Колеги някой има ли по подробно описание или видео може и снимков материал как се сменя оптяжната ролка на пистовия ремък при W210? За Е класа 250 ТД 1998г .Ако може някой да сподели благодаря
Смяна на ролкапистов ремък
Започната от kirlqn, 24 мар 2015 - 10:30:45
20 мнения по тази тема
Публикувано 24 март 2015 - 10:30
Публикувано 26 март 2015 - 16:45
Никой ли не знае ?
Публикувано 27 март 2015 - 17:29
Ако времето е хубаво тия дни ще я сваля моята и ще направя снимки с описание и ще ти отговоря.
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 27 март 2015 - 22:07
по добре смени на човека ролката, не само да си разглобяваш за да снимаш
Публикувано 27 март 2015 - 22:21
ама много е далече бре...
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 27 март 2015 - 22:36
колко пък далеч. да взема каса бира в багажника и да идва
Публикувано 28 март 2015 - 09:37
Другата седмица заминавам за Сандански ,на отиване може и да няма време ,но на връщане без проблем бирата от мен
Публикувано 28 март 2015 - 16:41
Здравейте.
Има клипчета в "тубата" как се сменя. Не сложно и респективно и в автосервиз не е скъпо, ако не Ви се експирементира.
Според мен е по-добре в сервиз, защото при свалянето на ремъка може да се окаже, че има и други разхлопали се ролки
/например климатик, алтернатор и др. ако има/ и тогава смяната само на обтегача е временно решение. Също така е хубаво да се смени и ремъка. Споделям от личен опит с Е 220 ЦДИ.
Поздрави, Райчо.
"... Уникалната клапа на Уошматик не признава гравитацията!... "
Публикувано 30 март 2015 - 07:32
Здравейте.
Има клипчета в "тубата" как се сменя. Не сложно и респективно и в автосервиз не е скъпо, ако не Ви се експирементира.
Според мен е по-добре в сервиз, защото при свалянето на ремъка може да се окаже, че има и други разхлопали се ролки
/например климатик, алтернатор и др. ако има/ и тогава смяната само на обтегача е временно решение. Също така е хубаво да се смени и ремъка. Споделям от личен опит с Е 220 ЦДИ.
Поздрави, Райчо.
В тубата има клипове за бензин , за дизел не видях а в сервиз няма да ида някой суек да се учи на моята кола ,вярно че и те трябва да ядат ма ми писна от неграмотни майстори Сега за една ролка в балкан стар ли да ида .
Публикувано 30 март 2015 - 08:52
Никой ли не знае ?
Глупости питаш и ги пишеш на неподходящото място!
Как мислиш, дали в такова общество на Мерцедес, НИКОЙ няма да знае как се сменя тъпата ролка!?
Вероятно проблема идва от това, че си младо и нетърпеливо момче, с други приоритети в главата и от тях нямаш време да разсъдиш, че това не се обяснява лесно с писане....това е причината да нямаш отговор.
Смяната на ролките на тоя мотор са проста работа, но така както са си проста работа, дори и да си ги беше сменил самият ти.... ако някой те попиташе, без снимки нямаше да можеш лесно да го обясниш на лист!
п.с.
Моля, поста да не се тълкува като заяждане!
Този пост е редактиран от Вай Басо: 30 март 2015 - 08:54
Вари го,печи го,бенца си е Бенц!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 30 март 2015 - 09:49
Здравейте.
Никой не Ви съветва да ходите в БСтар.
Аз си купувам частите през интернет. Споделих, че смяната на обтегача е подходящ момент за ревизия на останалите ролки.
При освобождаването на напрежението от сваления ремък може да установите /при желание/ дали останалите ролки имат
аксиален луфт или някакви шумове и трябва и те да се сменят. Ако не сте ги поръчали/купили значи допълнителни разправии и чакане. Ако ги имате и не е необходима смяната им - излишни разходи. Както споделиха съфорумците - не сложно. Но има неизвестни. Иначе никой не иска "майстори" да му се учат на колата на занаят.
Поздрави, Райчо.
"... Уникалната клапа на Уошматик не признава гравитацията!... "
Публикувано 30 март 2015 - 11:49
Предлагам ти да смениш само лагерчето, не цялата ролка.
Качествен лагер, ще надживее всички нови ролки по магазините с изключение на оригинална ролка!
Успех!
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!
Публикувано 30 март 2015 - 15:02
Глупости питаш и ги пишеш на неподходящото място!
Как мислиш, дали в такова общество на Мерцедес, НИКОЙ няма да знае как се сменя тъпата ролка!?
Вероятно проблема идва от това, че си младо и нетърпеливо момче, с други приоритети в главата и от тях нямаш време да разсъдиш, че това не се обяснява лесно с писане....това е причината да нямаш отговор.
Смяната на ролките на тоя мотор са проста работа, но така както са си проста работа, дори и да си ги беше сменил самият ти.... ако някой те попиташе, без снимки нямаше да можеш лесно да го обясниш на лист!
п.с.
Моля, поста да не се тълкува като заяждане!
Не бе байчо не съм младо момче ,даже бих казал че съм вече към графа бракувани ,но приоритети са ми още в главата .Мислех си че някой може и да е заснел процедурата .Знам че си форумния майстор съдейки по коментарите за което шапка ти свалям ,може би избързах с глупавия въпрос за което се извинявам и няма да задавам повече подобни .Моля тъпата тема да бъде изтрита
Този пост е редактиран от kirlqn: 30 март 2015 - 15:05
Публикувано 30 март 2015 - 16:00
Няма да се трие тъпата тема
да обясня и защо: триенето означава директно да затриеш от времето и труда на колегите, които са се постарали да отговорят.
А и аз също не бях се замислил, че може да се смени само лагерчето... Така че, всеки ден е добър, когато се научи нещо ново.
да обясня и защо: триенето означава директно да затриеш от времето и труда на колегите, които са се постарали да отговорят.
А и аз също не бях се замислил, че може да се смени само лагерчето... Така че, всеки ден е добър, когато се научи нещо ново.
Публикувано 30 март 2015 - 20:54
Само на пластмасовите не става.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни