Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Колеги, моля за съвет. Аварирал автомобил

• Please log in to reply
25 мнения по тази тема

#16 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 02 февруари 2018 - 13:04

И бачкат в събота :)

• 0

#17 bativ

bativ

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    S203 C220 CDI 2004 Facelift

Публикувано 02 февруари 2018 - 14:28

Говорих вече с тях. 5 работни дни за доставка на въпросната част (клапан на рейката) Ще се чака, да го ева :D

• 0

#18 frizera

frizera

Чирак

• Потребители на форума
  • 132 Мнения:
  • Град:Abu Dhabi
  • Автомобил:
    B 170 Sport Tourer
    Honda CRV 1

Публикувано 02 февруари 2018 - 16:57

Говорих вече с тях. 5 работни дни за доставка на въпросната част (клапан на рейката) Ще се чака, да го ева :D

Странно?! Писал си че ти си изгасил колата, а сега клапан на рейката.... Освен това колата ти е запалила.....пак е странно за дефектен клапан или за дефектни гумички на клапана.... А това, че е останала без скорости?

• 0

#19 bativ

bativ

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 02 февруари 2018 - 17:38

Странно?! Писал си че ти си изгасил колата, а сега клапан на рейката.... Освен това колата ти е запалила.....пак е странно за дефектен клапан или за дефектни гумички на клапана.... А това, че е останала без скорости?

Колега, това ми казаха по телефона от Ивайджет, предвид на това че колата не е при тях, а само по код на грешка P0087.  Те не могат да потвърдят дали е това, но изразиха мнение че "най-вероятно е клапана на рейката"

А за скоростите не съм я пробвал. Не смея преди да е в сервиз 

• 0

#20 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 февруари 2018 - 18:11

При мен като се беше разкачила буксата на клапана на рейката, колата изгасна в движение. След това запали в авариен режим, нямаше мощност и не се форсираше повече от 3000 оборота на място, но все пак се движеше.

• 0

#21 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 02 февруари 2018 - 18:20

И аз си мисля,че тая кола без проблем и последствия може да се движи,ама не смея да пиша.
  • 0

#22 frizera

frizera

Чирак

• Потребители на форума
  • 132 Мнения:
  • Град:Abu Dhabi
  • Автомобил:
    B 170 Sport Tourer
    Honda CRV 1

Публикувано 03 февруари 2018 - 03:01

Ами като не даваме кураж на колегата да опита това и онова така ще е:

И аз си мисля,че тая кола без проблем и последствия може да се движи,ама не смея да пиша.

Разбира се в рамките на премерения риск.

При мен като се беше разкачила буксата на клапана на рейката, колата изгасна в движение. След това запали в авариен режим, нямаше мощност и не се форсираше повече от 3000 оборота на място, но все пак се движеше.

Точно така се случва.

Колега, това ми казаха по телефона от Ивайджет, предвид на това че колата не е при тях, а само по код на грешка P0087.  Те не могат да потвърдят дали е това, но изразиха мнение че "най-вероятно е клапана на рейката"

А за скоростите не съм я пробвал. Не смея преди да е в сервиз 

Останах с впечатление, че е минала на диагностика, та за това взех да се чудя. То може и дюза да е проблема, но щом пали.......вероятно не е нито едно от двете предположения - клапан, дюза. Пиши след като я закачите за какво иде реч все пак.

• 0

#23 bativ

bativ

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 03 февруари 2018 - 08:45

Задължително ще опиша всичко като я оправя. Утре пътувам към Сф и ще пиша за развитието. Благодаря за мненията и препоръките
  • 0

#24 bativ

bativ

Чирак

• Потребители на форума
  • 80 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 08 февруари 2018 - 16:02

Епопеята приключи :) Големият зор беше пътната помощ (2 пъти) :D  В понеделник разтоварихме колата в Ивайджет. След около час дойде приемчика да ми каже че "има много притеснителен шум откъм двигателя, най-вероятно счупено бутало или биела, но ще изчака да дойде негов колега" След още час дойдоха да ми кажат че има изпуснала дивтунга на дюза и първо нея ще оправят, чак тогава ще могат да кажат какво ѝ има на колцата. Вторник не ми звъннаха, затова Сряда аз звъннах сабахлям, казаха ми че съм готов и мога да си взема колата. Отидох, платих 120лв. (което за мен беше безплатно предвид чутото за повредата) и си тръгнах. Това ѝ имаше - изпуснала дивтунга на дюзата. Сега си същата ракетка, каквато си беше :D 

Благодаря на всички, които дадоха акъл и съвети. Определено Ивайджет са много съвестни (поне към мен)

• 1

#25 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 08 февруари 2018 - 17:03

Като цяло и аз съм доволен от тях, но съм ги хващал един-два пъти в пропуски. Но в сравнение с повечето сервизи са доста добре. Супер, че колата се е оправила, сега е време да я почерпиш един-два прекъсвача :D

• 0

#26 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Публикувано 10 февруари 2018 - 15:51

Бая трябва да е изпуснала тая дифтунга, че да ти спре колата... При мен бяха изпуснали 3 от едната страна и като отворя капака двигателя пушеше, но не ми е влизала в авариен режим... Като цена и при мен беше приблизително толкова.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни