Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с запотяване

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 21 февруари 2014 - 22:06

Значи докато сме двама човека в колата зимно време и особенно докато вали положението е добро предните странични и предното стъкло са добре задните са запотени, но 3ма или 4ма човека влезнат ли става страшно парното на макс, ама няма издухване стича се вода по прозорците и се оправя леко единствено ако отвориш леко прозореца... отпред в дясно на пасажерското място над моторчето като махна корите за оттичане ми се струва че в отвора липсва някакъв филтър има само някаква тънка пластмаса с дунапрен отгоре. Питах в магазин за авточасти за някакъв филтър който се слага отгоре но ми казаха че за тоя модел не излиза такъв филтър. Филтъра на климатика е нов. Колата е ц180 бензин 98ма след фейса.

• 0

#2 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    w211 280cdi sold - в мобилето го има ама не ви трябва...
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 февруари 2014 - 22:23

Значи докато сме двама човека в колата зимно време и особенно докато вали положението е добро предните странични и предното стъкло са добре задните са запотени, но 3ма или 4ма човека влезнат ли става страшно парното на макс, ама няма издухване стича се вода по прозорците и се оправя леко единствено ако отвориш леко прозореца... отпред в дясно на пасажерското място над моторчето като махна корите за оттичане ми се струва че в отвора липсва някакъв филтър има само някаква тънка пластмаса с дунапрен отгоре. Питах в магазин за авточасти за някакъв филтър който се слага отгоре но ми казаха че за тоя модел не излиза такъв филтър. Филтъра на климатика е нов. Колата е ц180 бензин 98ма след фейса.

Теми бол по този въпрос. Имало някаква клапа дето трябва да вкарва въздух отвън ама някаква джунджурия се трошела и клапата спира да отваря. Като се извади жабката се виждала въпросната клапа, но при моделите с Airbag-а, който е над жабката не се. При моделите с airbag-а трябвало да се свали таблото, че да се стигне до въпросната клапа. Кратко резюме от това което съм изчел по този въпрос. И аз го имам същия проблем ама не ми се сваля табло. Свалях жабката ама клапа не видях. 

• 0

#3 trifonl

trifonl

Напреднал

• Потребители на форума
  • 395 Мнения:
  • Интереси:Мерцедес и волейбол!
  • Автомобил:
    w202, C180, 122к.с. 1998
    w220, S500 4-matic, 306к.с., 2003

Публикувано 21 февруари 2014 - 23:40

Някаде дочух че свалянето на табло струвало над 100 лева само работа .... дали няма някое уроче как да го сваля сам да я видя тая пуста клапа.

• 0

#4 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 февруари 2014 - 10:34

Не се сваля таблото, откачете кората над краката на пасажера и погледнете нагоре, там е механизма за клапата и вероятно там е проблема....

• 1

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#5 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 22 февруари 2014 - 11:16

Бай Василе и з имам проблем с моторчето на клапата(то какъв ли нямам).Но при мен наистина иска сваляне на цялоти табло и вече позадобрях(съблякох кожения салон сам да ги зашия),така че като се постопли го почвам но ще ти звънна преди това че не се знае може в последствие да ми потрябваш :D
  • 1

#6 Вай Басо

Вай Басо

Бамбашка!

• Потребители на форума
  • 5604 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 220E/E220 тотално рециклиран 2011г

http://forums.mbclub.bg/topic/31677-/
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 февруари 2014 - 12:10

Митак, не само си надобрел а направо си си вещ. ;)

• 0

Вари го,печи го,бенца си е Бенц!

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени!

#7 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 март 2014 - 15:47

Не се сваля таблото, откачете кората над краката на пасажера и погледнете нагоре, там е механизма за клапата и вероятно там е проблема....

Днес свалях тази кора ама нищичко не видях. Нищо което да ми прилича на клапа или механизъм. План Б. Някъде четох, че като се свалят корите под предното стъкло се виждала тая щуротия. Днес не ми остана време ама тия дни е там ще ровя. Т'ва да свалям таблото е много краен вариант. 

• 0

#8 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 14 март 2014 - 10:24

Да свали тези кори и ще я видиш клапата.Ако ти е затворена значи машинката на нея се е развалила а тя се сменя като свалиш таблото,цялото.Аз съм си решил временно проблема като я застопорих временно в отворено положение.
  • 1

#9 rock_vever

rock_vever

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes C200 W202

Публикувано 03 април 2014 - 15:15

Здравейте колеги.  Аз на скоро се занимавах с тази клапа  и наистина заради този еаърбег е много неприятна работа .

Та за клапата  актуатора на клапата е вакумен  рядко се разваля самия актуатор  преди него обаче  има електро-магнитен клапан които изглежда ето така  http://shop.atk.bg/i...0415-211_641939 

та въпросния  клапан на входа и изхода му има по едно микро филтърче  което в течение на годините се е задръстило с нечистотии ел. клапанчето се разглобява въпреки че изглежда че не може  със едно шило му избих филтърчетата и се оправи         

П.С Хубаво е преди това да провериш дали работи въпросния клапан  успех колеги и ако има въпроси насреща съм    :tongue

• 0

#10 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 03 април 2014 - 15:52

Сеаля ли таблото колега или го достигна ?
  • 0

#11 rock_vever

rock_vever

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes C200 W202

Публикувано 03 април 2014 - 16:05

Не  сваля се само гората над краката на пасажера    но ако искаш след малко ще ти направя  снимки и ще ти обясня по подробно

• 0

#12 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 03 април 2014 - 16:16

Ще е полезно...аз преди две години разглобвах донякъде моето ЦЛК и мислех че е клапана но не си спомням да съм виждал тази машинка.
  • 0

#13 rock_vever

rock_vever

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes C200 W202

Публикувано 03 април 2014 - 17:01

извинявам се тъпия въпрос  но как да кача снимките :D

• 0

#14 puFi_mIx

puFi_mIx

Напреднал

• Потребители на форума
  • 303 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz
    w202 250td sold..
    Mazda 6 GH 2.0 diesel.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 април 2014 - 22:40

Здравейте колеги.  Аз на скоро се занимавах с тази клапа  и наистина заради този еаърбег е много неприятна работа .

Та за клапата  актуатора на клапата е вакумен  рядко се разваля самия актуатор  преди него обаче  има електро-магнитен клапан които изглежда ето така  http://shop.atk.bg/i...0415-211_641939

та въпросния  клапан на входа и изхода му има по едно микро филтърче  което в течение на годините се е задръстило с нечистотии ел. клапанчето се разглобява въпреки че изглежда че не може  със едно шило му избих филтърчетата и се оправи         

П.С Хубаво е преди това да провериш дали работи въпросния клапан  успех колеги и ако има въпроси насреща съм    :tongue

Аз такова не видях пре мен. Имам нещо подобно ама с много маркучета.

• 0

#15 rock_vever

rock_vever

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes C200 W202

Публикувано 04 април 2014 - 15:26

Ами не съм сигурен какво точно си видял аз направих няколко снимки  вчера за колегата  ама така и не разбрах как да ги кача. Ако си с климатроник може бе е някаква по сложна форма на този Ел. клапан  като цяло не съм много запознат :)  но ако знаеш кажи как да кача снимките  може да хвърлят яснота 

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни