Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Питаме за автоматик

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#31 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 28 ноември 2016 - 13:20

Еми тя сега е след рестарт на адаптацията мисля че като я покарам 100-200км да се адаптира като хората ще е още по-добре.

• 0

#32 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 28 ноември 2016 - 13:42

При шофиране с автоматична скоростна кутия на Мерцедес не би трябвало да имате каквито и да било впечатления и усещания, колата просто си върви и реагира адекватно на всяка команда. 

Ако имате някакви съмнения в поведението и коректността на кутията значи нещо наистина не е наред. 

Очаква ви ремонт (задължително при компетентен майстор и сервиз) и продължавате напред. 

Всякакви адаптации, залъгалки и други уйдурми може да разказвате единствено на жените си и за собствено успокоение.

• 1

#33 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2016 - 18:03

Тук не съм сългасен. Всяка самоадаптивна кутия си има собствено мнение. Особенно ако преди теб колата е карана от друг. Всеки си има различен стил на каране и има вариант автомата да не прави това което ти искаш и очакваш.

Тук на помощ идва изтриването на адаптациите.

Досега никой автомат на автоматичен режим не е успял да покрие критериите ми за правилно превключване на скорости (имам предвид да превключи на по-ниска или по-висока предавка когато аз смятам че е момента).

Тук на помощ идва ръчния режим ако имаш такъв, но и той при по-старите кутии има недостатъка, че реагира бавно.

• 3

#34 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2016 - 19:01

Тук не съм сългасен. Всяка самоадаптивна кутия си има собствено мнение. Особенно ако преди теб колата е карана от друг. Всеки си има различен стил на каране и има вариант автомата да не прави това което ти искаш и очакваш.

Досега никой автомат на автоматичен режим не е успял да покрие критериите ми за правилно превключване на скорости (имам предвид да превключи на по-ниска или по-висока предавка когато аз смятам че е момента).

Тук на помощ идва ръчния режим ако имаш такъв, но и той при по-старите кутии има недостатъка, че реагира бавно.

+1

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#35 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 28 ноември 2016 - 21:35

Моята така и не разбрах дали е резетната ама като гледат турбото ще накарам да я резетнат пак :)

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни