Интересува ме какво гориво зареждате. По-специално дизел и слагате ли добавки, ако да какви и колко често?
С новата кола съм ползвал само 1 добавка (1 резервоар) и после карам само с обикновен дизел. Дали да слагам по-често добавка или?
Публикувано 08 декември 2015 - 21:16
Интересува ме какво гориво зареждате. По-специално дизел и слагате ли добавки, ако да какви и колко често?
С новата кола съм ползвал само 1 добавка (1 резервоар) и после карам само с обикновен дизел. Дали да слагам по-често добавка или?
Публикувано 09 декември 2015 - 20:45
С малкия си опит на А-170 дизел съветвам те - Ромпетрол.. Специално ЦДИ мотора се чувства отлично с нафтата им,
Публикувано 09 декември 2015 - 21:19
+1 за Ромпетрол.
Добавката на Кастрол ТДА ползвам целогодишно.
Също така и масло двутактово с пълно изгаряне на Щил около 500 гр. на пълен резервоар /около 70 литра/
Шофьорски стаж от 23.07.1987г.Категория B, C, D, E, Т-тб ,Т-кт
Шофирай разумно - стигни жив! Пази останалите на пътя!
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 09 декември 2015 - 21:38
Публикувано 09 декември 2015 - 22:13
На дизел - на Бардал БДЦ - Кастрола не може се сравнява с Бардала , иначе от ОМВ Алпин , ако намеря Австрийски , ако не - Ромпетрол
На бензин - Октан буустър пак на Бардал , иначе 95 Супер от ОМВ
Публикувано 09 декември 2015 - 22:41
Наско, добавката на Бардал вдига всички мизерии и ги праща по системата.
Имал съм доста хора, слагали от тази добавка и после берат страхотни ядове.
Това, че Кастрола не може да се сравнява с Бардал е абсолютно вярно. Който ползва Кастрол няма никакви проблеми.
Предполагам, че темата е за добавки, които може да се ползват целогодишно, а не инцидентно.
Инцидентните добавки са нож с две остриета, а аз лично не вярвам в задгробния живот и не препоръчвам "ремонт" на двигателя с добавки. Това упражнение се прави само от автоджамбазите.
Този пост е редактиран от sv_trener: 09 декември 2015 - 22:43
Понякога ми идват такива идеи, че бръмбарите в главата ми стават на крака и ръкопляскат...
Публикувано 09 декември 2015 - 22:42
Горивата предпочитам от ЕКО най съм доволен от тях - лично мнение. От октомври до март вкючително - добавка ТДА на Кастрол по 10 мл.грама на 10 литра нафта и двутактово масло Hilber по 80-100 грама на 10 литра нафта. Това с двутактовото масло го правя защото двигателя ми е чист дизел а днешната нафта била „суха” , демек няма това смазване в ГНП-то , за CDI-та и TD не знам дали е добре слагането на двутактово масло .
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 09 декември 2015 - 22:46
Горивата предпочитам от ЕКО най съм доволен от тях - лично мнение. От октомври до март вкючително - добавка ТДА на Кастрол по 10 мл.грама на 10 литра нафта и двутактово масло Hilber по 80-100 грама на 10 литра нафта. Това с двутактовото масло го правя защото двигателя ми е чист дизел а днешната нафта била „суха” , демек няма това смазване в ГНП-то , за CDI-та и TD не знам дали е добре слагането на двутактово масло .
Аз също съм с чист дизел. Маслото определено не пречи и на ЦДИ и ТД двигателите, а само добро им прави с нашите "качествени" горива.
Точно до нас има ЕКО и наистина горивата им са добри.
Публикувано 09 декември 2015 - 23:08
Правилно ли разбирам двутактово масло в резервоара? Маслото + Castrol TDA в 1 резервоар или един с едното после един с другото?
За кастрола намерих това: http://oilgroupbg.co...tda-250-ml.html
А за маслото има доста видове: http://www.stihl.bg/...-за-вериги.aspxКое от тях?
Публикувано 10 декември 2015 - 00:09
Добавката на Кастрол е точно това. Слага се грам на литър.
Маслото не за вериги, а това, което се слага в горивото на машините. Двутактово, бездимно масло. На Щил е червено и литъра е около 11-12 лв.
Слагат се едновременно двете неща и няма никакви ядове.
Добавката на Кастрол повишава цетановото число на дизела, подобрява изгарянето, разлага парафиновите елементи в дизела, като не позволява на нафтата да замръзва при ниски температури.
Маслото смазва елементите на помпата като многократно увеличава нейния живот. Тъй като е бездимно колата не пуши.
Публикувано 10 декември 2015 - 06:55
От къде мога да си взема такова масло?
Публикувано 10 декември 2015 - 08:23
Аз го вземам от магазин на Щил или Хускварна.
Публикувано 10 декември 2015 - 08:25
Публикувано 14 декември 2015 - 09:48
Аз също съм с чист дизел и слагам гориво на Петрол,но само на една бензиностанция близо до нас.Вече повече от две години зареждам и съм доволен повече от други.До сега не съм слагал добавки и масла,но на тази бензиностанция си слагат.Който е от София може да опита.На ул.Суходолска срещу Фантастико Западен парк.
Публикувано 16 декември 2015 - 10:39
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни