Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Питаме за автоматик

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#16 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2016 - 16:03

Винаги се усеща кога сменя една кутия... в каквото и състояние да е. Колкото повече си познаваш колата, толкова повече го усещаш.
Така и не стана ясно 5г или 7г-троник си.
Рестартирахте ли адаптациите със СТАР? Това с педала не съм сигурен, че работи добре.

Ако вчера си рестартирал... ще трябва да покараш повечко. ;) 1-2 месеца.
Моята 1 седмица риташе.
На всяко гасене, след като е карано повече от 10 минути, записва адаптациите. Това по спомен от техническите документи.
  • 0

#17 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 23 ноември 2016 - 16:07

5степенен е автомата.Със педала го рестартирах.Ще покарам малко така ако няма промяна ще я рестартирам и със стар.

• 0

#18 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 ноември 2016 - 16:19

Нищо не си направил вероятно с педала. След рестарт трябва да рита адски много, чак да се чудиш какво се случва ;)

За мен най-обезпокоително е не дали подритва, а дали преплъзва и дали не тече от някъде.
Ако последните 2 не са налице, всичко е ОК. Това е просто кола.
А ние като шофьори, постоянно подлагаме алгоритмите за смяна на тест. Кога караме кротко, кога душманската... условията за превключване не са идентични.
  • 1

#19 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2016 - 16:53

Не няма приплъзване ускорява си нормално тръгва си перфектно като е под наклон не тръгва назад ,няма и течове.Просто рита по-малко и то най-много се усеща във високите обороти след 4 хиляди иначе ако си я карам лекичко почти не се усещта.

• 0

#20 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 23 ноември 2016 - 16:55

И на комфорт режима рита по-малко отколкото на спорт.

• 0

#21 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Мнения:
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

Публикувано 24 ноември 2016 - 13:27

И все пак бих те посъветвал да я караш на Спорт, тогава колата тръгва от по-ниска предавка и товариш по-малко кутията! Хвани някой със стар диагноза да ти рестартира адаптациите и след 100тина километра ще се знае какво е положението.

• 0

#22 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 24 ноември 2016 - 15:16

Всъщтност каква е разликата между комфорт и спорт само тръгва от по ниска предавка ли?И добре утре ще рестартираме адаптаците със стар и ще пиша след 100км как е положението.

• 0

#23 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Публикувано 24 ноември 2016 - 16:20

Всъщтност каква е разликата между комфорт и спорт само тръгва от по ниска предавка ли?И добре утре ще рестартираме адаптаците със стар и ще пиша след 100км как е положението.

И превключва на по-високи обороти.

• 0

#24 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8420 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2016 - 16:41

На 5 степенния не мисля. Сменя си пак там, просто тръгва от втора.

Аз дори се оплаквах на колега, че 7g-то е мудно... много ми е трудно да я управлявам "на крак".
Всеки път, когато искам да свали скорост, за да тръгна малко по-бързо (малко, а не да се изстрелям), трябва да ритна педала до средата и да го върна малко... което ме дразни откровено, понеже си има и torque и коне колата. Явно още си свикваме, но сравнена с 6 скоростните ZF кутии е просто мъка... кола за придвижване, а не за каране.
8ск. ZF-и изобщо не ги коментирам, те са в друга галактика.
  • 0

#25 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2701 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2016 - 17:38

Петстепенния автомат си тръгва винаги от първа и няма спорт, а е летен или стандартен режим.
  • 0
NO PAIN - NO GAIN!

#26 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2843 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2016 - 18:02

Хари искаше да каже стандартен и зимен режим.

Иначе в упътването на колата пише, че при W-winter или C-comfort, 5G-Tronic тръгва от втора. По мои наблюдения е от първа :D. Разлика виждам само в оборотите в които се сменя предавка. При W/C сменя на по-ниски обороти. При S сменя при по-високи.

• 0

#27 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2843 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 24 ноември 2016 - 18:15

На 5 степенния не мисля. Сменя си пак там, просто тръгва от втора.

Аз дори се оплаквах на колега, че 7g-то е мудно... много ми е трудно да я управлявам "на крак".
Всеки път, когато искам да свали скорост, за да тръгна малко по-бързо (малко, а не да се изстрелям), трябва да ритна педала до средата и да го върна малко... което ме дразни откровено, понеже си има и torque и коне колата. Явно още си свикваме, но сравнена с 6 скоростните ZF кутии е просто мъка... кола за придвижване, а не за каране.
8ск. ZF-и изобщо не ги коментирам, те са в друга галактика.

Пробвай с по-бързо натискане на педала. Поне при 5G-Tronica казват следното:

Fast on = depressing the accelerator pedal quickly (not into kickdown position) while driving continuously, rather than depressing the accelerator pedal in the usual manner, will cause the automatic transmission to shift down into a lower gear. This gear shifting process is dependent on the current vehicle speed.
Fast off = there will be no upshift when releasing the accelerator pedal quickly, e.g. using the engine’s braking power during performance driving.

• 0

#28 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 24 ноември 2016 - 22:38

Като наблюдения мога да споделя, че моята след обслужване и резет стана по-мудна. Ама аз така си я обучих сега и не съм сигурен обаче преди обслужването без да искам май съм карал само на спорт :) Мисля, че трябва да я понатисна малко повече, ама в София все не ми стига пространството за това :)

• 0

#29 nike_33

nike_33

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 28 ноември 2016 - 11:59

Ходих да ми рестартират адаптаците сега съм доволен от автомата има едно леко ритаме при смяно но не винаги и то е много леко което не мисля че ми е проблем.Казаха ми от сервиза че то се получава понеже имам леко износване на някаква пластина (със две думи ми обесниха на последния съединител).И казаха сега да я карам така да не се притеснявам,лятото да мина да я сменим и около 700 лева ще струва ремонта.

• 0

#30 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 28 ноември 2016 - 12:32

Хари искаше да каже стандартен и зимен режим.

Иначе в упътването на колата пише, че при W-winter или C-comfort, 5G-Tronic тръгва от втора. По мои наблюдения е от първа :D. Разлика виждам само в оборотите в които се сменя предавка. При W/C сменя на по-ниски обороти. При S сменя при по-високи.

По мои наблюдения превключва на едни и същи обороти и в двата режима, но пък винаги тръгва от 2ра  :wacko

Ходих да ми рестартират адаптаците сега съм доволен от автомата има едно леко ритаме при смяно но не винаги и то е много леко което не мисля че ми е проблем.Казаха ми от сервиза че то се получава понеже имам леко износване на някаква пластина (със две думи ми обесниха на последния съединител).И казаха сега да я карам така да не се притеснявам,лятото да мина да я сменим и около 700 лева ще струва ремонта.

Не знам дали си струва да сменяш нещо, което някой ти е казал, че трябва да се смени за 700 лв. при положение, че така кутията ти търпи каране. Според мен трябва да я покараш едно поне 10000км и да видиш тогава как ще е, може да се оправи :)

Този пост е редактиран от vmvelev: 28 ноември 2016 - 12:36

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни