Здравейте колеги.
Да ви се похваля.
Днес сменихме маслото на спирачките и съединителя (те са в едно казанче).
Значи горе в казанчето течността бистра и прозрачна,жълтеникава една такава като нова.Даже майстори ми разправя тя май ти е сменяна виж колко е бистра.Но аз настоявах да я сменим, първо защото трябва да се сменя на 2 години, а не се знае кой и кога я е сменял тази течност.И второ защото педала на съединителя ми беше много твърд, и често се връщаше бавно, което ми причиняваше неудобство при изключване от скорост.
Източи я майсторчето течността от апаратите и пробката на съединителя.Потече черна и гъста течност....!?!?!
В казанчето като нова, а вътре черна.
Както и да е смени я той и....съединителя ми омекна, изчезна забавянето при връщането му и от там неудобството при сменяне на скорости.Като че ли колата започна и да спира още по добре.
Много съм доволен, че с тази профилактика се оправиха тези проблеми.Бяха ме наплашили разни майстори че са някакви помпи заминали,че съединителя бил до половината заминал и се били обърнали наопаки диска и не знам си какво, че демпфера ми бил за смяна, абе все неща по 400-500-600 лв и нагоре.
Сега остава да си намеря комплект читави гарнитури (протекли са гарнитурата на главата и на картера е поомаслена) и предните амортисьори са ми по изпуснали и колата става перфектна :-)
Поздрави :_)