам идея и обяснение но съм виждал леки вибрации и притреперващи обороти дори на колата на колега от форума купувана и от обслужвана в Балканстар на 100к км, дори скоро ги направи.
Публикувано 27 април 2018 - 19:25
Нямам директен досег, само съм се возил. Просто се опитах да достигна до някакво "логично" обяснение. Сега ако треперят и дрънкат като 1.4 tdi.
Лошо... :[
Лошо... :[
Публикувано 28 април 2018 - 19:22
Според мен пак казвам, колата работи добре, трептенето, за което споменавам е рядко и по-скоро рядко го усещам, почти незабележимо е. Ужасно впечатление ми прави при работа на място как се вдига показвания от борда разход-примерно карам си и ми показва 10-10,5 . Спирам в задръстване и за 3 - 4мин ми показва 11,3л , продължавам да карам спирам пак и отива на 12+. Днес имам около 30-40км градско с умерено съботно задръстване. Среден разход по борд 12.1л/100км . Не смея да я на намачкам, защото почва да ме боли главата като се замисля какво ще се случи . Ще я прочетем с колегата gelevp за основните неща на СТАР (утре вероятно).
Ето клипче на място в задръстване от вчера. Оборотомера работи стабилно, от време навреме просто помръдва 1-2мм надолу, което не се случва в случая!
Ето клипче на място в задръстване от вчера. Оборотомера работи стабилно, от време навреме просто помръдва 1-2мм надолу, което не се случва в случая!
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от toxata: 28 април 2018 - 19:23
Публикувано 28 април 2018 - 21:06
Според мен пак казвам, колата работи добре, трептенето, за което споменавам е рядко и по-скоро рядко го усещам, почти незабележимо е. Ужасно впечатление ми прави при работа на място как се вдига показвания от борда разход-примерно карам си и ми показва 10-10,5 . Спирам в задръстване и за 3 - 4мин ми показва 11,3л , продължавам да карам спирам пак и отива на 12+. Днес имам около 30-40км градско с умерено съботно задръстване. Среден разход по борд 12.1л/100км . Не смея да я на намачкам, защото почва да ме боли главата като се замисля какво ще се случи . Ще я прочетем с колегата gelevp за основните неща на СТАР (утре вероятно).
Колега и аз имам същото трептене като при тебе и основно се проявява като е на място.Усещам го и аз като леко клатене.Преди няколко месеца смених всичките дюзи защото бяха си заминали и тогава се усещаше много повече и оборотомера играеше яко.Мога да те посъветвам да направиш една диагностика на дюзите или за да си сигурен че нямаш проблем с тях ги закарай на стенд.Иначе за разхода който си писал както и посочих в предишния мой пост за мене си е нормален.Аз в града в задръстанията с климатика не мога да я сваля под 9.5-10.5.Ако работи на място по светофарите повече време отива 11-12.5 което си е нормално в тези пловдивски задръствания.Иначе извънградско ми кове 6.8-7.5 в зависимост от стила на каране.
Този пост е редактиран от iliants: 28 април 2018 - 21:11
Публикувано 29 април 2018 - 14:28
Ето една снимка от мене днес каране в града и малко извънградско. Почти всеки светофар хванах в града. Някъде около 40км е извънградско другото си е градско. Но да направя една зебележка че на 70-80км колата върви с около 1100 оборота само. И това си оказва голямо влияние.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни