Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Гарнитура на главатамнения

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 niko_nikolov

niko_nikolov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor

Posted 16 March 2017 - 12:42

Здравейте всички! Нов съм в този форум и искам да попитам да ми препоръчате майстор в София, четох доста и видях само положителни коментари за Бай Васил и мисля, че човека си върши съвесно работата, а аз това търся. Какъв ми е проблема, от скоро съм собственик на CLK200 компресор колата е много добра, но има забележка (коя няма? :happy ) Когато я купувах видях че има теч от гарнитурата на главата и знам, че ще се наложи да се отвори но по-добре да занам проблема отколкото да си купя кола със скрит проблем (колата изглежда много добре и е гледана да кажа в допълнение :hailandkill ) в сервиза Грозданов, където я занесох за диагностика като я купувам ми казаха че тече масло и на високите обороти се чува веригата може да са обтегачи и т.н. Какво ще кажете по този въпрос да се доверя ли на този човек най-вероятно ще правя и други неща като цяло искам да си я направя да е 6 точки колицата и за това искам да се допитам до вас!  :beer

Благодаря предварително!

• 0

#2 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 325 Posts:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001
    CLK 200 Kompressor Cabriolet, 2000

Posted 16 March 2017 - 12:58

Бай Васо ще ти свърши съвестно тази работа. Но щом ще сменяш и верига според мен по-добре да се ориентираш към здрав мотор втора ръка. Аз така правих преди години с друга кола и се оказа правилното решение.

Дано тази кола да си я взел на ниска цена, че смяна на мотора никак не е евтино начинание.

• 0

#3 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,420 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 16 March 2017 - 13:01

Не съм съгласен. Според мен двигател се сменя, само когато е на пастет.

Веригата е аксесоар. По-добре да се отвори и да се подменят съвестно компонентите.

Колегата казва "като цяло искам да си я направя да е 6 точки колицата", дано не си промени концепцията ;)

• 0

#4 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 325 Posts:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001

Posted 16 March 2017 - 13:50

Аз взех мотор за 300лв, смених го за 500 в друг сервиз и карах 6 години :)

В другия форум има обява за SLK 200 Kompressor на части, чукната отзад, според човека на реални 142к км...

Но май най-добре е да се види състоянието на неговия мотор и да се прецени на място.

• 0

#5 niko_nikolov

niko_nikolov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor

Posted 16 March 2017 - 13:57

Няма как да мислим най-лошото понеже няма такива показания, смяна на мотора едвали ще се наложи а и няма гаранция на какъв мотор ще попаднеш... а колко ориентировъчно би струвал такъв ремонт някой може ли да ме упъти (верига, гарнитура, и шлайф)

• 0

#6 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Posts:
  • Град:Перник

Posted 16 March 2017 - 14:27

Не съм съгласен. Според мен двигател се сменя, само когато е на пастет.
Веригата е аксесоар. По-добре да се отвори и да се подменят съвестно компонентите.
Колегата казва "като цяло искам да си я направя да е 6 точки колицата", дано не си промени концепцията ;)

Веригата не е ли консуматив :)

Няма как да мислим най-лошото понеже няма такива показания, смяна на мотора едвали ще се наложи а и няма гаранция на какъв мотор ще попаднеш... а колко ориентировъчно би струвал такъв ремонт някой може ли да ме упъти (верига, гарнитура, и шлайф)

И аз искам да сменям верига обаче на W203 (111.951 M111 E20 EVO)

Доколкото разговарях с един механик, заради единият банан трябва да свалим главата :o  и сега съм в застой.

Иначе ако не се сменял той, и смениш останалите компоненти цената е около 150лв.+-

Аз за моят комплект платих 290лв. на някаква марка Swag. Ето как изглежда, абстрахирай се от останалите боклуци.

a84c4595b1.jpg 

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#7 rado_penev

rado_penev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 325 Posts:
  • Автомобил:
    ML 350, 2003
    CL203 C220 CDI, 2001

Posted 16 March 2017 - 15:08

За мен и консуматив не е, щом издържа половин милион км и повече... Тоя мотор щом е за верига кой знае с какво масло е каран...

