За маслото не мисля че може да го изхвърля от кадето и да е по собствено желание (когато на него му е кеф демек) наи вероятно губи от някаде по малко и постоянно.
А за това че ти дава разлика в измерванията както си описал най вероятно или в онези 2 дни в който маслото рязко спада или си карал много повече от обикновенно или си спрял под различен ъгъл или не си изчакал да се отече маслото в картера.
Съветвам те да не слагаш повече 15w40 освен ако не е дизел ма доколкото разбрах си на газ Немаца я е произвел да се кара с 10w40 и ако изкаш да не ти тракат повдигачите слагаи читаво масло по спецификация.
За повдигачи аз сложих добавка и няма да повярваш какъв ефект има след около 150 километра моята тракаше като трактор чак ме бе срам да кажа че е бензинка а и добавката спира малките капки (течове) по мотора от семеринги и уплатнения подчертавам МАЛКИТЕ не е всемогъща.
Е успех и се бори за нея ако имаш компресия а колата не върви овеличи и газта при мен помогна ама качи расхода с около 1,5 литра газ.