Здравейте колеги,
Нов съм във форума, понеже съм нов и като собственик на автомобил от марката. Понеже никога преди не съм карал Мерцедес, а преди няколко дни купих E200 Kompressor със 6-степенна скоростна кутия, не мога да разбера дали колата няма проблем, или проблема не е само в мен.
Въпросът е, че колата трудно включва задна скорост (или поне на мен така ми се струва). Понеже е с 6 скорости, задната се пада нагоре, плътно вляво и след това назад, докато не щракне. След това пускам на полусъединител и се чува едно "трак" и леко почукване в лоста и след това колата тръгва назад.
Проблемът е, че не винаги успява да влезе в това положение и независимо колко се старая да извърша упражнението правилно, понякога не успява скоростта да влезе добре и се получава леко хъркане (от което сърцето ме боли). Забелязах, че веднъж ми изплю задната, докато не държах лоста плътно назад и че хъркането се получава най-вече ако не държиш лоста плътно изпънат назад през цялото време.
Още не съм разучил напълно системата и може аз да не правя нещо като хората, затова моля за съвети!
Поздрави!