Здравейте колеги.
Имам следния проблем. Преди около една седмица ми светна индикацията на таблото за подгрева след стартиране на двигателя (колата ми е Е 290). Веднага се досетих, че вероятно имам изгоряла свещ. Така й се оказа. Една от свещите беше изгоряла, а една започваше да работи със закъснение. Днес ми смениха всички свещи и индикацията на таблото спря да свети.
Оказа се обаче, че има нещо нередно или поне аз и майстора ми си мислим така, и поради това пискам тази тема.
Ситуацията е следната. След като подам на контакт, и изчакам релето за подгревните свещи да изключи (цъкне след около 30 сек.) и запаля, свещите не продължават да подгряват, което според майстора ми трябва и да се случва. Това го правихме при температура на въздуха 10 градуса. А меренето го правихме с пробна лампа. При другата ситуация, а именно подавам на контакт и паля двигателя, подгревните свещи продължаваха да работят над минута, като не засякохме колко точно, поради притеснение, че може да повредим нещо.
Мисля си, че релето за свещите ми е наред, но не съм сигурен, и затова въпроса ми е: Описаното поведение на подгревните свещи нормално ли е или има някакъв проблем?
Правихме и диагностика и излезе грешка p1481, но не мога да кажа дали тя беше в паметта на компа преди да сменя свещите, или я имаше и след смяната им.
Свещите, които свалихме от двигателя бяха марка Beru, и поради тази причина сложих отново от същата марка.
Моля за мнения и съвети.