Ключ на темата. Сагата приключи. Датчика на разпределителния вал е сменен и пали от четвърт! Безаварийно на вцички !
Помощ не пали А 170 Cdi
Започната от matio1, 21 май 2016 - 07:36:33
30 мнения по тази тема
Публикувано 27 май 2016 - 19:03
Публикувано 28 май 2016 - 07:06
Грешка! Нищо не е приключило . Вчера сменихме датчика на разп. вал (който е заврян на майната си под въздушния Филтър и се разглобява половината двигател заради него, запали Обикалях двайсетина килонметра като палих и гасих на всеки сфетофар за да я тествам .- никъкви проблеми ! Сабахлен тръгвам на работа и няма признаци на палене. Полудях с нея.Четири ''специалиста'' и се изредиха 3 диагнози и пак с такси на работа . дайте акъл какво да правя
Публикувано 28 май 2016 - 14:21
Смени първо датчика на коляновия вал, около 70-140 лв е .
Дай му малко шанс и след това ако има проблем смени и
датчик на разпределителен вал, около 50-120 лв .
На мен когато ми потрябваха купих Facet , бяха най
евтините на пазара.
http://forums.mbclub...ал/#entry374381
Публикувано 30 май 2016 - 08:11
Венци, от вчера пали и върви нормално. Ще изчакам и ако направи ''геле'' веднага ще сменя и другия датчик ( той е лесен за смяна), За сега е добре . освен, че перката на радиатора се включва още със стартирането ! После сама спира когато си иска .Вече съм на ход и мога да я разкарвам по сервизите за поредната безмислена диагностика или ''компетентен съвет'' от ''специалист''. Уважавам съвета ти и ще се възползвам !Поздрави .
Публикувано 02 юни 2016 - 17:40
Да се похваля ! Пак съм с такси на работа. Човек когато е глупак то е за много дълго( за мен се отнаяся разбира се ) Вчера карах над 100км , палих я най малко 15 пъти, снощи я оставих късно и сабален ''мъртво желязо'' 1 Върти като луда, и никъкви признаци , че ще запали .Добре че беше жената , бях извадил кибрита.Утре по съвета на Венци , ще сменя и датчика на коляновия вал . Ако не запали викам ''Надин'' Там се лекуват всички ''варосани кочини ''като тая. без диагностики съветници, пишманмайстори ВСИЧКИ!! Дават и по някой лев с който да почерпиш , че си се оттървал !Поздрави на всички !
Публикувано 02 юни 2016 - 23:28
2 теми за един датчик.
Преекспонираш с нервите.
Смени и втория датчик и кажи как е. Какъв ще да е, може и менте, просто да е нов.
Случва се на всякакви коли без значение нови/стари. Просто елемент.
А и Мерцедес, точно тези години са малко несигурни в това, което точно правят и има страшни простотии ![]()
Нормално при работещ един от двата датчика, някои други коли си палят и ти светват като коледни елхи, но поне може да се придвижваш.
М112 и М113 (големите бензинки) си ги гасиш и мрат като мухи...
Това с работещата перка грам не ми харесва обаче. Да не ти е умрял някой темп. датчик и да мисли, че е прегряла?
Публикувано 03 юни 2016 - 06:02
Прав си Modder.Форума не е място за нерви и истерии., за което се извинявам на всички. Дайте читъв диагностик в Сф., да каже какво му е?1
Публикувано 03 юни 2016 - 13:16
Пиши в темата, тя ще помогне и на други и бъдещи потребители.
Модовете се мръщят защото си пуснал две почти идентични теми
а така се разпилява информация и се губи интерес, не ги укорявай, прави са.
Не знам как е при А класа, при S класа нямаше нужда от никакъв специален ключ,
просто се вадеше стария датчик и се слагаше новия, 30 секунди работа.
А ти сигурен ли си в майстора си, способностите и компетентността му.?
Всичко тече, всичко се променя, както са казали старите Ора.
Всичко се нарежда от само себе си, лошото е че винаги малко след последния момент.
Публикувано 04 юни 2016 - 18:58
Сабален пак отказа да запали Днес Пепи смени датчика на кол. вал.И направи стардиагноза .Изчисти грешките колата Запали, но показва дефектирал датчик за външна температура.Купих и него и утре ще го сменя. Той пускал перката на радиатора , а тя в момента работи постоянно . Бавно но сигурно се приближавам към оправянето на колата.(след като подменя повечето и части) , но аз съм над тия неща Важното е да тръгне Хубава вечер.Колеги !
Публикувано 05 юни 2016 - 15:53
Днес смених датчика за външна температура. Показваната температура на дисплея спадна от 57 на 26 градуса (мисля , че е нормалната беше към 11ч.) , но перката на радиятора си върти на максимални обороти още със стартирането на мотора Вчера при снемане на ''живи данни'' темп. на водата достигна максимално до 72градуса ?!. Климатика не работи. . Във вторник имам час за диагностика при друг майстор. Резултата ще пиша ! Поздрави Колеги!
Публикувано 05 юни 2016 - 16:16
Сабален пак отказа да запали Днес Пепи смени датчика на кол. вал.И направи стардиагноза .Изчисти грешките колата Запали, но показва дефектирал датчик за външна температура.Купих и него и утре ще го сменя. Той пускал перката на радиатора , а тя в момента работи постоянно . Бавно но сигурно се приближавам към оправянето на колата.(след като подменя повечето и части) , но аз съм над тия неща Важното е да тръгне Хубава вечер.Колеги !
Кой ти ги раазправя тия работи , че датчика за външната темепратура пуска перката ?? Има си датчик за мерене на охладителната течност ,и са две съвсем отделни системи .
Публикувано 05 юни 2016 - 18:52
Кой ти ги раазправя тия работи , че датчика за външната темепратура пуска перката ?? Има си датчик за мерене на охладителната течност ,и са две съвсем отделни системи .
Е ми датчика за температурата на охлаждащата течност дава 72 градуса на стардиагнозата. Майстора каза , че е изправен. С паленето на мотора перката си върти на макс.обороти .Може би реле, може би друго ??Във вторник сменям майстора(с четвърти) и ще пиша резултата
!До тук съм дал 200лв. за диагнози , ама то е от акъл.Поздрави.
Този пост е редактиран от matio1: 05 юни 2016 - 18:54
Публикувано 06 юни 2016 - 20:38
Е ми датчика за температурата на охлаждащата течност дава 72 градуса на стардиагнозата. Майстора каза , че е изправен. С паленето на мотора перката си върти на макс.обороти .Може би реле, може би друго ??Във вторник сменям майстора(с четвърти) и ще пиша резултата
!До тук съм дал 200лв. за диагнози , ама то е от акъл.Поздрави
Значи ,дори датчика за температурата да е изправен както казват майсторите , ако датчика за ниво на охладителната течност не е включен или дефектирал пак ще върти перката . Да се огледат всичките датчици и да се измерят .
Този пост е редактиран от wertion: 06 юни 2016 - 20:38
Публикувано 07 юни 2016 - 06:51
Значи ,дори датчика за температурата да е изправен както казват майсторите , ако датчика за ниво на охладителната течност не е включен или дефектирал пак ще върти перката . Да се огледат всичките датчици и да се измерят .
Ок мерси.за инфото! Днес ще им кажа да ги проверят , че едва ли ще се сети някой
Публикувано 10 юни 2016 - 18:12
Край на проблема. Колата вече пали от четвърт . Причината за работещата постоянно перка се оказа неконтакуващ бушон(след смяната му се оправи) Сега се включва след като загрее. нормално, Климатика спря (компресора му не включва) но това е друга бира и бял кахър, ще се оправи. Благодаря колеги за насоките и търпението да четете щуротийте ми , ама наистина тия майстори 5бр.. и 4 диагнози ме побъркаха! Накрая се оказа датчика на коляновия вал , които се нуждаеше от почистване(беше набрал 1 см. стружки) който смених с нов и последен от всички датчици де. . Поздрави и безаварийно на всички!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА