Здравейте момчета.Както повечето от вас са запознати от предните ми постове имах проблем с скоростната кутия(постоянно ритане,приплъзване,шум).Отидох при специалист,който ми препоръчаха и задействахме нещата.Имаше проблем с механиката, както и електронния блок ми беше дефектен.Избрах софт-електроникс за рециклирана платка тъй като ми беше най-евтиния вариант а сумата за ремонта беше доста солена.При слагането на новия блок изгаря бушона,който действа като предпазител..Проблема ми е следния..Софт-електроникс казват че платката им работи перфектно,майстора казва че проблема е в нея..Някой от вас дали може да ми даде съвет как да постъпя или още по добрия вариант да ми каже ако се е сблъсквал с подобен проблем.Благодаря
Колата не иска да приеме новия блок(АСК 722.9)
Започната от Peshoo, 14 мар 2018 - 23:37:19
Блок Платка АСК Автоматик Майстор Проблем Решение Дефектен Бушон
9 мнения по тази тема
Публикувано 14 март 2018 - 23:37
Публикувано 15 март 2018 - 00:50
Попитай Софт дали имат доверен сервиз в Пловдив, който да се ангажира с подкарване на "перфектната" платка.
Какво означава "проблем с механиката"?
Софт не си плюят на репутацията. Виждал съм лично няколко коли, които "прохождат" след дистанционно ремонтирана платка.
Публикувано 15 март 2018 - 08:12
Познаваш ли добре работата на майстора ти?В Пловдив има човек/сервиз,който работи с Мерцедес и много хора са доволни.Потърси във форума,че много реклама започнах да му правя.Не е изключено и Софтелектр.да правят грешка,защото са си разширили много обема на работа и във Варна мненията за тях са противоречиви.
Най-добре е както казва kdl,те да ти препоръчат доверен сервиз,ако не да си говорят с майстора ти и да се уточняват.
Най-добре е както казва kdl,те да ти препоръчат доверен сервиз,ако не да си говорят с майстора ти и да се уточняват.
Публикувано 15 март 2018 - 11:46
Колега, мисля че проблема не е в платката. Проверете внимателно инсталацията.
Публикувано 15 март 2018 - 13:51
Да би било добре да има такъв сервиз,но за съжаление нямат..
daimler1 Можеш ли да ми дадеш по конкретна информация за човека.Похвалиха ми един такъв,който беше работил 15 години в Балкан стар и отидох първо там,но не пожела да приеме колата,тъй като съм имал проблем с акумулатора на СБЦто и не пожела да погледне колата.Можел да смени цялото СБЦ за 2000 лева и след това да започнел скоростната кутия.Изключително лошо отношение към клиент.#6
Публикувано 15 март 2018 - 16:21
Имаш лично съобщение.Да би било добре да има такъв сервиз,но за съжаление нямат..
daimler1 Можеш ли да ми дадеш по конкретна информация за човека.Похвалиха ми един такъв,който беше работил 15 години в Балкан стар и отидох първо там,но не пожела да приеме колата,тъй като съм имал проблем с акумулатора на СБЦто и не пожела да погледне колата.Можел да смени цялото СБЦ за 2000 лева и след това да започнел скоростната кутия.Изключително лошо отношение към клиент.
И пиши после за развръзката,а не като другите...
Публикувано 15 март 2018 - 23:40
Благодаря.Ще пиша какво се случва.
Публикувано 17 март 2018 - 02:12
Колеги проблема е отстранен.Платката пасна перфектно след като беше сменена с друга от Софт-електроникс Бушона не изгоря.Правил съм всичко без хидравличния блок на тази скоростна кутия и бих казал че за момента колата работи перфектно.Вероятно грешката е била в софт електроникс но просто не си казват,тъй като един тест на тази платка върху кола им струва около 500 лева грубо..Но както и да е важното е че я задвижихме.
Публикувано 17 март 2018 - 08:16
Колеги проблема е отстранен.Платката пасна перфектно след като беше сменена с друга от Софт-електроникс Бушона не изгоря.Правил съм всичко без хидравличния блок на тази скоростна кутия и бих казал че за момента колата работи перфектно.Вероятно грешката е била в софт електроникс но просто не си казват,тъй като един тест на тази платка върху кола им струва около 500 лева грубо..Но както и да е важното е че я задвижихме.
Много се радвам че проблема е отстранен!Няма безгрешни хора,но не всички го знаят!
Публикувано 17 март 2018 - 08:34
Колега аз още по телефона ти казах ,че проблема е там . Просто трудно се спори със софтелекторникс .
Also tagged with one or more of these keywords: Блок, Платка, АСК, Автоматик, Майстор, Проблем, Решение, Дефектен, Бушон
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W203 →
Проблем с двигател на Ц180 143 к.с. компресорЗапочната от Thebestmen, 09 ное 2022 C180 kompressor, проблем и още 1 |
|
|||
Модели →
C-класа →
Проблеми и ремонти →
W203 →
Проблем с автоматична кутия 722.6, ПОМОЩ!!!Проблем с 722.6, ПОМОЩ!!! Започната от didkoffs, 28 мар 2021 W203, c270 cdi, автоматична кутия и още 2 |
|
|||
Модели →
S-класа →
Проблеми и ремонти →
W220 320cdi вибрации в купето при определени оборотиЗапочната от BBRemapping, 08 юли 2020 W220, Автоматик, 320, cdi |
|
|||
Модели →
B-класа →
Проблеми и ремонти →
W245 B180 CDI - Странен шум от мотора при топъл стартЗапочната от Bor, 01 юли 2020 b180w245странен шум, проблем и още 3 |
|
|||
Форуми →
Полезна информация →
Сервизи →
Моля препоръчайте майстор в ПлевенЗапочната от dilyan, 17 ное 2019 Плевен, майстор, мерцедес е класа |
|
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни