Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

W209 320 CDIПроблеми, поддръжка?

mercedes benz clk 320cdi проблеми мнения

• Please log in to reply
149 мнения по тази тема

#61 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 18 февруари 2016 - 22:18

Питах за ремъците понеже видях че има и ще ми е от полза да знам колко често се сменят и цената им..

Аз кола без ремъци не съм виждал...
За нашите условия(некачествени части и консумативи) по-скоро се проверява периодично състоянието им и тогава се сменят.

http://www.mobile.bg...57&slink=cn0he8

Много скъпа и няма газ :)
  • 0

#62 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 февруари 2016 - 23:09

Ама за какви ремъци говорите. Ако е за ролките,това ли е проблема ?
  • 0

#63 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 февруари 2016 - 00:04

Аз кола без ремъци не съм виждал...

Значи си пропуснал 2.5TDI R5 мотора при VW Touareg.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  02.jpg   34,18K   13 Брой сваляния

• 0

#64 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 19 февруари 2016 - 10:24

Значи си пропуснал 2.5TDI R5 мотора при VW Touareg.

Това кола ли е?
Това двигател ли е? :):):)

И на S8 ламбо двигателя и него го пропускам дето го водят "консуматив". :)

Още нещо се сетих!Карбураторния УАЗ пък няма нито ангренажна верига,нито ангренажен ремък!:)

Този пост е редактиран от daimler1: 19 февруари 2016 - 10:59

• 0

#65 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 февруари 2016 - 11:25

Мани го тоя двигател със стоящите клапани. Прилича на първите ДВГ или на някой парен двигател. Не може да се мери с часовниковия механизъм на VW :D

• 0

#66 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 19 февруари 2016 - 17:48

ебати яката тема съм изтървал. добре че няма модератори :)

по основния въпрос: за мен 209 преди и след фейслифта са 2 различни автомобила. трябва да решиш кой модел искаш.

от двата предложени в началото винаги бих взел дизела само защото е фейслифт, но реално ако си търсех такава кола не бих взел нито една от двете, защото:

и двете са карани, карани, карани и душичките са им взети.

кола от автокъща внос от италия под 400к км няма! има сигурно 1 от 10000 бройки на реални км

като цяло читави коли в бг се намират, но трябва да знаеш как и какво търсиш. и цената не винаги е най-ниската.

кажи какъв ти е бюджета за такава кола, колко км на година минаваш, колко искаш да ти е поддръжката годишно и може да дадем някои друг съвет или предложение ;)

• 0

#67 r1der

r1der

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Мнения:
  • Град:СОфия
  • Автомобил:
    W209 V8

Публикувано 19 февруари 2016 - 22:00

Между другото страшно много се кефя на форума затова че пишат толкова много хора. В сходен такъв който посещавах до скоро активноста е 0.

Твърдо съм решил че това е колата и трудно, да не кажа невъзможно бих ме разубедило нещо. Вече 5 месеца чакам, ще чакам още толкова ако трябва докато излезе нещо читаво което да ми грабне окото и да е на приемвлива цена. Бюджета е около 15к, модела ще е 500 решил съм го, просто познат ми предлага 320ка на много добра цена и затова се замислям.
Иначе това е кола която ми харесва чисто визуално, кефа от карането на в8мака е голям, не е голяма за градска и сравнително комфортна за извънградска кола с не малко екстри. Не вярвам в8мака да дава сериозни проблеми и като цяло всичко по колата ако е читава и се пази, поддръжката е приемлива, разхода на газ също. Вярно че повечето са карани, но ако не искаш да поемеш риск трябва за тези пари към някоя дачия или лада на 2 год да се ориентирам и пак не е гаранция... :)
  • 0

#68 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 20 февруари 2016 - 11:04

Иначе това е кола която ми харесва чисто визуално, 

Да с визията колата няма проблем много е красива две мнения няма пипнали са я от Мерцедес. От там на татък нещата вървят само на долу. Удоволствие от шофиране на тази колата по нашите пътища меко казана абсурдно. Удоволствие има по кратки участъци като Цариградско и магистралите от там на татък изпадаш в едно лашкане едни дупки и едно псуване. 

Не вярвам в8мака да дава сериозни проблеми и като цяло всичко по колата ако е читава 

Моля те да не изпадаме в такива лъжливи състояния на позитивизъм. Няма такъв филм ако е читава всичко ще е ОК. Казва ти го човек който си взе кола на 150 000 (реални км) и то Германия.
Омръзна ми да повтарям, че колата е Немска и влезна с гаранция от БС (60 000 лев кола слънце). Всеки като я види само въздиша по нея колко е красива и колко е запазена. Аз също въздишам всеки ден по нея преди да я запаля и се моля днес да няма проблеми. Приготви се за постоянно изваждане ако искаш колата ти да е ок и всичко да и е наред. А да последния проблем който ми излезна е километража спря да работи стига до 40 км и там спира. Разбира се проблема възникна след една прекрасна родна дупка с размерите на кратер. 

img_9372_f273c_31942920.jpg

Може да я гледаш след поредния ремонт и да си казваш колко е красива и че си заслужава след като си набил поредните 1000 лева и този месец. 

Този пост е редактиран от dimitar stoichev: 20 февруари 2016 - 11:09

• 1

#69 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 февруари 2016 - 12:54

Колега, това, че ти си "случил" на кола, не значи, че всички са такива, ако говориш конкретно за 209, тук има и други хора, които имат или са притежавали такива, не съм останал с впечатлението, че само проблеми им създават. По отношение на новият внос, отново, пак си е до късмет, имал съм и за 30 и за 50к лв.(горе-долу), едната излезна слънце, другата ми скъса джоба и нервите (единствента кола, която съм качвал 3 пъти на пътна помощ, защото се чупи), в същото време стм взимал кола от България и 3 години само консумативи сменях и си я продадох в идеално съсрояние. Общо взето няма смисъл да генерализираме, всичко е въпрос на късмет и търсене :)
  • 6
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#70 r1der

r1der

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Мнения:
  • Град:СОфия
  • Автомобил:
    W209 V8

Публикувано 20 февруари 2016 - 13:13

Пред

Колега, това, че ти си "случил" на кола, не значи, че всички са такива, ако говориш конкретно за 209, тук има и други хора, които имат или са притежавали такива, не съм останал с впечатлението, че само проблеми им създават. По отношение на новият внос, отново, пак си е до късмет, имал съм и за 30 и за 50к лв.(горе-долу), едната излезна слънце, другата ми скъса джоба и нервите (единствента кола, която съм качвал 3 пъти на пътна помощ, защото се чупи), в същото време стм взимал кола от България и 3 години само консумативи сменях и си я продадох в идеално съсрояние. Общо взето няма смисъл да генерализираме, всичко е въпрос на късмет и търсене :)

Напълно съм съгласен, ако колата е пазена и поддържана и карана в "бяла" западна страна то и на 300к да е може да е слънце. Ако я е карал някой Италянец без да поддържа може и за 100к км да е чао, за БГ да не говорим.
Сещам се аз като си вземах опела всеки ми казваше "луд ли си екотек не си взимай ще береш ядове"... Тоя екотек го карам 50к км на газ, топъл студен винаги педала до долу, по магистралата му изкарвам душата и само масло съм сменял. На всичкото отгоре колата е внесена от италия, така че, до този момент съм се убедил че това е на късмет, гледане и търсене.

Живот и здраве като стана собственик на такава кола ще споделя отново мнение и се надявам да не е по различно от сегашното.

• 0

#71 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 февруари 2016 - 13:22

Mи... аз съм се уверил, че германските коли обикновено са изцедени до максимума на остатъчната им стойност. Демек швабен зи бите налива една торба пари в кола и го е обмислил хладнокръвно и без никаква емоция. Ще я кара докато не й стопи лагерите. Така и така знаят, че идват я тук, я в Полша.

Италианците като по-емоционални хора може да си купят хубава кола и да си я гледат добре. Обикновено са на по-малко километри, климатът е по-добър за ламарините. Хубавите италиански са на същите пари или малко по-скъпи от немските, но обикновено имат повече оставащ ресурс в тях.

Но всеки си вярва в неговата истина :)

• 4

Audi_A4_avatar.gif

#72 eMs1

eMs1

Майстор

• Потребители на форума
  • 809 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 20 февруари 2016 - 14:23

Абе и от Италия какви кочини съм виждал....пък и притежавал (не МБ :) Всичко си зависи от собственика.
  • 1
ex C124 220 '94
ex CL203 200 Kompressor SportCoupe '02
ex W163 270 CDI '03
ex W203 200 Kompressor '01
Публикувано изображение

#73 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 20 февруари 2016 - 18:41

преди фейслифта на реални 75к км:

http://www.autoscout...0000000&asrc=st

след фейслифта на реални 95к км:

http://www.autoscout...0000000&asrc=st

• 0

#74 radulan

radulan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 74 Мнения:
  • Град:с. Левуново
  • Автомобил:
    ЗАЗ ТАВРИЯ МеМЗ-245
    M72 с кош 750cm3 боксер
    Москвич 408 1360 с долни скорости

Публикувано 20 февруари 2016 - 19:28

Абе 2003г. 75000км. - реални?!?!?!
  • 0

#75 dimitar stoichev

dimitar stoichev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 320 Мнения:

Публикувано 20 февруари 2016 - 20:15

Колега, това, че ти си "случил" на кола, не значи, че всички са такива

Не съм съгласен но това си е мой проблем. Колкото до моята кола тя си е слънце и поддържана през всичките и 160 000 км. Просто този модел е супер куц и никой не може да ме убеди в нищо друго. Четирима мой приятели имат w209 ( цлк 200, цлк 270, цлк 500 и цлк 240 ) част от тях имаха и никога няма да си купят Мерцедес но това е друга тема. Имам наблюдения над модела и много добре знам какво говоря. Ако направим една анкета на всички влезнали в секция ( CLK-тата W209 във Клуба и форума) и напишат своето мнение за модела едва ли ще е в полза на този модел.
Но както казва kdl Но всеки си вярва в неговата истина  :) .... 
Съгласен съм, че има добри попадения от този модел но те са по 100к км и не са за 15 000 лева...

image_url-13157-1337461869.jpgimage_url-13157-1337462015.jpg

Това е един добър пример за това което иска колегата но не и на тази цена..
Само един автомобил ми грабна окото в нашата мила родина...
http://www.mobile.bg...94&slink=cobpqy

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: mercedes, benz, clk, 320cdi, проблеми, мнения

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни