а после се минава само с Pristine Clean, нали?
Един-два пъти с Rejuvenator-a и после само другото?
Публикувано 09 октомври 2017 - 09:30
а после се минава само с Pristine Clean, нали?
Един-два пъти с Rejuvenator-a и после само другото?
Публикувано 09 октомври 2017 - 09:38
Точно така. В линка има подробни инструкции със снимки.
Rejuvenator-а е най-добре да се маже с ръка. Вземи си латексови ръкавици ако не искаш да се цапаш.
Публикувано 10 октомври 2017 - 10:29
Намерих най-после време да третирам салона с Glipton и за сега съм доволен, като минат един-два дена ще видим дали ще има още някаква промяна.
Салонът ми е много светъл, почти бял и GT12 Cleaner се справи горе-долу добре, но докато го чистих установих, че ако клинъра е по-разреден с вода и ако седалката е предварително по-влажна се получава нещо като пяна и по този начин се получава по-добре, особено ако ползваш четка. Общо взето без да тръкнеш с четка не става. Малко ме е яд, че задната седалка я третирах с по-неразреден препарат и го нанасях почти на сухо и сега като се загледам, предните ми изглеждат по-чисти, но не ми се занимава да повтарям процедурата, доста е времеемко.
После го намазах с GT11 Leather Conditioner, в началото стоеше мазен и лепкав, но след няколко часа попи и стана леко грапав. В упътването пише, че след 48 часа мога да го намажа пак и ще го направя.
Този пост е редактиран от Bokouser: 10 октомври 2017 - 10:32
Публикувано 10 октомври 2017 - 12:32
Да попитам за съвети относно подръжка на черен перфо салон. Като купих колата направих грешката да го третирам с "мляко" за кожа от което останаха на места леки петна и под ъгъл се виждат. Не е нещо особено, но мен ме дразнят.
Този уикенд чистих салона с Chemical Guys Sprayable Leather от който съм много доволен. Кожата стана мека, матова, има един специфичен аромат на нова кожа, който ми допада. Чистих с четка с ествествен косъм, но тези петна останаха.
Някакви идеи с какво и как да ги третирам за да ги премахна?
Публикувано 14 декември 2017 - 20:39
Здравейте, момчета
Бихте ли само ми пояснили дали тези Leatherique Rejuvenator и Prestine Clean са подходящи за намазване по специално на кожен волан? То все е кожа, но все пак да питам. Моят е с оригиналната си кожа и е запазен, та ми се иска да го намажа с нещо, подхраня и съхраня такъв, какъвто е, без претапицирания, поне колкото позволява времето
Публикувано 14 декември 2017 - 22:03
Това Leatherique Rejuvenator го ползвах за салона, останах доволен. Върши работа, ама си е скъпичко. За волана не съм го ползвал, защото моя волан си го бях боядисал - голяма грешка! В скоро време ще го дам да го претапицират...
Публикувано 15 декември 2017 - 00:03
Продължавам да твърдя,че според мен е по-важно с какво трябва да се почиства волана и от там нататък да се маже.Здравейте, момчета
Бихте ли само ми пояснили дали тези Leatherique Rejuvenator и Prestine Clean са подходящи за намазване по специално на кожен волан? То все е кожа, но все пак да питам. Моят е с оригиналната си кожа и е запазен, та ми се иска да го намажа с нещо, подхраня и съхраня такъв, какъвто е, без претапицирания, поне колкото позволява времето
Публикувано 15 декември 2017 - 00:44
Аз я бях прочел темата и се спрях конкретно на горепосочения продукт, скъпичък е, но щом хората са доволни може би си заслужава. И тъй като повече се акцентира върху третирането на кожени салони, затова и реших да попитам конкретно за волана - него специално не съм го мазал с нищо, а и са ми казвали някакви неща от рода на "волан не се маже, не трябва да се плъзга и т.н", което разбира се няма какво да коментираме като твърдение. От тези двете шишенца доколкото ми стана ясно с първото като се намаже хем подхранва, хем изкарва мръсотия и т.н. от кожата, а впоследствие се пръска с другото и се забърсва със суха кърпа. Дано върши работа и за волан
Публикувано 15 декември 2017 - 08:05
Публикувано 15 декември 2017 - 09:49
Тези, които сте ползвали продуктите на Gliptone доволни ли сте, аз съм решил за другото, но пък гледам, че Gliptone излизат доста по-евтино спрямо Leatherique Rejouvenator, а ги хвалят и тях
Публикувано 15 декември 2017 - 16:48
Тези, които сте ползвали продуктите на Gliptone доволни ли сте, аз съм решил за другото, но пък гледам, че Gliptone излизат доста по-евтино спрямо Leatherique Rejouvenator, а ги хвалят и тях
Аз не съм. Мирише ужасно.
Публикувано 15 декември 2017 - 19:35
Благодаря явно не ти е допаднала миризмата на "автентична английска кожа" както я описват на опаковката. Абе явно хубавото си е скъпо и това е.
Публикувано 15 декември 2017 - 20:15
Аз ползвам и миризмата ми е ОКБлагодаря явно не ти е допаднала миризмата на "автентична английска кожа" както я описват на опаковката. Абе явно хубавото си е скъпо и това е.
Публикувано 15 декември 2017 - 21:34
За волана специално обмислям да си взема следното:
https://www.ebay.co....o8AAOSwq7JT1nYz
А за салона "Leatherique Rejuvenator"
пък да видим какво ще стане.
Публикувано 15 декември 2017 - 23:53
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни