Здравейте, днес са изблъскали един приятел с колата му извън пътя, напълно умишлено, след което извършителя е избягал. Щетите са сериозни - криви джанти, спукани гуми, смляна пасажерска врата и стъкло, размазан праг, вероятно и купето е мръднало тъй като прага е много крив, цялата дясна страна на колата е ожулена и огъната от бронята до предния калник. Извършителя е бил със BMW X3, сребристо/светло сиво, с варненска регистрация, за съжаление моя приятел не е успял да запомни номера, само че има две 9-тки и 5-ца в него. Според описанието става въпрос първа генерация X3 преди фейслифта, тоест 2004-2006 година, но предвид ситуацията може да има неточности, приоритет на човека е било да не се блъсне в някоя кола в насрещното, а не да гледа номера или колата, но е автомонтьор така че поне за марката, модела и цвета сме сигурни. Чакал е 2 часа полицаите които са му написали протокол и са му казали да пие една студена вода. Без точен номер не можели да направят нищо. Човека няма каско. Нямаше да ви моля за помощ ако щетите бяха незначителни, но положението е че ремонта ще струва значителна сума, а ако е имало някой на пасажерската седалка сега най-вероятно нямаше да е жив. Та ако някой може да помогне да издирим извършителя ще съм много благодарен. Местопроизшествието е станало днес около 11:20 по пътя между последното кръгово на крайезерния път и кръговото под метро, посока към метро (по баира нагоре), на около 100м след кръговото на крайезерния.
Издирване на автомобил във Варна
Започната от Lambo_Rambo, 21 май 2015 - 17:01:59
18 мнения по тази тема
Публикувано 21 май 2015 - 17:01
Follow your own star...
Публикувано 21 май 2015 - 17:08
Проверете за сгради с охранителни камери в района и ако има - помолете най-любезно да ви дадат да прегледате записа. Ако има - има голям шанс да видите точния номер.
Между другото - ако имаш точния номер и го дадеш на КАТ го издирват точно за нула време. Имал съм случай така, да ме ударят и да избягат, но първата реакция беше да снимам колата с GSM и имах точни марка, модел, цвят и рег. номер. Освен това се обадих веднага на познат, който знаех, че се движи километър пред мен, да спре и да изчака, да види, дали съответната кола ще мине покрай него и да потвърди, че правилно съм записал и снимал всичко. Късмет... След 1 седмица ми написаха документ, в който пишеше в коя застрахователна му е гражданската и заедно с акта си взех парите от неговата гражданска. Отделно него са го глобили доста солено (така казаха катаджиите).
Между другото - ако имаш точния номер и го дадеш на КАТ го издирват точно за нула време. Имал съм случай така, да ме ударят и да избягат, но първата реакция беше да снимам колата с GSM и имах точни марка, модел, цвят и рег. номер. Освен това се обадих веднага на познат, който знаех, че се движи километър пред мен, да спре и да изчака, да види, дали съответната кола ще мине покрай него и да потвърди, че правилно съм записал и снимал всичко. Късмет... След 1 седмица ми написаха документ, в който пишеше в коя застрахователна му е гражданската и заедно с акта си взех парите от неговата гражданска. Отделно него са го глобили доста солено (така казаха катаджиите).
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 21 май 2015 - 17:40
Здравей колега по-улицата нагоре има доста сгради,магазини и сервизи,а и още на самото кръгово от дясно има май някъв сервиз предполагам има и камери.Аз бих се разходил до там и ако има все някоя трябва да го е хванала.Успех със търсенето.
Публикувано 21 май 2015 - 18:07
Минахме после от там, не видяхме камера насочена надлъжно по пътя, от каквато би се видял номера, на сградите на които видяхме камери си бяха насочени към техните си парцели а не към пътя. По-скоро се надявах някой ако има познат в кат или извън кат който има някакъв достъп до базата данни за регистрираните коли, варна не е толкова голям град, едва ли ще има кой знае колко X3-ки които да отговарят на това описание.. Едва ли има повече от 10-20 такъв цвят, а дори и 100 да са, ако го има списъка е въпрос на минути да се прегледа за номер съдържащ споменатите цифри.
Follow your own star...
Публикувано 21 май 2015 - 18:48
Валка, тая кола ми звучи позната и мисля, че съм засичал една такава в нашия район, върти ми се в главата 9955 или 9595, мишо сива, межди евксиноград и траката мисля съм я виждал да се движи, един път ми беше направило впечатление, че се бута много една такава... по х3-ката трябва ли да има следи от удара? и от коя страна?
пусни тема в бмв форума
Публикувано 21 май 2015 - 19:00
вижте и обявите в мобилето, има х3-ки във варна, едната е и с замаскиран номер... и там може да има много камери, дето да не се виждат, също така и нагоре към метро примерно - и да не се види номера, може да има отличителни белези - примерно специфични джанти и т.н.
Публикувано 21 май 2015 - 21:03
Ами ако съдя по удара по колата на моя човек, трябва даже да има и счупено по нея, цвят бордо е блъснатата кола, но предполагам тая X3-ка са я прибрали вече да я правят. Видяхме из обявите 3-4 които отговарят на описанието но едната не беше регистрирана и нямаше номера, другата май нямаше 9-тки в номера, гледахме я и тая със скритите номера но тя май беше фейслифт до колкото си спомням. От шофьорската страна трябва да са и белезите - по гумите, джантите, броните, на моя човек колата е леща, пасажерската врата където е бил удара е поне 20см навътре изкривена. И моя човек каза че завършва на 59 или 95 и има две 9-тки в номера, и уж последните две букви на номера са различни, а тая със скритите номера в карса е ВВ, която серия мисля че върви в момента в кат.
Follow your own star...
Публикувано 22 май 2015 - 14:04
Тая, която си мисля аз и ми се върти рег. номер 9595 в главата, мисля че беше такъв цвят
http://dkh3bvxevjo0y...d_img_watermark
запомнил съм такава кола, щото караше като олигофрен от траката към пикадили парк надолу по главния път...
Публикувано 22 май 2015 - 14:09
Баш ей такава се търси, със полукръговете във стоповете, на фейслифта вече са други.
Follow your own star...
Публикувано 22 май 2015 - 18:16
Днес говорих с приятел, който са го търсили до тях с патрулка и е писал обяснения при подобен случай. Само че описанието е било само цвят и марка ! Така че или полицаите не им се занимава или вече знаят на кого е колата и потулват случая. Каза че са му обяснили за какво става дума и са му показали лист (или страница) с евентуално заподозрени които обхождат. Така че най-добре е познатия начин в БГ с връзки или с парички.... Намира някои по "началнЯк" в КАТ или полицията, не ги знам кои са компетентните органи в случая и да се задействат нещата.Ако искат да го намерят могат.
Публикувано 26 май 2015 - 11:34
Нагоре на някой светофар няма ли камера, от която да се види? Все ще се забележи, че въпросната кола е претърпяла удар, а от там номера и тн. Ако не защо не пробвате да отидете до КАТ за съдействие ако кажат, че няма какво да направят без номер, консултация с адвокат и евентуално господари на ефира? Давам го просто като идея. Най-много да загубите време и нерви, но с бездействие няма да се намери джигита.
П.п. https://scontent-vie...986&oe=55F6F8F7започвам да се съмнявам, че наистина е така!
Този пост е редактиран от miro0: 26 май 2015 - 11:37
The best or nothink.
Публикувано 27 май 2015 - 16:39
Да защо не проверите камерите на Кат.Имат на всички кръстовища и от личен опит знам че поне работят
Публикувано 28 май 2015 - 13:29
ето как го правят в София:
29-ГОДИШЕН СТОЛИЧАНИН Е ЗАДЪРЖАН В ПЕТО РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ ЗА ХУЛИГАНСТВО
Вечерта на 23 май, в районното управление постъпил сигнал за водач, шофирал рисково лек автомобил „Ауди А-8”. Установено било, че в часовете между 22.30 до 1.25 на 24 май, в отсечката от отбивката от бул. „Вл. Вазов” към бул. „Ботевградско шосе” , водача на аудито умишлено ударил в задната част „Фолксваген Кади”, влачил го 7- 8 метра, отново го ударил и го обърнал по таван, след което ударил челно и лек автомобил „Сеат Алтеа”, а после избягал в неизвестна посока. Оказало се, че преди това в с. Казичене, същият автомобил причинил друго пътно-транспортно произшествие с два паркирани автомобила и отново избягал. По случая в Пето РУ било образувано досъдебно производство. В хода на проведените издирвателни действия полицаите установили, че извършител на деянието е криминално проявеният Р.К. /29г./ от София. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Р.К. бил привлечен като обвиняем за престъпление. Наложена му била мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.
Публикувано 28 май 2015 - 15:46
Toя маняк е гледал Транспортер.
М/у другото няколко пъти попадам на едно много окаяно А8 черен мат, което кара доста неадекватно, може да е бил същия.
Публикувано 05 юни 2015 - 15:19
Колега, аз съм член на БМВ Клуб България (карам Мерцедес, защото не ги крадат толкова и преживявам все още кражбата на БМВ) и мисля че наистина е добра идея да се пусне тема и в www.bmwpower-bg.net, тъй като такова поведение на пътя е позор - без значение марката на автомобила. Колегата kdl има регистрация, както и аз и ако има нужда ще съдействам и в регионалните структури на БМВ клуба.
Може да се смята че БМВистите са изроди на пътя, но замислете се че колата няма вина за това че водача и е кретен... във всяко стадо има мърша. Искам да Ви кажа, че и с БМВто и Мерцедеса като пусна някой пешеходец или заблуден водач на МПС очудването винаги е голямо... сиреч "купИл съм си Мерцедес/БМВ и моем си праим ко си сакам" е мисленето на повечето притежатели на двете марки, но не всички сме такива, нали?
Може да се смята че БМВистите са изроди на пътя, но замислете се че колата няма вина за това че водача и е кретен... във всяко стадо има мърша. Искам да Ви кажа, че и с БМВто и Мерцедеса като пусна някой пешеходец или заблуден водач на МПС очудването винаги е голямо... сиреч "купИл съм си Мерцедес/БМВ и моем си праим ко си сакам" е мисленето на повечето притежатели на двете марки, но не всички сме такива, нали?
Този пост е редактиран от SpLiT: 05 юни 2015 - 19:00
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни