Здравейте, малко предистория. Преди месец и половина взех колата Е320 5Г троник, 4х4 и т.н. За около 3к км понякога колата леко приритва. Имах уверението на предния собственик, че преди 20к км е сменял масло и прилежащите консумативи за автомата и затова не бързам да го сменям, но май ще се наложи. Бе направена СТАР диагноза и нямаше грешки свързани с него тогава.
В петък на път за "милата ни" столица по магистралата ми направи впечатление, че има едно леко виене на 5-та когато колата е по инерция /не се сещам в момента за подходяща дума/ при наклон надолу.
Днес на излизане от София на кръговото при Перник при изкачване автомата заби на 3 или 4 предавка. Изкачих се, спрях и при смяната на скоростите при директна и задна имаше едно като поклащане, но не и някакъв металически удар. Изгасих колата запалих и все едно нищо не се бе случило, изминах си 200км без никакви проблеми.
След случката не смятам да тръгвам на по-дълго от 10км пътуване докато не остраня проблема. Мисля да поръчам Fuchs Titan ATF 4134 20L туба от немския ибей, както и филтър, гарнитура, букса и там каквото трябва още за смяната, както и диагностика на автомата.
Въпроса ми е дали някой от вас има гадателски способности и да даде някаква присъда за автомата и идея какво може да е станало и евентуално да се е развалило. Един вид да имам някаква подготовка за това колко дълбоко ще трябва да бръкна в джоба.
Надявам се не съм Ви отегчил и обидил с подхода на въпроса ми.
Благодаря на отзовалите се