проблем с CD-НАВИГАЦИЯТАне се пуска пи запалване на колата
Започната от marin kasidov, 04 мар 2016 - 19:17:33
44 мнения по тази тема
Публикувано 25 август 2017 - 10:16
Искам да уточня само това кога стана когато започнах да вадя бушоните да ги проверявам дали са здрави
Публикувано 25 август 2017 - 15:24
Off road изписва когато нямаш подробна карта на България. Това за бутоните явно е прекъсната комуникацията между модула на волана и самия Comand. Пробвай с махане на клемите на акумулатора ако нямаш достъп до стар диагностика.
Публикувано 27 август 2017 - 10:50
Окей сега ще пробвам с акумулатора
Публикувано 24 април 2018 - 18:51
Колеги днес смених Audio 50 APS с Comand NTG1. Това го направих, защото по номер на рама ми излезе, че имам пуснато окабеляване. Всичко добре, монитора тръгна, но ми изписва че не намира gps модула, а аз съм закачил коректно dvd- то в багажника.
Някакви идеи къде може да е проблема, или трябва да се прекодира със Стар. Интересното е, че още със слагането си радиостанциите, които ми баха запаметени на аудио 50 ги имаше на команда
Някакви идеи къде може да е проблема, или трябва да се прекодира със Стар. Интересното е, че още със слагането си радиостанциите, които ми баха запаметени на аудио 50 ги имаше на команда
Публикувано 24 април 2018 - 20:05
Колеги днес смених Audio 50 APS с Comand NTG1. Това го направих, защото по номер на рама ми излезе, че имам пуснато окабеляване. Всичко добре, монитора тръгна, но ми изписва че не намира gps модула, а аз съм закачил коректно dvd- то в багажника.
Следя с интерес понеже и аз мисля да минавам през същата процедура. Доколкото съм чел, за да заработи голямата навигация след подобна процедура се отключва нещо със СТАР-а. По номер на рама ми излиза, че и аз съм с пуснато окабеляване и след като отстраня някои други неща планирам да се заема с инсталирането на голямата навигация. Колега, ти като имаше окабеляването какво точно слага допълнително? Само модула с ДВД-то в багажника или още нещо? Също така при теб как стоят нещата с телефона?
P.S. Браво за аватара, върнах се в щастливото детство
Публикувано 24 април 2018 - 21:34
Доколкото помня при колите с приготвена инсталация има 2 букси в багажника и само с едната работи команда. Напълно идентични са обаче с другата не отлепя.
Иначе радиостанциите са ти запаметени в AGW модула а не в команда. Ти реално него не го сменяш. Огледай се по-добре за кабелите да не си свързал грешната букса.
Публикувано 25 април 2018 - 13:28
След като огледах внимателно не намерих втора букса. Сега съм се разбрал да ми пратят друг двд модул и да пробвам с него
Публикувано 25 април 2018 - 14:35
Колега, трябва да се оправят кабелите, антената не е правилно закачена, оптика трябва и тя да се пренареди, след което е желателно да се кодира със стар. Ако имаш път към София, мога да помогна и да я подкарам, играл съм го на няколко коли, едната дори нямаше пуснато окабеляване и пак успях да го направя.
Публикувано 25 април 2018 - 14:38
Проблема е, че скоро нямам. Ако може да се оправя с упътване тук ще е добре. Ако не, ще си имам за сега цветно радио
Публикувано 25 април 2018 - 14:45
Проблема е, че скоро нямам. Ако може да се оправя с упътване тук ще е добре. Ако не, ще си имам за сега цветно радио
Това което писах колега, антената не ти е правилно свързана щом досега си бил с малкото нави, оптиката също ако изобщо си имал изведена оптика в багажника. Свали кората отляво в багажника, разгледай проблема се вижда доста ясно.
1. Антената в двд четеца в багажника свършва в нищото, трябва да се разкачи тази която отива напред към екрана и на нейно място да се закачи тази към двд четеца (на букса е захваща се към купето на една щипка/държач отгоре в багажника под задното стъкло на седана, при комбито е още по-видимо).
2. Оптиката отново към двд четеца ако изобщо имаш такава изведена (което малко ме съмнява да го имаш дори при изведена заготовка за голямо нави), та оптиката също не е свързана, трябва да се затвори оптичния кръг към audio Gateway-a.
3. Трябва цялото това нещо да се кодира за да знае колата на коя позиция на оптиката какво устройство се намира.
Единственото нещо което ти е правилно свързано в момента е тока за двд четеца, кабелите са ТРИ, розовото е Wake-Up изведен е през прага до под шофьорския мокет, другите две са Плюс и Минус към заден SAM.
По-ясно от това здраве му кажи
Този пост е редактиран от gelevp: 25 април 2018 - 14:49
Публикувано 25 април 2018 - 19:24
В багажника имам следните букси
20180416_164141.jpg 77,26K
15 Брой сваляния
Както и една с два оптични кабела - тези оранжевите.
На двд-то има три букси - оптичната, за захранването и за гпс - синята букса.
На аудио 50 има две букси 20180418_183338.jpg 83,09K 12 Брой сваляния
От неговите букси ползвам само оптичната на команда IMG-255164b57e837c828f59ad8c6fc20a9b-V.jpg 69,41K 13 Брой сваляния
Тоест тази отляво на снимката, а малката остава празна тъй като нямам кабел за нея. След като свързах и чейнджъра дисплея тръгна и на таблото ми изписва песента или радиостанцията и мога да управлявам команда от волана, но когато натисна бутона за навигацията изписва, че не може да намери устройство
На аудио 50 има две букси 20180418_183338.jpg 83,09K 12 Брой сваляния
От неговите букси ползвам само оптичната на команда IMG-255164b57e837c828f59ad8c6fc20a9b-V.jpg 69,41K 13 Брой сваляния
Тоест тази отляво на снимката, а малката остава празна тъй като нямам кабел за нея. След като свързах и чейнджъра дисплея тръгна и на таблото ми изписва песента или радиостанцията и мога да управлявам команда от волана, но когато натисна бутона за навигацията изписва, че не може да намери устройство
Публикувано 25 април 2018 - 23:40
В багажника имам следните букси20180416_164141.jpg
На аудио 50 има две букси 20180418_183338.jpg
От неговите букси ползвам само оптичната на команда IMG-255164b57e837c828f59ad8c6fc20a9b-V.jpg
В команда правилно се свързва САМО Оптичния (оранжевия кабел като там има и захранване), проблема ти е в багажника както написах и по-горе.
В ДВД четеца в багажника трябва да влезне 8-пин конектор (виждам го на снимката) от който се ползват само 3 пин-а както обясних горе wake-up, (+ и -), включва се и синята букса на антената а другия й край ако това е третото на снимката трябва да се свърже към антената на покрива, мястото където се осъществява връзката пак съм го написал по-горе при седана е в горната част на багажника или точно под стъклото от ляво.
Остава третия конектор а именно оптиката, ако имаш изведена свободна оптична букса, то тя НЕ Е СВЪРЗАНА КЪМ НИЩО. Последното заключение го правя поради простата причина, че оптиката за да работи трябва да е затворена верига, ако има разкачена или несвързана букса нито едно от устройствата няма да работи, сигнала преминава през цялата верига/оптичен пръстен. Затова писах как трябва да се свали цялата кора от ляво и оптиката да се пренареди така че да имаш още едно устройство по веригата и то да бъде свързано. Най лесно може да разбереш дали оптиката е свързана ако при разкачането й видиш да свети, другото нещо е че винаги предава от едно и също място, другото предава, ако при свързването свети грешната значи си ги разменил.
ВАЖНО! Оптичния кабел прозрачен проводник който предава сигнала, не обича да бъде прегъван и пречупван, пречупиш ли го оптиката е за кофата, попринцип са доста корави тези кабели но все пак предупреждавам.
Наистина нямам как да го обясня по-ясно колега, няма срамно или обидно, ако не се чувстваш уверен или не можеш, просто остави да го направи някой който се е занимавал с тази процедура.
Този пост е редактиран от gelevp: 25 април 2018 - 23:41
Публикувано 26 април 2018 - 21:14
Колега, благодяря, че споделяш знания и се опирваш да ми помогнеш.
След като следвах насоките ти намерих буксата, където е свързан черния кабел, вероятно за гпс-а. Както каза, се намира най-горе в ляво. След това разкачиг буксата и свързах, тази която имаше в подготвените и несвързани кабели.
Ако правилно те разбирам, следващото нещо е да разкача буксава от audio Gateway и от нея да взема едини оптичен кабел и да го разменя с едини от оптичните, които се включват към двд-то. Ако е така има ли значение кой то двата, този, който свети с червена светлина или другия? И ако това е процедурата, след като направя размяната и закача всичко по местата му, системата трябва за заработи нали?
Публикувано 26 април 2018 - 21:16
20180426_170917.jpg 111,17K
11 Брой сваляния
20180426_170836.jpg 122,79K
11 Брой сваляния
20180426_170832.jpg 158,83K
11 Брой сваляния
20180426_123332.jpg 121,94K
11 Брой сваляния
Публикувано 26 април 2018 - 22:02
Колега, благодяря, че споделяш знания и се опирваш да ми помогнеш.
След като следвах насоките ти намерих буксата, където е свързан черния кабел, вероятно за гпс-а. Както каза, се намира най-горе в ляво. След това разкачиг буксата и свързах, тази която имаше в подготвените и несвързани кабели.
Ако правилно те разбирам, следващото нещо е да разкача буксава от audio Gateway и от нея да взема едини оптичен кабел и да го разменя с едини от оптичните, които се включват към двд-то. Ако е така има ли значение кой то двата, този, който свети с червена светлина или другия? И ако това е процедурата, след като направя размяната и закача всичко по местата му, системата трябва за заработи нали?
Да, ще заработи на теория и без кодировките със стар, едната и доста важна е конфигурацията на устройствата по оптични кръг, ще седи с грешка.
Иначе просто виж коя свети, отведи я към устройството запазвайки същото положение спрямо буксата има маркировки (1 и 2) на буксата за да се ориентираш и трябва да затвориш кръга като минава през всяко едно устройство.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни