Здравеите, имам проблем с мл 164 320 cdi. Усещат се вобрации на шофиорската и пасажерската седалка при скорост над 105км.до лъм 160-170 каточели изчезват.Гумите и джантите са балансирани два пъти но без ефект.Ходих на маистор и тои останови,че проблемът е от висящия лагер на кардана но проблема е ,че се продава само комплект цял кардан.Моля за съвет какво да предприема.И дали диагнозата на маистора е вярна.
кардан за мл 164
Започната от Plamen_gr, 30 мар 2017 - 14:50:04
23 мнения по тази тема
Публикувано 30 март 2017 - 14:50
Публикувано 30 март 2017 - 20:25
Не е вярна диагнозата,кажи на майстора да купи кардан и да го сложи.Ако вибрациите изчезнат плащаш,ако ли не той плаща и така......
Публикувано 30 март 2017 - 20:30
+1 за горния пост. Ти провери ли дали наистина висящия лагер се продава само с кардана, че не откривам само кардан, има само комплект с кола, кардан и висящ лагер.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 30 март 2017 - 21:27
Здравеите, имам проблем с мл 164 320 cdi. Усещат се вобрации на шофиорската и пасажерската седалка при скорост над 105км.до лъм 160-170 каточели изчезват.Гумите и джантите са балансирани два пъти но без ефект.Ходих на маистор и тои останови,че проблемът е от висящия лагер на кардана но проблема е ,че се продава само комплект цял кардан.Моля за съвет какво да предприема.И дали диагнозата на маистора е вярна.
За такова нещо бих се допитал до 2-ро и 3-то мнение от тестван човек. Писнало ми е от майстори, които измислят части за смяна за 4-цифрени суми и после се оказва нещо дребно...
Публикувано 31 март 2017 - 06:18
Благодаря за мненията ще потърся и друго мнение.Проверил съм в два магазина и агера върви само с кардана.Страното е че няма нито виене нито чукане или някъкви вибраций до 105 км.после се усеща.Аз си мисля най вече за задни гуми или някоя джанта,ще разменя предни ссъс задни да се пробва.Приемам всякъкви съвети дори и да посетя някойи доверени сервизи.
Публикувано 31 март 2017 - 13:11
Виж номера на лагера и го потърси в магазин за лагери. Ако проблема е в лагера де... а не в гумения тампон или другаде. Но ме съмнява да е лагера, щом имаш вибрации, лагера обикновено вие или ромоли като се скапе.
Публикувано 31 март 2017 - 14:01
При мен е гумения тампон на лагера,вижда се че мърда като го хвана с ръка.Незнам дали от него са вибраците.
Публикувано 01 април 2017 - 16:50
Моля някои ако знае откъде да си купя висящия лагер комплект с гумения тампон да сподели.Ще го сменя само него ако може без кардана.Имате ли идеи от къде може да идват леки вибрации на седалките между 105 и 150км.Приемам всякакви съвети,че направо се разочаровах от колата.Дребен проблем но много дразнеш.
Публикувано 01 април 2017 - 20:41
Колега дай номер на лагера ще го намериме , обаче свали огледай каретата на кардана изглеждат добре понякога ,а всъщност са заминали .
Публикувано 01 април 2017 - 20:41
Ти сигурен ли си, че това ри е проблема? Ше сипеш торба пари и после ще се окаже калпави джанти или скъсана гума и пак ше ривеш. Най-просто търсене в чичо гошо
http://www.dbk-dimit...ер-опора-кардан
http://www.dbk-dimit...ер-опора-кардан
Този пост е редактиран от mradulov: 01 април 2017 - 20:42
Публикувано 01 април 2017 - 21:33
Аз ако знам проблема щях да съм го решил.Днес размених предни с задни джанти но няма разлика,усещат се вибрации на седалките малки но много дразнещи.Според гумаджията са в ред.Не разбирам и се доверява на тоева което ми кажат.Другата диагноза според маистора е че е тръкнало някакво предно ляво каре,в идната седмица ще го сменям пък дано да е от него.
Публикувано 01 април 2017 - 21:52
Джантите оригинални ли са или некакви алтернативни? При малко разминаване в размера на централния отвор джанта не се центрира добре, а на баланс си е ок. В такъв случай за проверка с изолирбанд една две врътки на оста на колето да влиза джанта тегаво, без да го къса и после стегаш болтовете и пробваш. Ако не тресе пием бира. Ако сменявал спирачни диакове и не си почистил леглата добре може да имаш същия проблем.
Този пост е редактиран от mradulov: 01 април 2017 - 21:54
Публикувано 02 април 2017 - 06:30
На моята W210 4-matic имаше подобни симптоми.
Проблема се оказа в разбити карета на кардан от раздатката към предния мост заради запекли шлици между двете половини на кардана.
Кардана го свалиха,рециклираха се шлиците,нов маншон на шлиците,смениха се каретата с нови,БАЛАНСИРА се кардана и готово.
Сега има съвсем малка едвам доловима вибрация между 90 до 100 км/ч.,но я усещам само аз.Който е карал колата или се е возил в нея ми казва,че си внушавам,че вибрира.
Предполагам,че системата 4-matic на ML и на Е-клас е идентична.
Публикувано 02 април 2017 - 07:04
Ти хубаво предполагаш ама системата на 164-та и 210-та нямат нищо общо.
До колегата с проблема,имам наблюдение върхо МЛ164 с разбито ляво външно каре вече 80000км и няма никакви вибрации от него.Накрая да не се окаже,че е от гуми или хидротрансформатора на кутията........
Публикувано 02 април 2017 - 10:26
Джантите са оригинални 19 за модела,гумите са мишелин диамарис от 2014 година.Кутията работи отличо,вибрациите се усещат само от105 до 150 в седалките,на волана няма нощо.Маистора ми вика че трябва да сменям реиката,долу в канала ми каза да въртя с ръка левия краи на рейката и се върти много лесно а десния трудно,това само с ръка отдолу,няма теч,на волана не се усеща нищо.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни