Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

C220 vs. S320мнения и препоръки

• Please log in to reply
43 мнения по тази тема

#31 radulan

radulan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 74 Мнения:
  • Град:с. Левуново
  • Автомобил:
    ЗАЗ ТАВРИЯ МеМЗ-245
    M72 с кош 750cm3 боксер
    Москвич 408 1360 с долни скорости

Публикувано 22 октомври 2015 - 21:55

1 - чете- само да не е чалга

2 - не

3 - не

4 - колкото на термостата

5 - мазно

Този пост е редактиран от radulan: 22 октомври 2015 - 21:57

• 0

#32 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 23 октомври 2015 - 08:22

1. Нормални ще рече .wav без mp3 нали така?

2. В жапката гледах, но не видях. Имам навигация (без цветно радио), имам бутон на радиото и като го натиснах ми поиска диск, иначе изписа GPS: OK или нещо такова. 

4. Нормално ли тогава това: 2015_10_23_07_25_56.jpg 2015_10_23_07_26_13.jpg 

6. Цъйам го, светва една лапичка (от 2 налични) и незнам какво трябва да се случи после. 

• 0

#33 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 23 октомври 2015 - 08:24

7,2 км. е почти от единия край на града до другия. Спирал съм на светофари и имаше малко трафик (часа не е верен). Ако не може да ми загрее колата за този пробег трябва ли да се притеснявам? 

• 0

#34 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 октомври 2015 - 08:49

Не е загряла, но каква температура държи. Качва ли въобще над 80 градуса. Най-вероятно имаш да сменяш термостат.
Навигацията преди фейслифта е неизползваема в БГ. За aux виж отстрани на жабката към вратата.
  • 0

#35 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 23 октомври 2015 - 09:41

Като я карахме да я преглеждат и после да я регистрирам беше по-топло и работеше доста повече и вдигна повече градуси. Точно не мога да кажа колко но със сигурност бяха над 80 (85-90 нещо такова). За навигацията знам, казаха ми. А за AUX къде по-точно да гледам? 

• 0

#36 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 октомври 2015 - 10:08

Вътре в жабката, от страната на пасажерската врата е. Кръгла букса за аудио жак.

http://mbworld.org/f...s-brackets.html

Виж на дълъг път как ще загрява в това вече по-студено време. Трябва да е около 85. Ако не купуваш термостат, оригиналният е на Behr

Този пост е редактиран от drjivago: 23 октомври 2015 - 10:40

• 0

#37 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 октомври 2015 - 10:36

1. Нормални ще рече .wav без mp3 нали така?

2. В жапката гледах, но не видях. Имам навигация (без цветно радио), имам бутон на радиото и като го натиснах ми поиска диск, иначе изписа GPS: OK или нещо такова. 

4. Нормално ли тогава това: 2015_10_23_07_25_56.jpg 2015_10_23_07_26_13.jpg

6. Цъйам го, светва една лапичка (от 2 налични) и незнам какво трябва да се случи после. 

1. Да ще рече .wav

2. Ако под навигация имаш предвид това, забрави за AUX

audio-30-aps-2-36165.jpg

4. За смяна на термостат си според мен.

6. Колата трябва да загрее по-бързо. И в менюто на таблото трябва да имаш допълнително опции за пускане на печката в определен час за да може като се качиш в колата вече да е топло и парното да духа топло. Това е при работеща печка а доста от тях не работят но подлежат на ремонт. Печката е Webasto.

Този пост е редактиран от madwifi: 23 октомври 2015 - 10:37

• 0

#38 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 04 ноември 2015 - 16:14

Доста трудно се намират такива по автоморгите. За сега успях да локализирам :) само 1 такова налично и да е работещо, но е от кола с десен волан. Дали ще стане за такава с ляв? 

15ка гума няма как да я наденеш на 16ка джанта.

Копчето за ел стъклата при W203 е цял модул и няма как да смениш само 1то копче.

s-l1000.jpg

• 0

#39 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 20 декември 2015 - 23:38

След като минах над 2000 км. с новата C270 бих искал да направя едно сравнение със старата ми кола 190Е. И тъй като темата е за сравнение реших да ползвам нея. Пък и нали си е моята. :)

Какво ми липсва/не ми допада:

- Едната чистачка. Определено върши по-добра работа.

