Здравейте колеги, насочил съм се към тази марка и се чудя какъв мотор да избера. Преди години имах същата марка и модел, но с 2,2 CDI (125кс) мотор и съм наясно скачествата му, това в общи линии не се коментира.
Сега искам бензинов, защото доста време карам само дизели и съм останал с твърдите впечатления, че дизеловите автомобили не са пригодени за качеството на горивата в Бг. Бюджета ми, който съм отделил е 7000лв, като в него трябва да се впишат всички такси, застраховки, газификация и тн.
На който и от моторите да се спра - ще бъде снадбен с газов инжекцион, така че рахода не ме притеснява много, та дори и 20/100 да гълта градско. Замсилям се и за 4 матик ( 320 бензин), но се съм наясно колко надежден е, какви дефекти дава, разлика в частите и тяхната цена... Ако е възможно да ми кажете какво да гледам по колата, когато ходя на първоначален оглед, че да не давам излишни пари за преглед в сервиз( което задължително ще изисквам, стига да се спра на някой екземпляр).
Ще се радвам да помогнете със всякакви съвети, мнения, та дори и със директни предложения за коли с линкове и тн.