Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Хамърщайн - съживяването

• Please log in to reply
104 мнения по тази тема

#46 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    w124 300CE Twin Turbo! - now with V8 m119 5.0
    Ford Mondeo 2010 1.8 TDCI

Публикувано 07 май 2014 - 07:12

А тази кутия 722.6 нещо  магическо ли е? Защото доколкото прочетох си е 5 степенен електрически автомат .... а за мен никой автомат не струва за проектна кола .... да беше 7 степенен иде дойде ама вие си знаete :D

• 0

#47 IvoR1

IvoR1

Напреднал

• Потребители на форума
  • 434 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Интереси:Bitches, Benzes, Bikes & Bball
  • Автомобил:
    '99 w208 CLK320
    '89 190E 2.0 8v - бялата смърт
    '92 190E 3.0 12v - черната перла << ех
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 май 2014 - 09:05

Марто, супер поздравления брат, проекта е един път! Чакам кръгче следващия път като дойда на софия!!!

• 0

M112.940 inside

#48 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 май 2014 - 10:02

А тази кутия 722.6 нещо  магическо ли е? Защото доколкото прочетох си е 5 степенен електрически автомат .... а за мен никой автомат не струва за проектна кола .... да беше 7 степенен иде дойде ама вие си знаete :D

Е той не си прави кола за извращения и състезания - просто иска всекидневен V8-мак.

• 0

#49 Pe6o666

Pe6o666

極真会館

• Потребители на форума
  • 2222 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Apple & Mercedes
  • Автомобил:
    ML 270 CDI '02
    ML 320 CDI 4matic '05
    S 500L 4matic '06
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 май 2014 - 11:00

Честито братле!

Много безаварийни километри!

• 0

#50 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 07 май 2014 - 11:45

Е той не си прави кола за извращения и състезания - просто иска всекидневен V8-мак.

Е именно и колегата тва искаше да каже. Че за секидневен осмак не си работа заради кутията да почваш проект.

Въпроса е доста интересен понеже собственика може да каже какви са причините да избере трансплантация, както и какви са +-четата в случая. Защото за по-малко пари може да си внесе Е420 и да не се вкарва във филми, а за някоя бимберица отгоре може направо Чочонка да си земе. Аз на негово място бих избрал лесното, предвид, че е седан и има сериино производство с този двигател. Ако беше купе, нямаше да го има тоя въпрос. 

Този пост е редактиран от BG - 681: 07 май 2014 - 11:50

• 0

Немеца го е измислил !

#51 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2836 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 07 май 2014 - 11:48

Кеф цена няма!...клише ама вярно :)

п.п. ше ни возиш и ще пееш даже, друже мой!

• 0

#52 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 май 2014 - 12:00

Е именно и колегата тва искаше да каже. Че за секидневен осмак не си работа заради кутията да почваш проект.

Въпроса е доста интересен понеже собственика може да каже какви са причините да избере трансплантация, както и какви са +-четата в случая. Защото за по-малко пари може да си внесе Е420 и да не се вкарва във филми, а за някоя бимберица отгоре може направо Чочонка да си земе. Аз на негово място бих избрал лесното, предвид, че е седан и има сериино производство с този двигател. Ако беше купе, нямаше да го има тоя въпрос. 

Е не съм гледал колко вървят Е420ките, но все пак той си познава 124ката, цялата я е пребоядисвал, ремонтирал - общо взето познато и проверено купе, а не някакво пълно с изненади.

• 0

#53 BG - 681

BG - 681

Напреднал

• Потребители на форума
  • 498 Мнения:
  • Автомобил:
    220CE

Публикувано 07 май 2014 - 12:10

Некъде я бех меркал пред разни заведения тая количка и си е кукличка верно е.

• 1

Немеца го е измислил !

#54 Marto BS

Marto BS

Напреднал

• Потребители на форума
  • 649 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    Opel Omega 2.5 V6 Aut.
    ex. 1996 W210 E 300D Avantgarde
    ex. 1993 MB 200 CE

Публикувано 07 май 2014 - 17:55

колегата Пушка600 - 

http://suchen.mobile...ort=ALSO_EXPORT

;)

;

• 0

#55 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 07 май 2014 - 18:26

Пепи,не че нещо ама колко коли си карал с 722.6 кутия?А някоя от тях да е била АМГ-е?А да си виждал такава кутия с управление от 640 евро?А да си отварял такава кутия за да видиш как е направена от ZF?Никой не казва,че е магическа тази кутия,но с подходящото управление и със слагане на съединители тук там става наистина магическа за разлика от 7-джитроника.Няма никакви приемущества механичната кутия пред автоматика освен може би килограмите,но мисля,че не ходим професионално да се състезаваме за да ни бъркат  чак толкова.Нека не съм лош пророк,но сега като сложиш 8-ка и го турбинираш ще разбереш за какво говоря.дано не стигнеш и Ти да слагаш от магическата кутия с въпросния контролер.Май както е тръгнало пак ще развалим темата на Хамъра.

• 0

#56 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 07 май 2014 - 19:34

колегата Пушка600 - 

http://suchen.mobile...ort=ALSO_EXPORT

;)

Малее баси офертата, ама тва нещо с изгоряла инсталация сигурно няма подкарване.. Дали няма да ме пуснат да ида само да си резна набързо изпускателната система, или поне крайните гърнета :D Изглеждат незасегнати, в балкан стар май искаха точно 6к евро на обикновено S500 да сложат AMG изпускателна система..

• 0
Follow your own star...

