Бояне, не ми се спори. Караме по различен начин, ти имаш и дизел, и бензин, това е ясно. Със сигурност, ако жена ти кара и дизеловата, ще е значително по-смислен разхода. Това че ти им изравняваш линиите на кръвното, е друга тема
Аз не виждам смисъл в камион, който да върви на бургия за ежедневно мпс. Целта на тези "коли" е да са по-високи (позиция на шофьор и clearance), за да може семейство да пътува удобно, по-смислената проходимост в лоши условия и усещането за сигурност. Както и да го гледаме, атмосферен бензин ще гори много, което ги прави досадни за притежание. Гледах GLK, което е висока це-класа с моя бензинов V6. Това градско под 15 го няма в статистиките. Ако бяха с малки турбо мотори, щеше да е по-поносимо, понеже нормалните хора, в много малка част от времето зад волана, раздават газ сериозно. Обикновено се придвижват с тях. Всеки си преценява какво да си купи и мнението ми определено засяга само моята гледна точка.
Колко да съм нямал контакт със 163ки? Карал съм дизелова 270ка. Напълно оправда ниските ми очаквания към нея за поведение на пътя, но се движеше нормално и разхода беше разумен.
Металният колектор няма никакво отношение към пригодността за газифициране на м113. Играх го тоя филм, резултатът беше един голям компромис. Освен това тоя кораб ще трябва да носи 80л. бойлер в багажника, за да може да мине 300км с едно зареждане. Разходът на газ ще е ~15-20% над бензиновия при изрядна кола... Накрая нито ще е евтино, нито ще има багажник, нито ще върви като хората. Колкото по-мощна, толкова по-сериозно се усеща разликата в горивото.