A005 e по новият и позволяваше ресетване.
Поредния с проблеми в SBC ( аз :/ )
Започната от Dreamschy, 14 юни 2015 - 19:22:04
73 мнения по тази тема
Публикувано 04 август 2015 - 15:36
Публикувано 04 август 2015 - 22:06
колега ами направи една диагностика и виж какъв е проблема
защо веднага хукна да сменяш модул
обикновено първо им си скапва помпата на тези
модули а тя се ремонтира
и чак тогава им изтича ресурса
и той се нулира ама там вече си е риск
Публикувано 05 август 2015 - 09:33
ами това ми и казаха след 3 диагностики на 4-тата явно случих... майстора ми каза че е помпата нова до колкото разбрах е около 1000 лева но не знам защо не ми спомена нищо за ремонт а просто ако искам 1-во да потърся втора ръка и ако е читава да я оставим ако не в краен вариант да си взема нова. Между другото вече дисплея не ми свети в червено а само в сиво удивителен знак със нещо от сорта на Visit Workshop...brake не си спомням точно как го изписваше компа каза ми че това е от помпата и ще изчезне като се смени следващия ми въпрос е към какъв майстор трябва да е обърна за ремонт някакъв Ел-аджия да смени четки и ротор евентуално или по-добре да си взема нов все пак са спирачки :/...
Off: Ако знаех за това SBC преди да вземем колата изобщо нямаше да се хващам
Публикувано 05 август 2015 - 10:05
Ремонтират ги тея помпи, втора употреба е голям шанса да вземеш същата.
Да не отварям нова тема ще питам тук. Имам скъсан прашник на единия спирачен апарат, ако знаете от къде мога да намеря ремонтен комплект защото в БС ми предлагат цял апарат.
Този пост е редактиран от Slav_1101: 05 август 2015 - 10:09
Публикувано 05 август 2015 - 22:35
Колега имаше комплекти на фирма Topran (нз как е като качество...) преди бях взимал за друга кола... със сигурност имаше много различни комплекти на княжево до някаква пластична хирургия или нещо такова... Иначе по големите фирми за авточасти предполагам има, да не изброявам да правя реклама.
Ето какво би включвал един такъв комплект и цена в немско...
http://www.te-taxite...1-und-s211-vorn
Ако толкова не намериш има доста фирми които доставят от германия за 3-4 лева на килограм.
П.П. още веднъж благодаря за координатите които ми даде на лично.
Публикувано 19 август 2015 - 17:00
Колеги някой може ли да помогне с намирането на това акумулаторче за високо налягане показвам на картинката ( най - долното ) :
понеже в Бургас поне по магазините не могат да се справят или поне не могат да ми обяснят като ги питам защо не може да ми го поръчат ако някой някак си има възможност да ми каже каква е цената и от къде да го поръчам - давам номера на помпата
Bosch - 0 265 250 082
Mercedes - A 005 431 50 12
Утре ще отида и най-вероятно до МБ да питам и тях но те ще ми предложат цялата помпа ест. Затова да се допитам и до вас ако успея в крайна сметка да сменя само този акумулатор ( резервоар ). А ако случайно се появи и човек с цена за това ще го помоля и да ми каже цената на цялата помпа, ако трябва рама ще я напиша и нея само да си взема талона
Публикувано 19 август 2015 - 18:42
Aa, що ве, има го за някои модели SBC-та, 1100лв е!
Публикувано 19 август 2015 - 20:12
обикновено дава проблем в това акумулаторче
но реалния виновник се оказва помпата
т.е. това над него
но не е изключено при теб де е и акумулаторчето
Публикувано 20 август 2015 - 07:32
Нарича се шпайхер, при проблем в него системата става по-шумна и определено вреди на помпата.
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 20 август 2015 - 09:58
Значиии и да сменя само него има вероятност помпата пак да се скапе ? А някой с по-прясно инфо колко струва целия блок !?
Публикувано 11 февруари 2016 - 10:54
До Dreamschy , ходи ли до БС , до къде стигна с въпросното SBC?
Публикувано 11 февруари 2016 - 14:21
Смениха ми само шпайхера и всичко до момента е супер в БС искаха да сменят целия блок на стойност 4000-4500 лв. за което им благодарих и си потеглих
Публикувано 11 февруари 2016 - 23:01
Както ти казах по горе - сменя се само акумулатора за налягане( шпайхер е немска дума, неизразяваща точно детайла), от къде го взе, цена, кои ти го монтира, направи ли го както трябва или при всяко натискане на спирачката се кръстиш...
Публикувано 11 февруари 2016 - 23:34
Поръчан от МБ германия 1500 лв. ,сменя ми го един майстор който едва ли ще познаваш,бивш дългогодишен служител в мерцедес Бургас с голям опит и специализирал се изцяло и единствено в ремонт на МБ.Да ти кажа изобщо не се кръстя карам си свиркам си и колата си спира идеално.
Публикувано 13 февруари 2016 - 00:10
Не е важно кой ти го сменя, а как!
Процедурата не е сложна, но е дълга и трябва да се изпълни прицизно. Като бате Жоро в гаража като на жигулито не става.
Теб може да не те е грижа, но срещу теб по улиците има семеиства на който им се живее!
Процедурата не е сложна, но е дълга и трябва да се изпълни прицизно. Като бате Жоро в гаража като на жигулито не става.
Теб може да не те е грижа, но срещу теб по улиците има семеиства на който им се живее!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни