Здравейте,
от вчера съм собственик на ML320 W164 и имам няколко въпроса относно COMAND APS NTG2, с който е оборудван автомобила. Това е първият ми Мерцедес и първият ми пост тук, така че бъдете снисходителни към незнанието.
Имам следните въпроси:
1. Изтеглих "Mercedes Benz Navigations-Update DVD COMAND APS NTG2 V17 Europa 2015/2016" и днес ще се пробвам да го записвам и ъпдейтвам навито. Въпросът е, че четох, че ъпдейтването е възможно само ако текущата версия е не по-стара от 5 години. Как и къде мога да проверя коя е текущата ми версия? Може ли някакъв линк към версия APS NTG2 V12 ако се окаже, че трябва първо да ъпдейтвам към нея. Аз намирам, но тегля с мижави килобитове от Средната земя и ще се радвам на роден мирър.
2. Нямам CD changer. Доколкото четох това е сериозен проблем, тъй като дискът с навигацията трябва да си стои в DVD устройството, за да има навигация. Тоест, май не е възможно едновременно слушане на аудио диск и ползване на навигация? Или не съм разбрал правилно?
3. Какви са опциите за поставяне на CD changer emulator вместо реален CD changer? Имам предвид дивайс от сорта на XcarLink, но съм доволен и на нещо китайско за по-малко пари. Не ме интересува AUX-IN кабелче. Говорим само за CD changer emulator за NTG2.
4. Какви са опциите за поставяне на задна камера? Чета твърде различни мнения на различни места. Едни казват, че ставало без допълнителен хардуер ако между едни два пина се замери 75 ома съпротивление. Само се боцка някаква тривиална PAL камера за двата пина, enable-ва се rear camera опцията от сервизното меню и воала. Други казват, че си трябва AV multimedia дивайс при всички положения. Мнения? Някой да го е правил?
5. MP3 могат ли да се пускат на APS NTG2? Отново срещам противоречиви мнения и май опира до версия на фирмуер. Всякакво инфо е добре дошло.
6. DVD филми могат ли да се гледат с APS NTG2? Имам я опцията за In Motion enable в сервизното меню, но нещо не поиска да подкара DVD като тествах. Може би регион? Не съм фен на гледането на TV/DVD по време на движение, тъй че вероятно ще я disable-на тая опция, но искам да знам дали и как става ей така от спортна злоба.
Май това е засега. Благодаря предварително!