Добър ден колеги, направо ще карам по темата. Скоро ще дойде времето да сменям колата и мисля че е време да седна на бенц.
Спрял съм се на 2 модела и няколко двигателя: W203-220CDI; W209-270CDI,220CDI,200 Kompressor.
Чел съм разни неща и знам че ц класите са доста слаби първите години затова, ще гледам да е facelift задължително. За цлк съм чувал че дюзите са проблемни, отчасти заради "хубавата ни нафта". Това обаче ми е
крайно недостатъчно като информация и бих бил много благодарен на всеки който изрази мнение за съответните модели (силни, слаби страни, лични преживявания, ремонти, поддръжка и т.н.) и двигатели и ми препоръча някой измежду тях. Насочил съм се към по-малките мотори защото съм млад шофьор а и големите не са ми по джоба. От колата искам най-вече здравина и надеждност, на второ място е компромис между динамика и разход. Знам че има подобни теми във форума, но те или са стари, или съдържат много оскъдна информация, затова отварям нова тема. Няма смисъл да ми предлагате конкретни обяви, защото колата ще се купува след няколко месеца, а и смятам да е от Германия. Имам и един по-специфичен въпрос-дали колите са с не регулируем заден мост???
Предварително благодаря на всички обърнали внимание!!!