Колеги днес сутринта пак някаква драма с колата. При тези температури паля и изведнъж започва едно по-осезаемо тракане и виене, съответно като загрее колата вече шума и проблемът изчезват. При завъртане на волана наляво/надясно се чува промяна в шума. Подозирам, че е рейката и/ или помпата. Маслото бях планувал да го сменям напролет, като в момента е на 3 години и няколко месеца, но с оглед на появилия се проблем ще го сменя преди НГ дори. Първият ми въпрос е колко литра събира системата и дали 1 бутилка от 1 литър ще стигне ? Заедно с маслото (спецификация 236.3) ще сменя и О-пръстена. Притеснява ме повече известния проблем с рейката на тези коли и евентуално помпата да не е заминала. И тук е вторият ми въпрос, ако може да ме насочите къде да отида за оглед на самата рейка и помпа, защото с нея няма да мога да се справя сам, а диагностиката не показва нищо за сега. И да не е от типа майстори, които казват веднага за смяна е, а не примерно че след смяна на масло и пръстен ще се подобри работата и ще изчезне шума.
Edited by Klimfilt, 11 December 2017 - 12:13 .