Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

До безсмъртния от CB2000 (сив мерцедес)

• Please log in to reply
52 мнения по тази тема

#31 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 04 август 2016 - 09:23

Почва спора Харка и знам че си пристрастен ,ама рейсаджийте и камиомджийте кофти правят много често.Карам си примерно с 160км/ч и някой с автобус решава да изпревари колега или камион и както си кара с 103км/ч на автопилот лев мигач и у левата лента и отзаде глей ко стааа и като го спреш и запсуваш и той почва ,ама извинявай ,ама аз ,ама това и онова ,а като му се лепнеш като гербова марка отзаде ти си виновен и по медийте после ще извадат че си имал акт преди 20години и край ти си очернения ,а той героя че спасил пътниците разбираш ли.Пример същи ти давам от онзи ден,пътувам към Мездра и след Скравена се лепнах трета кола зад тир ,скоростта на движение незнам каква му беше, но моята беше 15км/ч и така до като не се одбих за Мездра ,насрещното движение беше интензивно ,а аз с един бус,нема да ти казвам тия дето не издържаха какви изпреварвания правиха,от близо километър опашка най лабилните бяха с ланчия либра,мазда 626 и едно ауди рс6.Първите двама изпревариха в чисти десни завои без видимуст ,а тоа с аудито преди отбивката за Зверино срещу един тир излезна ,ама успея да го резне и на косъм се прибра.

Само да питам какъв цвят ти е МАН-а

Милене там си е гадничко - каквото изпревариш след Новачене, това е. После чак на двулентовия участък след Мездра. Евентуално, ако си късметлия може на някоя къса права на спускането към Мездра, но е рисковано, осбено ако вече си в колона.

• 0

#32 Boyan Mladenov

Boyan Mladenov

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes S202 kompressor

Публикувано 04 август 2016 - 09:59

Много вървят тези Мерцедеси ....

• 0

#33 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4598 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 04 август 2016 - 12:40

Много вървят тези Мерцедеси ....

Моля, изразявайте се по-конретно. Подобни многозначителни коментари, особено от нови потребители, ще бъдат модерирани.

• 0

#34 Boyan Mladenov

Boyan Mladenov

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes S202 kompressor

Публикувано 04 август 2016 - 13:16

Колега имам впредвид,че много ни вървят Мерцедесите ( а не,че невървят ) .Отделен е въпросът ,че и аз съм против каквото и да е безрасъдно поведение на пътя ,особенно от водачи на Мерцедеси.Според мен именно водачите на любимата ни марка трябва да бъдат за пример на останалите участници в движението!

С най-добри пожелания

Боян

• 3

#35 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 08 август 2016 - 22:10

Нищо не пречи като вижда че машината се тормози да отбие и да пропусне колоната ,все пак кара по международния път Е79.Ей са видех по новините, че е станала катастрофа май в същия участък,явно некой не е издържал и факт ,загинал на място,а другите участници в мелето в болница.

Дреме им на тираджиите, влачат си се и ги боли онази работа, че отзад има 20 коли, пълни с изнервени хора.

Днес се прибирах от Варна и на магистралата при Варна си карам в лявата лента със 140-160 и на няколко пъти застигам малоумни тираджии, които въпреки че ме виждат отдалеч, че идвам, предприемат някакви малоумни изпреварвания на други тираджии, които се тътрят пред тях с 5км/ч по-малко. От какъв зор тираджии изпреварват други тираджии, след като разликата в скоростите, които поддържат е 5 километра в час???? 
Няколко пъти се събираме 3-4 коли в лявата лента и чакаме буквално около минута, за да се изпреварят два тира. И двата се влачат с 60-70 километра, единия с 5км повече, и се изпреварват по 5 минути. А този дето го изпреварват изобщо пък не иска да намали, за да може оня другия да го изпревари по-бързо, че да отпуши крайната лява лента....

Този пост е редактиран от shotgun600: 08 август 2016 - 22:12

• 4

#36 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 13:03

5км/ч х 9ч = 45км/ден. По някога от тези 45км зависи дали ще се прибереш при семейството си или ще спиш в камиона, а ти имаш ли ограничение вув времето на пътуване?! Второ на този шофьор му се плаща на км, ти ли ще му доплатиш разлката!? Трето: Ако може да изпревари по-бързо ,няма ли да го направи!? Четвърто: Щом изпреварвания камион няма сила да изкатери бързо, то ако намали, после ше се движи още по-бавно и опитвайки се да навакса скорост ще изхарчи повече гориво, ти ли ще му го платиш? Като цяло не е редно да коментирате неща които не разбирате... създава се излишно напрежение.
Поздрави и без нерви.
Малки и големи заедно на пътя.
  • 3
NO PAIN - NO GAIN!

#37 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 09 август 2016 - 17:47

Това за мен са прекалено дребни сметки. Такива малоумни изпреварвания са недопустими. Камиони, които умишлено се претоварват точно, за да се спечелят повече пари от един курс и такива, които не са изправни, нямат място на пътя. 

Недопустимо е камион да изпреварва с 60км/ч в крайна лява лента друг камион при положение, че вижда, че отзад идват коли с доста по-висока скорост. Освен това, в единия от случаите изпреварването беше предприето на много дълъг баир, което е още по-идиотско.

Изобщо не ме интересува за какво му се плаща на шофьора. Малоумни маневри на пътя са недопустими. Прекалено много изопачаваш с тези 5км/ч * 9 часа = 45км. Едва ли ще се влачи 9 часа зад другия камион.

След като и двете машини са видимо претоварени и в съмнително техническо състояние, да си го изпреварва, когато не се виждат коли в крайна лява лента и когато поне пътят е равен, а не безкраен баир. 

А пък изпреварванията на камиони от други камиони на двулентов път с по една лента във всяка посока трябва да се забранят със закон.

Този пост е редактиран от shotgun600: 09 август 2016 - 17:48

• 6

#38 ХаPu

ХаPu

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 2695 Мнения:
  • Автомобил:
    ATV
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 17:59

Аз предлагам да забраним камионите в България и да си влачиме товарите с S класи :)
  • 1
NO PAIN - NO GAIN!

#39 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 19:13

Аз предлагам да забраним камионите в България и да си влачиме товарите с S класи :)

И на мен ми изглежда разумно  :) . И все си мисля ,че България не е Германия и нямаме ,нито условия нито разрешения да караме със 160км/ч .

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#40 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 09 август 2016 - 19:48

Защо си мислите, че и в Германия е по-различно?!

Колкото пъти съм минавал  от там, все съм се сблъсквал с техните тирове, единият се движи със 100км/ч другият със 101км/ч. образувайки опашка от по 20 автомобила.

Друг е въпросът, че там аутобаните са обезопасени, без лимит на скоростта а и когато решиш да изпревариш с някаква пенсионерска скорост от 130км/ч в крайна лява лента,

не ти пълнят очите със светкавици!

Не е като в България, да си изпълнил максимума на законната разрешена скорост и зад теб последната S класа управлявана от изтърсак негодников да те притиска, един вид пречиш на неговите комплекси да се разгърнат на максимум.

Как на такива хора да им набиеш мозък в главата, освен с чук у длето м/у шести и седми шиен прешлен.

П.П. Аз също съм карал камион, и не съм получавал нужното уважение от страна на лекотоварни автомобили, поради незнание, олигофрения и прочие.

Но тук въпросът е фундаментален, къде са ни мегабаните, магистралите абе изобщо къде имаме пътища, София- Бургас 16милиона цвята асфалт с участъци по-напукани от на дърт циганин петите.

Тръгнали сме да делим на сиромаха комата хляб.

Нито сме държава, нито народ, да го хване гнус човек от положението ни!

• 1

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#41 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 09 август 2016 - 20:15

ще споделя само няколко неща от закона за движение по пътищата по памет:

-на магистралата се кара във възможно най дясната лента

-на магистралата има минимална скорост на движение

-когато шофьор образува колона зад себе си поради ниската си скорост е длъжен да отбие и пропусне колоната.

ако всички спазваха тези прости правила така прилежно описани в правилника или в закона за движение по пътищата никой в тази тема нямаше да се възмущава....

• 7

#42 wertion

wertion

Майстор

• Потребители на форума
  • 762 Мнения:
  • Град:Дупница
  • Автомобил:
    W203 C200 Kompressor 2004 - Sold
    W209 CLK 270 CDI 2005 -Sold
    W163 ML 280 2003 - Sold
    W211 E270 CDI 2004 - Sold
    E320 CDI EVO W211 2009
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 22:01

Защо си мислите, че и в Германия е по-различно?!

Аз в Германия живея вече 9-та година и мога да кажа по - различно е ! По отношение на скорости и толерантност ,че сте попадали на идиоти е друга тема .

• 0

Auto-logo-New-contur1178.jpg

#43 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 22:12

Друг е въпросът, че там аутобаните са обезопасени, без лимит на скоростта а и когато решиш да изпревариш с някаква пенсионерска скорост от 130км/ч в крайна лява лента,

не ти пълнят очите със светкавици!

Aaa, недей, че така ме осветиха изотзадзе със 190км/ч, че чак се зачудих да не наближавам Сливен вместо Щутгарт ;)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#44 Marukian

Marukian

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 609 Мнения:
  • Автомобил:
    W126 - 260SE 1989
    S210 - E320T 4MATIC 2001
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 август 2016 - 22:15

В такъв случай звъниш на 112, казваш номера и марката на колата и че те притеснява в движение. По не особено пресни спомени глобата е 150 евро в Германия.

• 0

#45 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 09 август 2016 - 23:28

В такъв случай звъниш на 112, казваш номера и марката на колата и че те притеснява в движение. По не особено пресни спомени глобата е 150 евро в Германия.

Ако автомобила е с германска регистрация да, ако обаче е с благоевградска или ловешка не ги лови. С пернишка даже им дават по некое евро на излизане да не се върнат случайно.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 3
Mercedes-Benz - Unlike any other!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни