Та някой ще каже ли за салона, с какво може да се поддържа, че да не се скъсва и нацепва?
Едно време имах един ван, който му претапицираха 4 седалки с червена изкуствена кожа. Тогава разбрах колко добре им действа минаване от време на време с прозрачен течен парафин по 80ст. шишенцето от аптеката. Единствения му недостатък който виждам е, че на черен кожен салон води до едно леееекинко посивяване (също като при черните обувки, мажеш ги с него, лъсват и после като изчезне блясъка добиват синкав оттенък). Но пък мен другите му качества ме устройват и затова ми е необходим и сега - напоява кожата и тя стои еластична и мека дълго време и не се нацепва, въпреки че я пече и грее яко лятното слънце по 5-6 часа на ден, когато карам Варна-София.
Сега и на двата мечока третирам кожените салони и с мляко (като течен крем изглежда) за кожа, със защита от лъчи, ала-бала, в бутилчица 500мл. В Гарвана беше 12лв и нещо. Ефекта ми се струва добър. Преди него ползвах бяла пяна на спрей дето пръскаш и чакаш 2-3 минути и забърсваш с хавлия - добър аромат имаше, но сякаш млякото е една идея по-добре, поне за кожа подложена на атмосферни влияния - не "мокри" толкова колкото пяната а "маже" и е по-трайно. Лично мнение.
Веднъж Стъни тапицера ми каза, че тия препарати за кожа действат много зле на конците на шевовете и способстват за прокъсването им. Затова гледам да минавам с мляко салона не по-често от веднъж на 2 месеца а между тях - с парафинче.