Здравейте колеги.Имам нужда от малко помощ.Трябва да почистя резервоара на 124-та от боклуците и гнусотиите в хубавата ни нафта.Колата гасне в движение и трябва да почакам около 20 мин. и тогава пали.Като гасненето става винаги на баир.Направи го няколко пъти за 2 дни.Реших да сваля и сменя горивният филтър.Взех едно шише от мин. вода срязах го на половина и започнах да изсипвам нафтата от старият филтър.Нямам думи да опиша какво изпадна от него...гняс...кал...лига...ужас.Смених и малкият пластмасов филтър с мрежичката в него.Но останах толкова учуден че си помислих дали не съм забравил да сменя маслото.Погледнах лепенката на масларя и....изминати малко над 5000 км. Ужас като си помислих какво има в резервоара.Идеята ми е следната:
1. Вдигам колата на 4 стойки.слагам леген и отвивам пробката и всичко в легена.
2. Завивам пробката отвивам цедката на сондата.Почиствам я хубаво и я завивам.
3. Наливам 10 литра бензин в резервоара и изчаквам да кажем 1-2 часа.
4. След това отвивам пробката и в друг съд източвам бензина и това което се е разтворило в него.
5. Подсушавам и завивам пробката.Наливам НОВА нафта и паля.
Това ми е идеята накратко,да си спестя хамалогията от свалянето на резервоара. Има ли някой колега който е правил гореописаната процедура?Какъв е бил ефекта?Приемам всякакви съвети без сваляне на резервоара.Благодаря предварително.