Здравейте! Доста четох из форума и нета като цяло. Откакто съм взел колата преди 4г., което е доста време, имам едно виене, на място или в движение все тая, което се проявява след 1500 оборота и е постоянно с еднаква сила на виенето, като на по-високи обороти извън градско например не се чува, но го отдавам на шума от двигателя. От прочетеното до момента се колебая между хидравличната помпа или лагер на алтернатора. Някой ако може да каже със сигурност какво може да е от опит или да обясни виенето при едното или другото, както и всякакви мнения и идеи са добре дошли.
Ремъка не е сменян, изглежда здрав или това по-скоро ще го кажа като почна отстраняването на проблема.
Обтяжната ролка не знам в какво състояние е.
Водната помпа мисля, че е здрава - не губя вода отникъде и не капе.
Алтернатора принципно си ми зарежда. Четох, че за да се провери дали е лагер трябва да му махна буксата, така ли е? И да видя дали ще изчезне виенето, тъй като тогава нямало какво да зарежда и не се товарел ротора? Това все още не съм свършил...
Хидравличната ми помпа е за смяна на маслото, което съм приготвил, но не съм го сменил, тъй като искам да видя дали е от помпата, щот съм взел една за смяна, та да не хабя само маслото. Може ли да е от несменено масло и филтър, как вие хидравликата, когато се върти волана или може и на място, маслото за хидравликата и секторната кутие едно ли е? Волана не мога да го коментирам как е, защото не съм карал 124ка друга, камо ли пък със сменено масло Вижда ми се леко твърд волана...
Благодаря Ви колеги предварително!