Проблем с ключалка W203
Started by Mihailov, 24 Jan 2018 - 10:43:27
35 replies to this topic
Posted 28 January 2018 - 16:46
Свалих гълтача и го пратих на ключар - работил си нормално ми каза. Прозвъних всички бушони в задния и предния модул, както и в купето. Проверих захранването на заключващия механизъм на волана - има го ! А сега къде да търся проблема ?
Изпратено от моят LG-H650 с помощта на Tapatalk
Posted 29 January 2018 - 09:57
Може да има три причини за да не ти пали:
-Гълтача;
-Ключа;
-EZS модул (или както му казват).
Първата причина не е - проверил си.
Сега проверявай за втората. Имаш ли втори ключ, с който да пробваш?
После ще дойде ред на третия "заподозрян".
Posted 29 January 2018 - 10:14
Свалих гълтача и го пратих на ключар - работил си нормално ми каза. Прозвъних всички бушони в задния и предния модул, както и в купето. Проверих захранването на заключващия механизъм на волана - има го ! А сега къде да търся проблема ?
На кой ключар си го изпратил? Защото повечето като видят този EZS модул и нямат никаква идея какво да правят с него.
Posted 29 January 2018 - 10:17
На Киро в Добрич го занесох. Blond ме свърза с него. Уж разбира човека, ама ще видим като му закарам колата утре сутринта .На кой ключар си го изпратил? Защото повечето като видят този EZS модул и нямат никаква идея какво да правят с него.
Posted 29 January 2018 - 17:21
Гълтач и ключ са проверени и работят нормално. Колата тая вечер я качам на платформа и утре сутрин утива при Киро в Добрич да се занимава с тоя модул.Може да има три причини за да не ти пали:
-Гълтача;
-Ключа;
-EZS модул (или както му казват).
Първата причина не е - проверил си.
Сега проверявай за втората. Имаш ли втори ключ, с който да пробваш?
После ще дойде ред на третия "заподозрян".
Posted 29 January 2018 - 18:15
Не че нещо ама EZS (Electronischer Zündstartschalter) и гълтача са едно и също нещо.
Posted 29 January 2018 - 19:41
Смени си моторчето на заключващия механизъм на волана и ще се оправи колата.Това го направи ако със стар вече е видяно,че си разпознава ключа.
Posted 30 January 2018 - 14:14
Не че нещо ама EZS (Electronischer Zündstartschalter) и гълтача са едно и също нещо.
Мда, вместо заключването на волана съм писал два пъти гълтача. Извинявам се.
Posted 05 February 2018 - 09:11
Колеги, моят проблем е отстранен, колата вече си пали нормално , няма чертички на мястото на пробега на таблото и се отключва и заключва от копчетата на ключа, даже и багажника мога да отварям от дистанционното.
За всичко това благодарности на Киро от Добрич, препоръчан ми от @blond
Проблема беше в процесора на ключалката!
Posted 05 February 2018 - 15:33
Радвам се че си си решил проблема!
Благодаря, че сподели с нас какво е било!
Posted 25 February 2018 - 08:24
Аз имах такъв проблем с W204 обаче. Паркирах на Била и до там. Оказа се заключващия механизъм на волана блокира. Дойде ключар със софтуер, отверла и едно чукче, и го оправи за 30 лв. Както казват колегите е или EZS или ЕIS. На мен ми сложиха направо един емулатор за да не се случва повече. Ето линк, който намерих за w204, но мисля проблема и при w203 го има:
http://www.mercedesm...repair-ezs-eis/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 17 March 2019 - 22:50
Аз имах такъв проблем с W204 обаче. Паркирах на Била и до там. Оказа се заключващия механизъм на волана блокира. Дойде ключар със софтуер, отверла и едно чукче, и го оправи за 30 лв. Както казват колегите е или EZS или ЕIS. На мен ми сложиха направо един емулатор за да не се случва повече. Ето линк, който намерих за w204, но мисля проблема и при w203 го има:
Здравей,
Как така за 30лв? Колко излезе емулатора? Аз съм за същото нещо.
W204
На мен ми искат 400лв. за емулатор?!?!
Благодаря!
Edited by DominatorXI, 17 March 2019 - 22:50 .
Posted 18 March 2019 - 00:27
Гледам че си от Пловдив. Говори с колегата Grozdanov.
Има сервиз в Пловдив и ги разбира Мерцедесите.
Posted 01 November 2019 - 21:12
Да не пускам нова тема, бърз въпрос. Отказа ми бравата на багажника. Натискам я и нищо не се случва. С рибката отключва и бравата тогава работи. Като вдигна багажника вътре се чува да се търкаля нещо метално. Някой може ли да ме насочи кое се е счупило преди да сме я разглобили? Дееба.
Posted 01 November 2019 - 23:01
Това което бута лоста за отключванеДа не пускам нова тема, бърз въпрос. Отказа ми бравата на багажника. Натискам я и нищо не се случва. С рибката отключва и бравата тогава работи. Като вдигна багажника вътре се чува да се търкаля нещо метално. Някой може ли да ме насочи кое се е счупило преди да сме я разглобили? Дееба.
Или пък лостчето може да се е отчупило.
Оголвал съм всичко,но при мен има много допълнителни джаджи и в момента не помня точно как беше бравата от вътрешната страна.Май нещо се държеше на два болта и да не би пък някой да се е развъртял!?
Докато не отвориш няма как да е сигурно.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users