ПП: Ама колегата не казва и кой му е модела на мотора. CLK 200 kompressor купето има поне 2 версии, за мотори аз знам поне 4 модела...

Edited by rado_penev, 16 March 2017 - 15:10 .

• 0

#8 niko_nikolov

niko_nikolov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor

Posted 16 March 2017 - 15:41

Мотора е 192к.с каран е последно с 5W40 марката не съм сигурен а е закупен от предния собственик от автокъща внос от Италия. Вероятно италианците са го добили понеже момчето от което го взех не е "хамалин"

• 0

#9 niko_nikolov

niko_nikolov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor

Posted 16 March 2017 - 16:29

Подготвен съм за този ремонт и мисля за смяна на дебитомер и ламда сонда понеже на диагностиката казаха че има грешка и в нея евентуално и тя да се смени и съм в мисъл 1000лв дали ще ми стигнат... :wacko

• 0

#10 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Posts:
  • Град:Перник

Posted 16 March 2017 - 17:21

За мен и консуматив не е, щом издържа половин милион км и повече... Тоя мотор щом е за верига кой знае с какво масло е каран...

ПП: Ама колегата не казва и кой му е модела на мотора. CLK 200 kompressor купето има поне 2 версии, за мотори аз знам поне 4 модела...

В никакъв случай не се заяждам с колегата КДЛ нито с Теб !

Няма значение колко издържа, то и водна помпа може да изкара 400.000км. но се води консуматив. Моята "кола" има сервизна книжка и са и сменяли маслата само в сервизи на Мерцедес, но явно има и нещо друго, за да чувам биене на клапани. Може би обтегачът се е развалил и е повлякъл всичко останало.

Ако искаш да шлайфаш глава- което води след себе си нови болтове, гарнитура, сервизиране на самата глава, така и така е свалена.

Дебитомер и кюнец датчик, не мисля, че ще се впишеш в 1000лв.

• 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,420 Posts:
  • Автомобил:
    бял

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 16 March 2017 - 17:28

Възможно е да стигнат. Зависи от цените, на които пазаруваш, както и какво точно ще сменяш, и с какви части ще сменяш.

192к.с. вероятно е най-късно 2001г. Това е 16г. кола в най-добрия случай. Километрите са трудни за предвиждане. 

Напълно нормално е според мен да се наложи да се направи една ревизия. Просто се прави и това е.

• 0

#12 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 16 March 2017 - 20:06

За некои мастити ИТ-та веригата е аксесоар, носи се на врата и не е стоманена;) За прости ИТ-та кат мен е консуматив дет се обажда на 300К км. Да нема сърдити за закачката и банани...

Сервиз нема да препоръчвам по обективни причини, но мога да кажа, че ако Бай Васо се ангажира резултата може да е само положителен.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Edited by mradulov, 16 March 2017 - 20:07 .

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#13 niko_nikolov

niko_nikolov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor

Posted 16 March 2017 - 20:40

0877577566 това ли е актуалния му номер на бай Васил понеже днес 2 пъти звънях никой не ми вдигна... 

• 0

#14 zaioristu

zaioristu

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Posts:
  • Автомобил:
    MERCEDES-BENZ E-CLASS s210 E200 Kompressor 186hp

Posted 16 March 2017 - 23:30

Да а това е другия 0878151513.

Бъди настоятелен.

• 0

#15 bat_lambo

bat_lambo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 267 Posts:
  • Град:Силистра
  • Автомобил:
    190D 2.5;
    190E 2.8 Sportline;
    190D 2.5 Turbo;
    124 320E;

Posted 17 March 2017 - 08:52

Колата още не е палена за тест без ремък - паразитния шум може да е от всякъде. Имам кола, която така трака, дрънчи и румоли във върхови обороти, всички казаха верига, но на смъкнат ремък не се чуваше нищо (оказа се, че са лагерите на динамото). На колегата може и да не е за смяна на верига - мотора си му работи плавно, върви прилично, има компресия равна на 4-те цилиндъра, пали от ряз, не меша масло и антифриз и т.н. ... ние веднага го пратихме за друг двигател :) :) :). Майстора ще каже от какво точно има нужда, дали само гарнитура, дали и нещо друго ... :beer :beer :beer

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users