Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Избор на W204старо заглавие: въпрос за ориентиране в структурата на форума

• Please log in to reply
66 replies to this topic

#46 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 12 December 2016 - 22:00

Скоро гледах една такава w212, която мисля че почти не й липсваше екстра... Както каза Гросмастър, всичко купувано ново и оригинално, включително панорамата!

Уникална кола, когато я сглобят няма как да познаеш че не един а два пъти е сглабяна един път в Щутгарт, втори път в някой гараж в България.

• 0

#47 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5,223 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Posted 12 December 2016 - 22:05

Скоро гледах една такава w212, която мисля че почти не й липсваше екстра... Както каза Гросмастър, всичко купувано ново и оригинално, включително панорамата!

Уникална кола, когато я сглобят няма как да познаеш че не един а два пъти е сглабяна един път в Щутгарт, втори път в някой гараж в България.

В този ред на мисли ТОЗИ би станал неразличим от нов, ако се приложи същата схема като на снимките.

• 0

logo-600-1002.png

#48 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 12 December 2016 - 22:10

Ето още един пример... http://ww3.autoscout...e=A_N&cldtidx=9

• 0

#49 Д. Пеев

Д. Пеев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 465 Posts:
  • Град:Перник

Posted 12 December 2016 - 23:08

Какво трябва да значат тези снимки?
Аз доколкото разпознах втората ми прилича на W211 рязана, разнитена и разжлембена.
И как ще стане прехода на панела над малкото стъкло, пък и на местата дето се нуждае от заварка, да не говорим за
корозионна защита?

А и не виждам кой би се наел да заменя панели и панорами на автомобили които са в ценови сегмент до 5000€.
И в този ред на мисли човек да не закупи авто което е с няколко кг. кит върху предният капак измерва с уреда.
  • 0

Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?

Иван Вазов.

#50 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W205 Class C, 7G-TRONIC PLUS

Posted 13 December 2016 - 10:03

Д. Пеев и gelevp, струва ми се, че вече спамите темата. Създайте си нова, спорете и споделяйте снимки колкото искате на монтажническо-бояджийска тематика.
  • 0

#51 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 13 December 2016 - 15:26

Д. Пеев и gelevp, струва ми се, че вече спамите темата. Създайте си нова, спорете и споделяйте снимки колкото искате на монтажническо-бояджийска тематика.

Извинявай ако така ти се е сторило колега, задай по-конкретни въпроси, кажи колко караш на година и ще ти се дадат и отговори. Дай ориентир поне какво очакваш като вървеж от колата... Трудно е ние да ти изберем бензин или дизел.

Спора наистина е излишен и ненужен, но ако искат, ще те излъжат и няма и да разбереш.

Дизели

- 200-220цди, 4-цилиндров дизел, има два мотора, om646 и om651, втория е новото поколение мотор, покрива по-високи Евро норми но е по-нов и умишлено направен да има по-чести и по-скъпи поддръжки. След 2009 ако е колата е почти сигурно че е новия мотор, недостатъци са единичен ангренаж който е отзад при скоростите, би-турбо и несполучливи пиезо-дюзи на делфи в първите години, повечето коли са вече ревизирани и би трябвало драмата с дюзите да е отживелица но при кола на много малко километри може пак да се сблъскаш. При 4-цилиндровите мотори има избор между автоматични и ръчни скорости.

- 250цди ако гледаш, там е само om561 мотора, същата кубатура, софтуерно завишени конски сили и нютонметри.

- 320/350цди, om642 код на мотора, V-образен 6-цилиндров, доста сполучлив двигател с много въртящ момент, тук ръчна скоростна кутия е голяма рядкост но пак има ако си твърдо решен. За разлика от другите малко по-скъпо обслужване, повече масло и малко по скъпи консумативи.

Бензин

- за малките мотори може някой колега да сподели мнение, нямам поглед върху тях.

- 280/300 и 350 бензин м272, много, много хубав V-образен 6-цилиндров мотор 231к.с.(280/300) и 272к.с. (350) първите мотори имаха проблеми с балансиращи валове, след 2005-2006 проблема е отстранен, ако не те притеснява разхода на гориво който може да видиш по каталози или да ти споделят колегите, дори не го мисли...

W204 плюсове и минуси

- преди фейслифт са малко пластмасови вътре.

- полу-кожения салон е изкуствена кожа (аз лично бих го отбягвал)

+ хубава визия

+ сравнително здрава предница и евтино се прави

+ няма опастност да ти откраднат огледала, лайсни и тн. ако колата спи навън.

+ запазва си стойността

+ стандартен и евтин размер гуми и в 16 и 17 цола

П.П. като стана дума за теми, разтърси се из форума, доста от нещата които могат да ти помогнат за избора вече са писани и споделяни.

• 3

#52 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Автомобил:

Posted 13 December 2016 - 21:57

Извинявай ако така ти се е сторило колега, задай по-конкретни въпроси, кажи колко караш на година и ще ти се дадат и отговори. Дай ориентир поне какво очакваш като вървеж от колата... Трудно е ние да ти изберем бензин или дизел.

Спора наистина е излишен и ненужен, но ако искат, ще те излъжат и няма и да разбереш.

Дизели

- 200-220цди, 4-цилиндров дизел, има два мотора, om646 и om651, втория е новото поколение мотор, покрива по-високи Евро норми но е по-нов и умишлено направен да има по-чести и по-скъпи поддръжки. След 2009 ако е колата е почти сигурно че е новия мотор, недостатъци са единичен ангренаж който е отзад при скоростите, би-турбо и несполучливи пиезо-дюзи на делфи в първите години, повечето коли са вече ревизирани и би трябвало драмата с дюзите да е отживелица но при кола на много малко километри може пак да се сблъскаш. При 4-цилиндровите мотори има избор между автоматични и ръчни скорости.

- 250цди ако гледаш, там е само om561 мотора, същата кубатура, софтуерно завишени конски сили и нютонметри.

- 320/350цди, om642 код на мотора, V-образен 6-цилиндров, доста сполучлив двигател с много въртящ момент, тук ръчна скоростна кутия е голяма рядкост но пак има ако си твърдо решен. За разлика от другите малко по-скъпо обслужване, повече масло и малко по скъпи консумативи.

Бензин

- за малките мотори може някой колега да сподели мнение, нямам поглед върху тях.

- 280/300 и 350 бензин м272, много, много хубав V-образен 6-цилиндров мотор 231к.с.(280/300) и 272к.с. (350) първите мотори имаха проблеми с балансиращи валове, след 2005-2006 проблема е отстранен, ако не те притеснява разхода на гориво който може да видиш по каталози или да ти споделят колегите, дори не го мисли...

W204 плюсове и минуси

- преди фейслифт са малко пластмасови вътре.

- полу-кожения салон е изкуствена кожа (аз лично бих го отбягвал)

+ хубава визия

+ сравнително здрава предница и евтино се прави

+ няма опастност да ти откраднат огледала, лайсни и тн. ако колата спи навън.

+ запазва си стойността

+ стандартен и евтин размер гуми и в 16 и 17 цола

П.П. като стана дума за теми, разтърси се из форума, доста от нещата които могат да ти помогнат за избора вече са писани и споделяни.

Благодаря gelevp, ето това вече е коментар по темата!

• 0

#53 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Автомобил:

Posted 05 January 2017 - 11:19

Здравей gelevp,

Би ли ме ориентирал какъв е разходът по каталог на Mercedes C 250 1.8 TURBO, 2012, 204 к.с. , бензин, а.с.к. И въобще къде да търся справочна информация за техн. параметри?

Благодаря .

• 0

#54 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 05 January 2017 - 11:41

Здравей gelevp,

Би ли ме ориентирал какъв е разходът по каталог на Mercedes C 250 1.8 TURBO, 2012, 204 к.с. , бензин, а.с.к. И въобще къде да търся справочна информация за техн. параметри?

Благодаря .

Здрасти, ето един такъв сайт, от опит мога да кажа че в тези сайтове, винаги градското е с до 1-2 литра под реалната стойност но това зависи от трафика в който караш и колко ти тежи десния крак.

http://www.auto-data...ar&car_id=17356

Има доста такива сайтове, ориентировъчни разходи има и в mobile.de.  На някои от обявите хората публикуват колко им харчи от опит.

Аз по-скоро бих се разчел по-подробно за особености на този двигател от към обслужване и/или проблеми, по кода на мотора пише го и в сайта "Модел на двигателя M 271 DE 18 AL". Разхода не мисля че е фрапантен на 1.8 бензинов мотор и то от ново поколение. Веригата мисля че се сменя на всеки 100к, понеже е единична като на повечето нови коли с цел да изкарват пари от части и обслужване.

Карал съм по-новия C250 бензин на W205 (там мотора е 211 коня вместо 204 и кубатурата е 2.0 литра вместо 1.8), мога да кажа че динамиката е превъзходна даже много приятно ме изненада и разхода в София при нормално шофиране и трафик е 8-9литра на 100км.

• 1

#55 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1,682 Posts:
  • Град:Europe
  • Интереси:Немски премиуми задължително с резервна гума.
  • Автомобил:
    W212, R56

Posted 05 January 2017 - 11:56

Достоверни данни за разход има и в spritmonitor.de само че са за Германия и трябва леко да се завишат за нашето гориво.

• 0

#56 valdim

valdim

Чирак

• Потребители на форума
  • 78 Posts:
  • Автомобил:

Posted 05 January 2017 - 16:23

Аз по-скоро бих се разчел по-подробно за особености на този двигател от към обслужване и/или проблеми, по кода на мотора пише го и в сайта "Модел на двигателя M 271 DE 18 AL"

Къде да чета? Лаик като мен и това не знае. :help

• 0

#57 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1,682 Posts:
  • Автомобил:
    W212, R56

Posted 05 January 2017 - 23:27

Къде да чета? Лаик като мен и това не знае. :help

Като начало Гугъл и статии на специализирани издания за модела. И после автомобилните форуми на по-големите държави, чиито езици говориш.

Edited by Praetorian, 05 January 2017 - 23:28 .

• 1

#58 VladiN

VladiN

Прохождащ

• Нови потребители
  • 2 Posts:
  • Град:Sofia

Posted 21 July 2018 - 20:28

Здравейте колеги,

Може ли някой по-компетентен от мен да сподели мнение какво трябва да гледам при избора на 204-ка .

В случая ако дадете мнение за конкретната обява, ще съм много благодарен.

https://www.mobile.b...75&slink=7ntm4j

• 0

#59 Praetorian

Praetorian

Salat Küchenchef

• Потребители на форума
  • 1,682 Posts:
  • Автомобил:
    W212, R56

Posted 21 July 2018 - 21:00

Здравейте колеги,

Може ли някой по-компетентен от мен да сподели мнение какво трябва да гледам при избора на 204-ка .

В случая ако дадете мнение за конкретната обява, ще съм много благодарен.

https://www.mobile.b...75&slink=7ntm4j

Гледай да е след фейслифта :) Ако не - да е със 7Г троник.

За колата от обявата - лед фарове няма, контрол на спускането няма. На мен ми изглежда ок, на снимки.

Направи ми впечатление замърсения заден колан. Това е по-скоро добре - може би не са я пудрили за продажба.

Нещо, което ме издразни, но не е за този вкземпляр, а към МБ като цяло - на този чудесен светъл салон как им се е досвидяло да разработят светли детайли, а са наплякали черни (бутони за прозорците, седалките, духалките, централнта конзола)?!

по памет - за 204ка основно разбери, дали са й сменили моторчето за заключване на волана. На стоповете им нагарят контактите.

Всичко останало е според мотора, който те интересува.

Edited by Praetorian, 21 July 2018 - 21:08 .

• 0

#60 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2,840 Posts:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500

User's Awards

19
3
2
Garage View Garage

Posted 21 July 2018 - 21:07

Интериора трябва да изглежда така. Тук виждам, че духалките и капака на навигацията не са от тази кола. Волана най-вероятно е пребоядисван. Този цвят волан е много труден за поддържане. Също така липсва снимка на шофьорската седалка.

111642906c3952_019.jpg

Attached Files

• 1

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users