То ясно. Дал си ток и си помогнал на колега. Това е добре.
Много е важно за нашите коли точно как се дава ток на друг автомобил. Не стига това, ми и този акумулатор 42 АН съвсем не е за тази кола. Прекалено е слаб.
Като си дал ток той е станал още по-слаб и явно е станало нещо по електрониката. Записало е някакъв проблем в паметта и затова е светнала лампата на чека.
По принцип се мери мястото на акумулатора и се взема най-мощния, който се побира там. Зависи и от това с какви финанси разполага човека естествено.
Производителя дава минималния капацитет на батерията. Под това, което пише в документацията не се слага. По-мощния акумулатор не е никакъв проблем, дори е доста по-добре за всички системи на колата.
Много важен момент е и как си сменил самия акумулатор и оставала ли е колата без напрежение.
Също както е важно как подаваме ток на колега, много е важно и обратното - как ни подават ток при необходимост.
Ползвай търсачката и ще намериш доста полезни неща.
Не вярвам да е станало нещо кой знае какво, освен записани кодове на грешки в паметта.
Но при всички положения без Стар диагностика няма да минеш.
Вече какво ще покаже тя е друга работа.
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...