Здравей, колеги по волан!
За много години!
Прощавайте за досадата, защото виждам доста подобни (не точно същите) теми, но ми се ще да се обърна към хора, които са го играли този филм". Колата е Мерцедес Е200, 2004 г., 204 000 км, дизел, нов внос. Закарах я в сервиз при покупката през юли, 2016 и оттам казаха, че колата е в уникално състояние. Карах си я доста и началото на декември за пръв път ми изписа "Reduced brake effect, visit workshop". На другия ден подкарах колата и нямаше и помен от това съобщение. И така до 23.12., когато при потегляне изведнъж започна да пищи в червено като коледна елха - "Break defective, stop vehicle". Съответно нямаше никаква спирачка. Оправих се със спирането, макар да бях на нокти. Закарах я в сервиз и оттам ми казаха, че е изгорял датчик в SBC модула, който не може да бъде сменен (датчикът), защото модулът е "излят". Минахме през драмата с БалканСтар, които отговориха, че смяна безплатно е невъзможна, защото през 2006 г "по този модул е работено и не подлежи на безплатна подмяна поради фабричен дефект".
Историята е това. Въпросите ми са следните. Нов е към 2 800 лв, което с труда ще дойде почти 3 000 лв. Очевидно е голяма сумата, но пък не ми се кара кола с част втора употреба. Казаха ми, че няма гаранция при втората употреба кога ще сдаде багажа. Някой от вас кара ли с такава подменена част втора употреба и възможно ли е при висока скорост спирачките да откажат? При мен се случваше винаги скоро след потегляне. Възможно ли е датчикът (а не целият модул) да бъде подменен по някакъв начин или проблемът да е друг? Колата много ми харесва и хич не искам да я сменям, още й се радвам и върви страхотно. Имате ли някаква идея как да постъпя?
Предварително се извинявам, че точно такова е първото ми мнение във форума, но ще съм много благодарен, ако някой може да помогне.
Поздрави!