Чукане в М 112 двигател
Започната от Bewolf, 11 фев 2018 - 20:46:38
78 мнения по тази тема
Публикувано 02 юли 2019 - 20:58
И моята е 4matic, аз се надявам в града да ми даде не повече от 15 бензин, но за сега съм доста далеч от този разход, даже надвишавам твоя. Със стар диагностика, дали може да се хванат ланда сондите дали са ок? Чувал съм, че на големите двигатели при смяната им, разхода можело да падне с около 2л/100км.
Публикувано 03 юли 2019 - 09:28
Публикувано 03 юли 2019 - 10:30
Видях, че е разкачен датчика, като го хванете с ръка както си е разкачен усеща ли се да пулсира?
Публикувано 03 юли 2019 - 10:48
Като е разкачен не пулсира. Като е закачен и го държа с ръка се усеща леко
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Публикувано 08 юли 2019 - 12:55
Днес за пръв път я чух да почуква и на студено, което ме натъжи. Според мен шума е от повдигачи. Явно не се омасляват добре. Тези двигатели нали не страдат от маслени помпи? Не съм срещал някъде да ги сменят? Този двигател работи с 8 литра масло нали? Жалко, че е без пръчка за мерене, бих пробвал да налея маслото на макс ако имаше.
Този пост е редактиран от Малкия: 08 юли 2019 - 12:56
Публикувано 08 юли 2019 - 13:26
И моята е 4matic, аз се надявам в града да ми даде не повече от 15 бензин, но за сега съм доста далеч от този разход, даже надвишавам твоя. Със стар диагностика, дали може да се хванат ланда сондите дали са ок? Чувал съм, че на големите двигатели при смяната им, разхода можело да падне с около 2л/100км.
Може да се хванат на живи данни, дали са мудни.
Градско е доста относителен разход, някой карат предимно в задръстване, други на много къси разстояния.
Обикновено повдигачите са причина за чукането, когато имат по голям луфт, причинен от износване. Ако причукват само при запалване на студен мотор, не е толкова страшно, все пак не е кола на 20 000км.
Ако се чуват на празен ход, тогава може да се пристъпва смело към ремонт.
За да установя причината за шума аз използвам такъв стетоскоп https://www.bagira.b...стетоскоп-force
Може и с дълъг метален прът, който да отвежда звъка до ухото, така като се разходиш по мотора ще чуеш, точно от къде идва.
Публикувано 12 юли 2019 - 23:40
Да, и аз започвам да се убеждавам, че са повдигачи, обаче с тази странност, че по ясно се чуват на загрят двигател. Този клапан за вентилацията на резервоара, един специалист ми каза, че това му е нормалната работа, да почуква и пулсира. Чудя се дали да опитам с друго масло, или добавка. Сегалното масло ми е 5в40 на тотал. Чета, че събира 8литра, а ако му се сложи малко повече? Питам, защото забелязах, че в наклон нагоре не се чуват да тропат толкова, и си го обяснявам само с по-лесно стичане в задната част на двигатела. (Или може пък просто да е съвпадение и точно в този момент да са били тихички)
Публикувано 13 юли 2019 - 06:26
Ще ти мине и аз бях така в началото
П.с. една лека манипулация от вчера
П.с. една лека манипулация от вчера
Публикувано 13 юли 2019 - 07:16
Браво, супер се грижиш за колата. Някой помага ли ти?
Публикувано 13 юли 2019 - 07:21
Да с едно приятелче го направихме. Вкъщи на канала в гаража. Равносметката 6:30 часа без да си даваме зор. Сваляне на мозъка, почистването му, смяна на клапаните на скоростите и lock up соленоида и сглобяване. Но трябва да е покарам за да мога да дам адекватно мнение за манипулацията, защото съм минал само 20 км за да се адаптира кутията.
Публикувано 14 юли 2019 - 08:52
колега, карай си колата и не го мисли. Каквото и да правиш няма да се оправи докато имах този мотор съм тествал всичко, различни масла, повдигачи, гумички на клапани и тн. Просто си го има този специфичен шум и това е Ако не ти харчи над литър на 10 000 въобще не го мисли, аз като че ли най добри резултати имах с мотул 229.5, но до тогава не бях пробвал Равенол ... иначе с оригинално 229.5 харчеше масло и тракаше повече на загряла. С две думи ако не харчи масло не пипай нищо, налях над 2000лв в проби и нямаше резултат все толкова хубаво си вървеше И все вдигаше 235 макс ))Да, и аз започвам да се убеждавам, че са повдигачи, обаче с тази странност, че по ясно се чуват на загрят двигател. Този клапан за вентилацията на резервоара, един специалист ми каза, че това му е нормалната работа, да почуква и пулсира. Чудя се дали да опитам с друго масло, или добавка. Сегалното масло ми е 5в40 на тотал. Чета, че събира 8литра, а ако му се сложи малко повече? Питам, защото забелязах, че в наклон нагоре не се чуват да тропат толкова, и си го обяснявам само с по-лесно стичане в задната част на двигатела. (Или може пък просто да е съвпадение и точно в този момент да са били тихички)
Officeservices.bg
Публикувано 14 юли 2019 - 09:11
И аз приключих с драмите с тракането. Оставям си го да си трака
След като смених комплект верига, банани, обтегач. Не ми се отваря пак мотора, защото ще започна с повдигачи и като е отворен ще има клапани, гумички и т.н.
С ОЕМ маслото наистина и на мен ми харечеше, сега съм с лики моли 5W40 и е по-добре от към харч на масло. На следващата мога да пробвам Равенол
Какъв Равенол си пробвал Краси?
Публикувано 14 юли 2019 - 09:25
Аз трябва да си намеря щека за мерене на маслото, че с това електронното на дисплея, само ми изписва oil OK и не мога да го хвана дали ми харчи.
Публикувано 14 юли 2019 - 09:27
https://www.youtube....h?v=xNz8gz2rVLk
Тук ще видиш как да видиш колко литра масло имаш. Аз ползвам този начин.
Публикувано 01 септември 2020 - 14:40
Колеги,да продължа темата, и аз като колегата отгоре с линк към тракането .
Мартин Куловски
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни