Здравейте колеги.
Това ми е първия автомобил със кожен салон и не съм много наясно кой е най-добрия начин за правилната му поддръжка за да се запази в сегашния си почти перфектен вид.
Потърсих с търсачката във форума подобна тема, но не открих.
Магазините предлагат голяма гама от препарати, кой по-скъпи, кой по-евтини.Мненията в интернет варират от препарати тип паста,мляко,спрей,мокри кърпи за почистване на кожа до обикновено прясно мляко...?!?
Аз пробвах вече няколко варианта.
1-во взех един препарат среден клас, тип паста за 10-12 лв от Кауфланд.Доста гъст, по-трудно се размазва навсякъде.И за съжаление когато попадне в дупчиците на кожата остава там със седмици и месеци.Стоят запълнени с бяло....
2. После пробвах с кърпички за почистване на кожа.Като цяло добре почистват и освежават кожата, но ми се струва, че ефекта е доста краткотраен.Може би са добър вариант за кожата на вратите,волана и таблото (наясно съм, че то не е кожено) и може би за под възглавниците (облегалките на седалките). Не помня цената нещо от рода на 2-3 лв за пакет за 25 кърпички:
3. Днес пробвах още един продукт на тази фирма W5.Един приятел ми го препоръча.Като цена е в ниския диапазон 4,90 лв тубичката, днес го видях на промоция в Лидл за 2,80 лв.
Доста е течен, направо си е като мляко.Намацах яко кожата и почти изразходих тубичката за едно мазане.Прилагам снимки на препарата и мацането :
Според мен добре се получи с последния препарат.Ще видим когато попие.
Чудех се на колко време и с какъв препарат (като вид, марка и тн.) е хубаво да се третира кожата за да се запази максимално по-дълго в перфектно състояние.
Някъде четох, че зимата не било препоръчително да се маже кожата...за мен е малко странно, защото както от студа така и от жегата кожата се втвърдява, което е предпоставка за нейното напукване и захабяване...!?!
Дали има зимни и летни препарати...!?
Също така имам няколко дребни забележки на шофьорската седалка.Дали с препарат/боя за боядисване на кожени якета ако се третира ще изчезнат тези леки напуквания на кожата или си има специални препарати и вакси за това ?!
Прилагам снимки на напукванията на шофьорската седалка.Нищо фрапиращо не са и не дразнят окото, но ако има начин да я възстановя бих го направил.
Снимки :
Поздрави :_)