#57 shotgun600

shotgun600

Майстор

• Потребители на форума
  • 3761 Мнения:
  • Автомобил:
    W140 600SEL

Публикувано 07 май 2014 - 19:55

офертата е уникална, че даже има за продан после броня и фарове.
  • 0

#58 siriospepi

siriospepi

Напреднал

• Замразено членство
  • 489 Мнения:
  • Автомобил:
    w124 300CE Twin Turbo! - now with V8 m119 5.0
    Ford Mondeo 2010 1.8 TDCI

Публикувано 07 май 2014 - 19:55

Чочоне, никакъв офенс братче ... едвали ще натурбинирам осмака защото натурбинирам ли го и мотора и всичко по колата ще се пръсне още когато я настройвам :) Ааа ако случайно го натурбинирам няма да сложа тази кутия, защото за мойте изпълнения, стил на каране и предназначения ми трябва ръчна скоростна кутия. И по тази причина (защото искам да е ръчна ) ще сложа скоростна кутия:  gs6-53dz която се монтира на е46 м3, и половината бмв-та след 2004-та с по над 500 нютона :) Кутията за която говорите вие има огромен потенциал, но той е сложил автомат защото  ползва колата като ежедневка, съответно и няма какво да и пипа и съединителчета да и прави и управления по много пари :) Няма спор и конфликт защото говорим за коли с различни предназначения. Мойто неудобрение като цяло идва от начина на изпълнение (това с насаждането на кошове и т.н.), НО аз не съм в час с каросериите и като цяло тенекеджииската работа, и реално незнам кое епо лесно и евтино, и скоро ще споделя за моя метод в мойта тема и т.н. Пак успех с колата и само безаварийни километри!

Този пост е редактиран от siriospepi: 07 май 2014 - 19:56

• 0

#59 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 май 2014 - 20:13

Боби, избягах брат... писна ми с печките... стига толкова (може би ако имаше турбина нямаше да се занимавам, не знам) :)

За меренето ми е ясно, че ще дръпнеш. Въпроса тук е с колко. Между другото колко ти тежи колата ?? Моята закова 1600 кг

Гросе.. донора не беше съвсем тотал, но е по-добре 140 или 124.. пред 210 (нищо лично :D )

Иво, надявам се комбинацията да стане още по-добра. Всичко е въпрос на време, малко финанси и доста желание :)

Благодаря, Пепи. Кръгчето го имаш веднага щом се видим. Надявам се това да е по-скоро :)

1. Да, не съм счетоводител, но това не означава, че не съм направил някаква сметка. Факт е, че сметките ми излязоха леко криви ама все пак - мерака се гаси с пари.

2. Предпочитам да взимам кола която си заслужава и си струва вложеното. Тоест няма вариант да гледам 420ки в порядъка на 3-4-5 000 лв (в интерес на истината такива изобщо няма или ако се намери някоя тя е такъв покойник, че и 20 000 няма да я съживят). Тази която ми хареса струва 12 500 (черната която седи в карс от доста време, а ето я и най-евтина в немския мобайл http://suchen.mobile...ort=ALSO_EXPORT ). Хич не е лоша кола, но няма да продам един модел, за да си купя същия. След тази трансплантация имам кола която познавам (както е описал пушката по-нагоре), която така или иначе ми харесва, кола която има уникални за модела си екстри, функции и прочее, и кола.. която е скрита лимонка.

Забравяте малките подробности - каквато и кола да взема (примерно тази най-евтината около 5000 лв) има транспорт (дори и на собствен ход под 7-800 лв няма да е), тука имаме такси, регистрации и други глупости. Следва отново слагане на газ (2 000), следва някое ремонтче (всеки знае, че никой не продава перфектна кола, тоест няма да е някое ремонтче, а ще има доста за работа), следва ГО и Каско, следват нови гуми, евентуално и джанти за зимни, и колата отново отиде на 10+

Исках ЦЛС, но реших да дам 3 пъти по-малко пари, а разликата да я вкарам в нещо по-перспективно - като апартамент например или в образование.

Всъщност няма никакъв кеф в самата трансплантация. След всяко чуване с Юли бях или доста щастлив, или пред нервна и финансова криза.

Пепи, кутията включва уникално, реагира уникално и е голям кеф да се кара. Колата е и ще е евридейка. Аз не искам кола която да изкарвам 1-2 дни в седмицата или месеца. Като ще е гарга да е рошава. Дори, най-вероятно сега ще ме напълните с хейт, ама другата седмица й слагам газ. Освен това искам автоматик защото има дни в които минавам по 150-200 км в София (повечето ще разберат какво означава това.. и точно колко е натоварващо).

Иво, гледай да се забавиш малко с идването към София, че има доста неща за оправяне все още :)

Има серийно с този двигател, но няма серийно с ESP, дигитален климатроник, ел табло и прочее шукарийки.

• 2
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#60 gipsa

gipsa

Напреднал

• Потребители на форума
  • 352 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    w201 dtm реплика,жълто такси 211-КоНпресор с 476 магарета под капака и едно зад волана....

Публикувано 07 май 2014 - 20:27

Ами Аз вече съм с такава кутия в 190-та(gs6от 530д бмв 2007 година)А относно насаждането,по този начин се запазва заводската здравина на всички точки,а не се правят свободни съчинение кое ще издържи и кое не,дали ще спира,дали няма да се пребиеш някъде,защото някой в Бг е решил,че не му е нужна СП-пи система.Мога да пиша много предимства,но няма смисъл.Трябва да се радваме на хора като Мартин и много други,които се наемат да тунинговат и променят мерцедесите си,защото както знаят всички които са се наели с тази задача мерцедеса не е от лесните платформи за тунинг.

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни