Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Хубава нафта?нафта, мерцедес,

нафта

• Please log in to reply
4 мнения по тази тема

#1 Stefanow777

Stefanow777

Прохождащ

• Нови потребители
  • 11 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    Mercedes E320cdi 2000

Публикувано 18 април 2014 - 21:45

Здравейте колеги, от скоро притежавам W210 E320 CDI и навсякъде където прочета, най-важното е да е качествена нафтата... та въпроса ми е - на коя бензиностанция е най-качествена нафтата. На аудито съм му сипвал винаги от Лукойл и е нямала ядове, но на Мерца как ще е... Също така, ако някой може да ми каже истински майстори, да я закарам да я погледнат и да кажат какво що има да се прави по нея. 

Весели празници!

• 0

#2 Lambo_Rambo

Lambo_Rambo

Майстор

• Потребители на форума
  • 1647 Мнения:
  • Град:Варна/София
  • Автомобил:
    W201 190 '88 3.2 daily
    W201 190 '88 5.0 project car

Публикувано 18 април 2014 - 23:00

Преди като карах на дизел винаги съм сипвал от OMV и Лукойл, имаше един тест май във офроуд форума в който един човек беше напълнил половин литрови шишенца с нафта от всяка бензиностанция и ги беше сложил във фризер - най добре се представяше нафтата от OMV, след това тази от Лукойл, останалите имаха парафини като цяло придобиваха твърда форма при ниски температури, или имаха утайки и някакви други отлагания. Та на това се основава моя избор на нафта. Е, вече карам на бензин, но ако пак ми попадне някоя дизелова кола аз бих сипвал само от въпросните бензиностанции, и зимата само алпин дизел от OMV.

• 0
Follow your own star...

#3 ivancho

ivancho

Чирак

• Потребители на форума
  • 206 Мнения:
  • Град:Петрич
  • Автомобил:
    W124 E200

Публикувано 19 април 2014 - 01:32

OMV, EKO от тях съм доволен и до сега не съм имал проблем. Много познати зареждат в Македония - нафтата е по евтина с около 30 ст/л и малко по-качествена - повечето казват, че им давала икономия от около литър, но може и да си внушават. А след това като седнеш в кръчмата за 50лв,  4 човека не могат да изядът всичките салати и мръвки.

• 0

#4 BadToTheBone

BadToTheBone

Чирак

• Потребители на форума
  • 79 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    Mercedes W210 E220 CDI
    Mercedes W221 S320 CDI
    Mercedes W203 C180 Kompressor комби

Публикувано 20 април 2014 - 16:40

OMV и ЕКО

• 0

#5 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 21 април 2014 - 09:04

Ето информация която може да ви послужи...На Тойотите дойде ли зимата и им замръзва нафтата в филтрите и ги греят в сервиза...пробваха и алпин дизел и какви ли не добавки и пак така като паднат минусови 10° и повече от 60 не могат да вдигнат.Като зареждат обаче ЕКТО нафтата го няма този проблем и разхода е по нисък.За Благоевград става въпрос ако има значение.

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
  • 1

Also tagged with one or more of these keywords: нафта

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни