Здравейте колеги,
Бих искал да споделя моето разочарование и опит с озвучителната система при w204 (s204 понеже е комби).
Всичко започна когато с колегата "Praetorian" си сменихме колите по едно и също време с коли от едно поколение и не отне много време преди да стигнем до извода, че MB много сериозно са "спестили" от озвучаване при w212 и w204 особено при озвучаването без Harman/Kardon (за съжаление и там звука не отговаря на платеното, въпреки усилвателя, субуфъра, централния говорител и по-качествените "но не с много" говорители...).
Стандартното озвучаване във W204, което се поставя заводски според би могло да служи само и единствено при продажбата на служебни автомобили или таксита където се търси цена и трябва да има нещо за слушане на радио. Без да се обиждат колегите с такива возила но звученето без настройки за мен лично се равнява на това да слушаш музика от телефон в банята (плоско, неизразително, липсва бас, липсват високи а едните средни честоти които уж трябва да ги има се сливат и всичко е крайно неизразително...)
Може да съм разлигавен понеже W211 която притежавах преди това дори без Harman/Kardon звучеше повече от прилично с външен усилвател, по два говорителя на врата (отделно пищялка и мид-бас), централен говорител и субуфър (на задната кора под стъклото). Сравнено с компонентите във W204, усилвател вграден в плеъра, отделни мид-бас и пищялка в предни врати и коаксиални/двулентови говорители в задните врати.
За начало хората с обикновените говорители бих ги посъветвал да слушат музика на +3 на предни говорители, бас и високи са въпрос на вкус и музика но може би високи +5, ниски +2.
Сега да премина към съществото на темата, след като изчетох доста мнения и направи си сам теми по чуждите форуми най-вече "motor-talk.de и mbworld.org", реших да започна с подмяната на задните говорители във вратите. Слушах няколко варианта на Hertz, DLS, Ground Zero и други марки от среден клас нагоре без Sony, Kenwood, Pioneer, JBL и други марки които може да си купиш в Метро, кварталната бакалия или железария. На мнение съм, че ако ще се слага Сони или Някоя от комерсиалните марки то трябва да е от най-скъпите им серии и пак не мога да гарантирам дали ще има особено подобрение понеже тези марки от години пишат по кутии и описания гръмки неща от сорта на 2000W които дори пиково няма да постигнат. Спрях се на говорители на марката Audison APX165, RMS 70W, 4ома съпротивление, това е отново коаксиален/двулентов говорител, по принцип съм им голям противник но поставянето на отделна пищялка в задната врата е свързано с рязането на кората и понеже салона ми е малко по-специфичен цвят реших да не рискувам. Крайния резултат надмина очакванията ми, преди смяната слушах на предни говорители +3 за да не дразни звука, сега слушам на задни +6 защото когато усиля повече предните започват да кривят доста неприятно.
Този пост е редактиран от gelevp: 29 август 2016 - 15:26

Виж ГАРАЖА