Здравейте колеги, от скоро притежавам W210 E320 CDI и навсякъде където прочета, най-важното е да е качествена нафтата... та въпроса ми е - на коя бензиностанция е най-качествена нафтата. На аудито съм му сипвал винаги от Лукойл и е нямала ядове, но на Мерца как ще е... Също така, ако някой може да ми каже истински майстори, да я закарам да я погледнат и да кажат какво що има да се прави по нея.
Весели празници!
4 мнения по тази тема
Публикувано 18 април 2014 - 21:45
Публикувано 18 април 2014 - 23:00
Преди като карах на дизел винаги съм сипвал от OMV и Лукойл, имаше един тест май във офроуд форума в който един човек беше напълнил половин литрови шишенца с нафта от всяка бензиностанция и ги беше сложил във фризер - най добре се представяше нафтата от OMV, след това тази от Лукойл, останалите имаха парафини като цяло придобиваха твърда форма при ниски температури, или имаха утайки и някакви други отлагания. Та на това се основава моя избор на нафта. Е, вече карам на бензин, но ако пак ми попадне някоя дизелова кола аз бих сипвал само от въпросните бензиностанции, и зимата само алпин дизел от OMV.
Follow your own star...
Публикувано 19 април 2014 - 01:32
OMV, EKO от тях съм доволен и до сега не съм имал проблем. Много познати зареждат в Македония - нафтата е по евтина с около 30 ст/л и малко по-качествена - повечето казват, че им давала икономия от около литър, но може и да си внушават. А след това като седнеш в кръчмата за 50лв, 4 човека не могат да изядът всичките салати и мръвки.
Публикувано 20 април 2014 - 16:40
OMV и ЕКО
Публикувано 21 април 2014 - 09:04
Ето информация която може да ви послужи...На Тойотите дойде ли зимата и им замръзва нафтата в филтрите и ги греят в сервиза...пробваха и алпин дизел и какви ли не добавки и пак така като паднат минусови 10° и повече от 60 не могат да вдигнат.Като зареждат обаче ЕКТО нафтата го няма този проблем и разхода е по нисък.За Благоевград става въпрос ако има значение.
Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Also tagged with one or more of these keywords: нафта
Модели →
E-класа →
Проблеми и ремонти →
W211 →
Двигатели →
Изтичане на нафта.теч на нафта при E220CDI 2005г. Започната от rbelchev, 29 дек 2015 Mercedes, нафта, дизел, cdi, е220 и още 2 |
|
|||
Форуми →
Полезна информация →
Сервизи →
Имам Проблем Mercedes-Benz Ml 270 CDI Dizel 2001 gПроблем с паленето Започната от Cuneyt, 05 окт 2015 Дюзипроблем, нафта и още 3 |
|
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни