Jump to content

•  

Photo
- - - - -

W211 facelift или W212 около 2010

• Please log in to reply
228 replies to this topic

#106 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1,953 Posts:
  • Град:София

Posted 16 September 2016 - 11:31

все пак не те е излъгал че е от дилър и явно е обслужвана в такива :)

просто километрите й са като за нашия регион...

• 0

#107 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Posts:
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Posted 21 September 2016 - 19:33

Здравейте,

Какво мислите за новата Мазда 6, имате ли някакво мнение за тази кола? Вече се замислям с тея Е класи на по 500к км. за 30-40к и се чудя дали да не взема една маздичка за сега, пък живот и здраве да видим как ще се развие пазара, като криминализират връщането на километрите... :D (това последното беше шега)

Edited by vbogoev, 21 September 2016 - 19:47 .

• 0

#108 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 21 September 2016 - 19:55

От вън добре изглежда. От вътре ми се вижда постничка и доста по-тесничка от Е-класа. Не съм карал, сядал съм по разни изложения. Определено нямаш усещане за Е-класа. Иди в някой магазин, направи тестдрайв и прецени сам.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#109 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,881 Posts:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 21 September 2016 - 20:15

Не знам, ама като и видях кожения волан шит с голямата губерка, все едно в час по трудово. Иначе отвън е екстра.
  • 0

#110 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,547 Posts:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Posted 21 September 2016 - 20:16

Хубава кола е New Mazda 6. Ако имаш мерак 2.5i 192hp 6AT Ultimate е чудесен избор. Спокойно можеш да предпочетеш бензина пред дизела. Заслужава си всеки лев даден за нея. Новия Kodo дизайн радва окото. След 5-8 години като свърши гаранцията ще се говори за проблеми. Взимай смело.

Недостатък: Не е Мерцедес.

• 0

#111 vbogoev

vbogoev

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 300 Posts:
  • Автомобил:
    W212 E350 CDi
    W211 Е320 CDi - открадната
    W201 190E

Posted 21 September 2016 - 20:41

Хубава кола е New Mazda 6. Ако имаш мерак 2.5i 192hp 6AT Ultimate е чудесен избор. Спокойно можеш да предпочетеш бензина пред дизела. Заслужава си всеки лев даден за нея. Новия Kodo дизайн радва окото. След 5-8 години като свърши гаранцията ще се говори за проблеми. Взимай смело.

Недостатък: Не е Мерцедес.

Това всъщност е единственото нещо, което все още ме възпира да се метна да я взема, не е Мерцедес... Другата седмица съм се разбрал за тест драйв, ама аз си мислех за дизела 2.2 175кс.

Много ме притеснява, че тоя бензин няма да е достатъчно пъргав в ниските обороти, а вече съм свикнал с услорението на Е класата и ми допада много.
  • 0

#112 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,547 Posts:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Posted 21 September 2016 - 21:07

Мазда през 2011г окончателно се откупува от Ford и тръгва по свой собствен път. 

Нямат изнесено производство, всички коли се правят в Япония.

Иди седни пипни я, усети как се чувстваш в колата. Покарай и дизел и бензин, сам ще си решиш. 

Разликата в разхода на гориво е 1-1.5 литра. При дизела просто имаш един много по сложен двигател и система. 

Не знам колко са силни Мазда с дизелите. Не съм карал дизел не знам как е. Бензина е добре.

Ако ти хареса, купуваш. Не пести от оборудване, не си заслужава.

Особено след като си свикнал с Мерцедес много неща в Маздата  ще ги наричаш недомислие. 

За тези пари толкова.

Успех и да разказваш.

• 0

#113 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Posts:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
Garage View Garage

Posted 21 September 2016 - 21:31

За дизеловия двигател на Мазда лоша дума не мога да кажа . Купих Mazda Premacy от Германия с много ръжди . Ползвах си я за служебна и хич не мислех да я правя , 2.0 100 коня . На 190 к я купих на 280 к я хвърлих за метал ,но запазих двигателя . Тази кола вътре по таблото  светеше като коледна елха и нито при минус 5 нито при минус 20 е отказала да запали от раз . А и по статистики японския дизелов двигател е на 1-во място  , в други не е точно така . Но специално маздите на мен лично много ми допадат . 

Edited by wertion, 21 September 2016 - 21:32 .

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#114 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1,717 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Posted 21 September 2016 - 21:59

Това всъщност е единственото нещо, което все още ме възпира да се метна да я взема, не е Мерцедес... Другата седмица съм се разбрал за тест драйв, ама аз си мислех за дизела 2.2 175кс.

Много ме притеснява, че тоя бензин няма да е достатъчно пъргав в ниските обороти, а вече съм свикнал с услорението на Е класата и ми допада много.

Скромно мнение: Японските коли и специално повечето модели на Мазда и Тойота са здрави, надеждни и безпроблемни. Най-вероятно ще ти служи вярно. Обаче...скучни са и няма емоция в тези коли. Усещането няма нищо общо с немски премиум, дори качеството на материалите в интериора е много под най-ниския клас на БМВ или Мерцедес. Незнам, може да съм предубеден.

Ако искаш вярна кола я вземи маздата, но няма да ти доставя удоволствието на немския премиум.

П.С. И понеже знам че си напатил - Мазда са много по-търсени за крадене и се крадат много по-лесно от 211-ката. На един колега му цапната 6-цата преди 6 месеца, като му платиха си взе А7 и се чуди и него как да го опази от кражба..

• 1

#115 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1,682 Posts:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Posted 21 September 2016 - 23:10

Това, което търся е E320 или E350, 7G, Airmatic. Много искам да си взема кола с дистроник, ,,,,

Колега, така и така си свалил критериите и си се отказал от първоначалните си мераци за екстри (понеже Маздата е по-скромна във всеки от един аспект), защо не погледнеш някоя 212ка без дистроник, 4матик, въздушно окачване, дисплеи отзад и останалите sci-fi екстри по които залиташе в началото?

А ако погледнеш и бензинова 212ка имаш сериозен шанс да си я намериш на реалните километри.

Ако гледаш Мазда, то и Тойота не са лоши, че и Хонда, Форд, Рено, Киа - свят широк. И точно 3 седмици след като си я купил и нахвалил на приятелите, как имало форми на разумен живот и извън фабриките на немските автомобилостроители, ще почнеш да си блъскаш главата.

Подсказка - потърси заключване на вратите на Маздата. Или запаметяване на прогреса при слушане на МПЗ. Или как се гаси индикацията на парктроника когато вече отдавна си излязал от паркомястото. И последно - за колко време се отключва и пали Мазда 6 от апашите (мери се в секунди).

• 0

#116 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 21 September 2016 - 23:21

то така и така тръгнахме да залитаме :)

Аз съм влюбен в Инсигниите, пък кой каквото иска да ми разправя :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#117 cyberpig1

cyberpig1

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,027 Posts:
  • Автомобил:
    PK3333PK
    BT1111KK
Garage View Garage

Posted 22 September 2016 - 00:01

страхотна отвън (особено комбито) тясна астра отвътре ... няколко са ми минали ... предпочитам астрата
  • 0

#118 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 22 September 2016 - 00:05

Скоро от Опел не беха имали подобен провал. Разбирам да си влюбен в Зафира или Астра, ама Инсигния, дето комбито има стопове под стоповете... не те разбирам, да залитнеш по подобна недомислица и казвам недомислица подкрепен от швабските власти, от които зависи дали ще си продаваш колата...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#119 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,881 Posts:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
Garage View Garage

Posted 22 September 2016 - 05:17

То, ако е инсигния може направо Шевролет. Същото, но по-евтино. :)
  • 0

#120 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2,695 Posts:
  • Автомобил:
    ATV

User's Awards

2
52
7
3
5
Garage View Garage

Posted 22 September 2016 - 07:55

Карах служебна 250к.с. 4х4 ,чисто нова за 30 000км ,сменихме два предни диференцияла (гаранционно) ,но ги няма налични ,чакаш доставка ,чакаш монтаж и т.н. ,а като минеш през легнал полицай ,трябва задължително да върнеш 1-ва (скорост от 20км/ч) иначе от 2-ра гасне :) ,тая кола е направена единствено за спортно каране ,а аз возех баровец у нея и трябваше комфорт. Та после си купи една шкода супер Б ТДИ и нещата си дойдоха на мястото.

• 0
NO PAIN - NO GAIN!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users