Човече, карал ли си двата модела (с двигателите, които те интересуват)? Поне седял ли си зад волана и да натиснеш всички възможни бутони, които ще натиснеш в ежедневието?
Понеже, ако не си тук си заформяме една академично-просвещенска дискусия а-ла "Ганковото кафене".
Каквото и да ти напишем, като седнеш за пръв път в колата и ще я усетиш твоята ли е. Независимо, какво е изписано и препоръчано за нея. Оттам нататък можем да ти помогнем с двигател, година, екстри (ако избраницата ще е МБ, де).
И за да не помислиш, че те поучавам - аз си бях решил, че следващата ми кола ще е CLS shooting breake. Страшно ми харесва като външен вид. Това си го реших преди месеци и четох доста по въпроса. Познавам платформата, познавам двигателите.
Чак миналият уикенд седнах в нея и усещането беше "Мииииииииии, не. Не е моята кола." Даже не исках и да я карам.
По въпросите ти (а и за да допринеса към кафенето):
1 - коя от двете е с по-здрав двигател? Отг: Колегите са ти писали да конкретизираш, но ри 10+ годишни автомобили по важно е колко добре е поддържан конкретният екземпляр.
2 - коя вози по-добре от 2те - Отг: 211 с аърматик
3 - коя е по-добърият избор за градско шофиране (да понася добре трафик) Отг.: Автомат, независимо марката.
4 - разхода на гориво не е приоротет, но все пак, коя е по-икономична (зависи от мотора, да) Отг. колегите са ти писали да конкретизираш
5 - поддръжка - коя е по-евтина за поддържане (отново това не е приоритет Отг.: По-добре поддържаният екземпляр, независимо марката.