- Новата е комби и при мокър път много се цапа това задно стъкло. Незнам от къде идва тая мръсотия, но трябва като ходя на дълъг път да си нося резервна течност за чистачки за всеки случай. Със старата ми се налагаше зимата да доливам само концентрат, че не можех да изпръскам лятната течност.

- Седалката ми е доста по-неудобна. Или просто съм свикнал със старата. Автопилота компенсира (до някъде).

- Определено новата вози доста по-твърдо.

- "Екстрата" да вкарва въздух от вън. За на дълъг път е добре, но в града е гадно. Не разбирам защо трябва автоматично да ми се сменя настройката.

- Твърдите педали. Като съм си свикнал със старата и сега като натискам тоя съединител на новата и имам чувството цялата кола вдигам с нея. 

- Не мога да си сверя часовника. ?!?! Някой ако знае как може без да се свърже с компютър да каже. 

- Данъка - плащам 2 пъти повече за конска сила. Обикновено колкото повече купуваш, толкова по-ниска трябва да е цената. :) 

Какво ми харесва:

- Усещам колата доста по-стабилна.

- Доста по-пъргава е и при изпреварване е доста по-лесно.

- Почти двойно повече коне, а разхода на км. като пари е почти еднакъв. С пренебрежимо малка разлика в полза на старата. Сравнявам новата на дизел със старата на газ. 

- По-големия багажник.

- Повече място в купето. 

И много други неща, но тези правят повече впечатление. 

Следващата определено ще е някоя S-ка. 

• 0

#40 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 21 декември 2015 - 00:08

Педала на съединителя ти е тежък защото най-вероятно имаш някакъв проблем или предстоящ такъв.
Или помпи(течност) или съединител.
  • 1

#41 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 декември 2015 - 00:40

глей ся...

за жалост по-новите коли са с по-скъп данък.

това за седалката не го вярвам ;)

едната чистачка е по-зле, но 2те са по-скъпи като аксесоари, иначе чистенето на 2те е несравнимо при добри чистачки. имал съм и 2те.

возията компенсира за поведение на пътя. не важи само при лимузините. там много скъпи системи компенсират усещането, но не може всичко накуп в този живот.

...за външния въздух... можеш да изолираш външнят климат за определено време, после го спира, за да не ти намалее кислорода в купето и да се успиш. това е и причината след (доста) време, да ти променя настройката. 

за педалите е ясно, горното мнение. спирачката и газта е нормално да са твърди.

комбитата има кофти аеродинамика, винаги се цапат отзад, както и някои хечбек-ове. при седаните и купетата го няма този проблем.

часовникът се сменя автоматично от настройките на gps-a. зависи с коя система си. и с компютър няма да ти е лесно ;)

това, което ти харесва в колата ти обяснява това, което съм ти написал по-горе с други думи.

• 3

Audi_A4_avatar.gif

#42 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 21 декември 2015 - 21:36

часовникът се сменя автоматично от настройките на gps-a.

Как се настройва той? 

• 0

#43 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 декември 2015 - 12:51

Не разбрах с какво аудио ти е колата.

Виж долната диаграма, това е процедурата.

Ако не работи, вероятно е била с друго аудио и е сменено, тогава се препрограмираше таблото през стар. Поне чужденците казват, че се пипа cluster-a.

Всяка заводска, GPS аудио система трябва да е в състояние да сменя часа сама.

Пробвай и това:

При загасен двигател, на 1ви контакт, натискаш ресет-а вляво на километражите, после със стрелките нагоре надолу, стигаш до настройките на километража

CLockSet.jpgю

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#44 Nanko

Nanko

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Автомобил:
    C270 CDI T-mod (S203),
    190E 1.8i (W201)

Публикувано 23 декември 2015 - 15:41

Точно 3 и 4 ми ги няма. Обаче успях през gps-а да го настроя. При това на шведски език. :) За целта ми трябваше и диска за навигацията. Без него не ме пусна изобщо до менюто. Та след като зареди и диска, още от първото меню с едно от копчетата с което се избира запаметена радио станция (сега обаче вече не помня кое беше, но те са 3-4 варианта). С него се влиза в меню за настройка на часовника. Или по-скоро за настройка на часова зона, защото ми го сменяше през час, няма за минути. След това пак с копчетата за запаметено радио се натиска ОК и това е. 

Накрая успях да му сменя езика и на навигацията, но за жалост не ми върши работа. 

За щастие швейцареца си е оставил диска за навигацията и за щастие тоя от авосалона не го е отразил. 

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни