Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси за COMAND APS NTG2

COMAND NTG2

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 29 март 2016 - 09:29

Здравейте,

от вчера съм собственик на ML320 W164 и имам няколко въпроса относно COMAND APS NTG2, с който е оборудван автомобила. Това е първият ми Мерцедес и първият ми пост тук, така че бъдете снисходителни към незнанието. :)

Имам следните въпроси:
1. Изтеглих "Mercedes Benz Navigations-Update DVD COMAND APS NTG2 V17 Europa 2015/2016" и днес ще се пробвам да го записвам и ъпдейтвам навито. Въпросът е, че четох, че ъпдейтването е възможно само ако текущата версия е не по-стара от 5 години. Как и къде мога да проверя коя е текущата ми версия? Може ли някакъв линк към версия APS NTG2 V12 ако се окаже, че трябва първо да ъпдейтвам към нея. Аз намирам, но тегля с мижави килобитове от Средната земя и ще се радвам на роден мирър.

2. Нямам CD changer. Доколкото четох това е сериозен проблем, тъй като дискът с навигацията трябва да си стои в DVD устройството, за да има навигация. Тоест, май не е възможно едновременно слушане на аудио диск и ползване на навигация? Или не съм разбрал правилно?

3. Какви са опциите за поставяне на CD changer emulator вместо реален CD changer? Имам предвид дивайс от сорта на XcarLink, но съм доволен и на нещо китайско за по-малко пари. Не ме интересува AUX-IN кабелче. Говорим само за CD changer emulator за NTG2. :) 

4. Какви са опциите за поставяне на задна камера? Чета твърде различни мнения на различни места. Едни казват, че ставало без допълнителен хардуер ако между едни два пина се замери 75 ома съпротивление. Само се боцка някаква тривиална PAL камера за двата пина, enable-ва се rear camera опцията от сервизното меню и воала. Други казват, че си трябва AV multimedia дивайс при всички положения. Мнения? Някой да го е правил?

5. MP3 могат ли да се пускат на APS NTG2? Отново срещам противоречиви мнения и май опира до версия на фирмуер. Всякакво инфо е добре дошло.

6. DVD филми могат ли да се гледат с APS NTG2? Имам я опцията за In Motion enable в сервизното меню, но нещо не поиска да подкара DVD като тествах. Може би регион? Не съм фен на гледането на TV/DVD по време на движение, тъй че вероятно ще я disable-на тая опция, но искам да знам дали и как става ей така от спортна злоба.

Май това е засега. Благодаря предварително!

• 0

#2 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 март 2016 - 15:34

1. Има вариант да се ъпдейтне само софтуера през CD без да сваляш цялото DVD. Виж в сайта на Мерцедес.

2. Не е възможно слушане на аудио диск и ползване на навигация едновременно без CD Changer.

3. За емулатор ти трябва следното. http://www.xcarlink....e-MOST-Mercedesзащото при теб стандарта на оптиката е MOST.

4. Не съм запознат.

5. MP3 не можеш да подкараш освен ако навигацията ти не е американския вариант. Тогава се нарича MSC II а не Comand APS NTG 2

6. DVD също не можеш да гледаш през навигацията. Това video in motion е ако си сложиш допълнителен video in модул или ползваш TV тунер.

APS NTG1 чете DVDта и свири MP3.

Този пост е редактиран от madwifi: 29 март 2016 - 15:38

• 1

#3 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 29 март 2016 - 22:37

Изключително благодаря за отговорите.

1. Дръпнах ги вече и V12 и V17. Утре ще ъпдейтвам смело.
2. Тъпо.

3. Сигурен ли си? Пише, че това е за Audio 20 и Audio 50, които като ги потърсих какво са, нямат нищо общо с моя comand, който е този - http://www.mercupgra...D-NTG2-W169.jpg

4. Доколкото четох, било ставало с FAKRA към RCA кабел като този и всякаква камера. Но вероятно ще трябва и да се позволи от STAR-a, за да се включва aux-in входа автоматично при включване на задна? Ще се радвам ако някой запознат сподели ноу-хау.

5. Много тъпо. Чак още не го вярвам.

6. Предполагам се ползва въпросния FAKRA към RCA кабел? И ако сложа камера там, то забравям за DVD и TV tuner?

Като цяло съм леко разочарован. Уцелил съм най-семплия COMAND. NTG1 и NTG2.5 са в няколко порядъка по-функционални. Сега имам просто едно качествено радио. Според вас струва ли си да се замени NTG2 с нещо китайско с Android и фул шукаретки подобаващи за 2016-та?

• 0

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 март 2016 - 23:05

Не, понеже ще свири като тенджера. Иначе ако е въпрос да свети нещо там, що да не...

• 1

Audi_A4_avatar.gif

#5 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 29 март 2016 - 23:26

Да прав си. Lite версията на Dension 500 не подържа CD text и затова е предназначено за Аудио 20 и 50. Трябва ти това http://www.xcarlink....0-Audi-Mercedes

Плюса на NTG2 е че всичко е събрано в един 2DIN модул. NTG1 примерно се състои от множество модули свързани помежду си къде с оптика, къде със нормален ел. кабел.

За video-in доколкото четох след 11.2007ма я няма тази факра букса в NTG2-ката освен ако колата не е поръчана с ТВ тунер. То там ако вържеш камера забравяш за DVD или TV Tuner.

Този пост е редактиран от madwifi: 29 март 2016 - 23:27

• 1

#6 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 31 март 2016 - 23:11

Да не отварям нова тема, тъй като така и така е продължение на тази - тотално не мога да подкарам диск с навигация. Нямам оригинални дискове. Изтеглил съм:
- Mercedes Benz Navigations-Update DVD COMAND APS NTG2 V17 Europa 2015/2016

- Mercedes Benz Navigations-Update DVD COMAND APS NTG2 V11 Europa 2009/2010

Устройството развърта диска и дава грешка "CD error 0". Спазил съм всички видове изисквания за запис на DVD-тата - ниска скорост (въпреки че това изискване е пълна глупост и всяка медия има записана сервизна информация коя е оптималната ѝ скорост), записване на iso image, а не разархивирването му в data DVD, качествени DVD-R дискове Verbatim, Sony, HP. Направих сигурно 10 диска, резултатъ е еднакъв. Устройството няма никакви проблеми да чете audio CD-та.

Какъв е шанса да:
1. имам повреден COMAND (повтарям, че чете audio CD безпроблемно)?
2. да е заклюдено да чете карти само от DVD-ROM, а не DVD-R (записваеми)? Доколкото чета, много хора успяват да подкарат DVD-R.
3. да нямам NTG2 с DVD устройство, а със CD? Някъде попаднах, че било имало и такава щуротия - NTG2 със CD устройство.

Някой колега да има някакъв оригинален диск с навигация за NTG2 и да е готов да го сподели за 20 минути? Ей така, за тест и отхвърляне на възможности.

• 0

#7 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 31 март 2016 - 23:16

Не, понеже ще свири като тенджера. Иначе ако е въпрос да свети нещо там, що да не...

Честно казано бяс ме хваща от хипер маркови изгъзици, които са супер велики, но елементарните неща не ги могат или са супер скъпи опции, които някой не си ги е поръчал навремето (един скапан AUX кабел може ли да бъде опция, по дяволите?). Аз лично съм от онази порода рошави програмисти, които мразят някой друг да им определя техниката какво да им може и какво не. Тъй че китайчетата хич не ми изглеждат като толкова лоша идея. Колко пък да са тенждера?

• 1

#8 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 април 2016 - 00:03

Ще се изненадаш колко зле може да свирят някои невероятни шарении. ;)

Мерцедес са поне 10 години назад по отношение на мултимедията в гамата си от всичко малко по-премиум на пазара. Сега с последните серии избухнаха.

Иначе като аудио, дори и при най-базовите аудио опции, са адски добри.

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#9 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 април 2016 - 03:30

Аз все пак да уточня. Сигурен ли си, че команда е европейската версия, а не американската. На втората мисля карти за Европа няма да тръгнат

Сега видях темата в gpsunderground. Преди в17 пишат, че трябва да минеш през някоя по-стара. Там са дали линкове към 15 и 16. Пробвай с тях

http://gpsundergroun...015-2016-a.html

Версията на твоя софтуер може да видиш от така нареченият engineering mode. Как се влиза там потърси клипчета в тубата. Беше някаква комбинация от бутони.

Този пост е редактиран от drjivago: 01 април 2016 - 03:48

• 0

#10 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 01 април 2016 - 07:38

Привет, навигацията ми е точно тази от снимката. Няма слот за SD карти над CD устройството. Eject бутона не е дългия. Няма ги цветните бутони с надписи. Доколкото четох и гледах, това е европейската NTG2.
comand-aps-ntg-2-a-class-w169.jpg

Както написах в предния пост, изтеглил съм както версия 17, така и версия 11. Минаването през по-стара версия е само ако текущата версия е по-стара от 5 години. Тоест, с версиите 11 и 17 обхващам условието в най-тежкия му случай.

В engineering menu влизам без проблеми. Но от там нататък нищо не ми прилича на номер на версия на навигацията. Може би е с някаква различна номерация от 11, 12, 13, 17... Къде точно трябва да гледам?

• 0

#11 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 01 април 2016 - 07:44

Между  другото, може ли да ми препоръчате техник в София, който да го има това ноу-хау? Искам да слагам и камера за задно виждане, а това изисква освен окабеляването и бъркане по STAR. Искам да слагам и GPS тракер със inputs за отворени врати и движение. Просто ми трябва човек, който да е много наясно с Mercedes ел. хардуер и софтуер.

• 0

#12 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 април 2016 - 07:57

Между 11 и 17 са шест години. В форума, който съм дал по-нагоре дават след 12 да се ъпдейтне първо. Нищо не ти пречи да пробваш. За запис без проблеми съм използвал Imgburn
http://www.imgburn.com

За сервиз попитай в Авител

Този пост е редактиран от drjivago: 01 април 2016 - 07:59

• 0

#13 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 01 април 2016 - 08:13

Благодаря, ще дръпна и 12 за всеки случай. Къде в engineering menu мога да погледна текущата версия?

Иначе и с Imgburn и с Nero пробвах на три разлини записвачки.  

• 0

#14 mishoboss

mishoboss

Прохождащ

• Нови потребители
  • 8 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes ML320 W164

Публикувано 02 април 2016 - 14:39

В кайна сметка поръчвам китайче, пък нека е тенджера. Дано не съжалявам после. По този повид си пускам NTG2-ката за продан тук във форума: http://forums.mbclub...-w164/#overview

• 0

#15 ned_bs

ned_bs

Прохождащ

• Нови потребители
  • 4 Мнения:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    ML320CDI W164

Публикувано 22 април 2016 - 07:59

Здравей,аз съм с NTG 2 и в момента съм с v.17.Когато взех колата даже не знам с каква версия беше.Изтеглих v.15 тогава се обнови софтуера,когато излезе v.17 сложих нея и отново се обнови софтуера.В момента чете и MP3.Преди това не съм сигурен не съм  го пробвал.

Относно записването на DVD -чете и DVD+ и DVD -,пробвал съм няколко марки DVD-та,и но марката не е от значение.Изхабил 10-ина диска.Някой тръгва,друг не.Използвай програмата ImgBurn за запис.

За камерата съм си сложил факра кабел(но не съм сигурен дали всички NTG 2 го имат).Мисля че МЛ-.да.Но камерата няма да работи,докато не се активира със STAR.

В ДарсАуто активацията е 60 лв. Камерата трябва да е NTSC,ако е  PAL ще бъде черно бял образа.

• 1

Also tagged with one or more of these keywords: COMAND, NTG2

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни