От такова чукане на амортисьори ми идваше да продам колата. Смених двата предни а след 500 км. смених един десен от вече от сменените амортисьори, защото там остана чукането и мислих, че са ми продали дефектен. Колко клатене я клатихме по каналите на хората тая кола и поне 7-8 пъти сваляхме пружината с амортесьора. Като се слуша със слушалки, няма съмнение, че чукането идва от амортисьор. Бях в Ивайджет, Балкан-стар при Петко и още 2-ма 3-ма знайни и незнайни майстори. Накрая Данчо от Княжево /кв. Карпузица само Мерцедес работи/ го хвана какво е. Под прашника на амортисьора има тефлонов ударен тампон който е закрепен стационарно. При свиване на пружината тя освен, че се свива и се усуква радиално. При усукването си пружината завърта няколко градуса и стеблото на амортисьора. При завъртането на стеблото там където контактува с ударния тампон се чува кратко остро изскърцване, което вътре а и не само вътре в колата се предава, като чукане. Ремонта се състоеше в намазване с грес на стеблото на амортисьора. Четири години я карах колата така без никакви шумове и чукане и я продадох. Скоро новия собственик ми каза, че нещо чука на легнали полицаи и не могат да го хванат какво е. Разказах му историята, намаза наново стеблото с грес и след три дена почерпи за информацията... Всичко това звучи доста невероятно но само аз си знам колко ядове имах и какъв беше кефа от решението на въпроса.