Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Загиналият таксиметров шофьорДискусия

• Заключена тема Тази тема е заключена
79 мнения по тази тема

#1 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:фото, музика, пътувания
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 09 февруари 2007 - 12:07

Posted Image

Движението в центъра на София е напълно блокирано, след като таксиметрови шофьори излязоха на протест заради убийството на свой колега рано тази сутрин.

51-годишният Емил Емилов от таксиметрова компания "ОК Супертранс" е бил убит в столичния квартал “Люлин 5” около три часа тази сутрин[/u], предаде БГНЕС. Той е бил наръган с нож. Веднага след престъплението стотици таксиметоври автомобили се събраха около сградата на парламента. Таксиметрови шофьори от няколко града на страната пристигат в столицата, за да подкрепят колегите си. Около 7.35 часа при протестиращите пристигна председателят на Народното събрание Георги Пирински. Той се опита да говори с тях, но бе освиркан. Единственото, което председателят на парламента, успя да каже е, че първо трябва да се разбере кой е виновен за убийството на Емил Емилов, но това трябва да го свърши полицията. Пирински обаче беше прекъснат от виковете на протестиращите, които скандираха “Боклуци”. След това Пирински се оттегли в сградата на Народното събрание. Таксиметровите шофьори настояха за бърз резултат от разкриването на това убийство и на другите убийства на таксиметрови шофьори, както и повече сигурност за автомобилите си. Около 10.00 часа таксиметрови шофьори блокираха и кръстовището на Орлов мост. Задръствания има по булевардите "Цариградско шосе" и "Евлоги Георгиев". Министърите на вътрешните работи Румен Петков и на транспорта Петър Мутафчиев ще бъдат изслушани в парламента за убийството. По настояване на опозицията Народното събрание прекъсна заседанието си до пристигането на министрите. След като отиде при протестиращите, кметът Бойко Борисов им разреши да останат пред НС до 17 ч. Припомняме, че преди месец в Сливен беше зверски убит таксиметров шофьор.

dir.bg

От рани зори днес движението в центъра на София около Народното събрание е блокирано

Таксиметров шофьор бе убит тази нощ в столицата. 51-годишният Емил Димитров Емилов е бил наръган с нож в квартал "Люлин 5" около 3 ч. Той е рабетел за таксиметровата компания "ОК Супертранс", предаде БГНЕС.

---

От рани зори днес движението в центъра на София около Народното събрание е блокирано. Частично са затворени ул. "Раковски", бул. "Васил Левски" и отсечката от Орлов мост до сградата на Народното събрание.

София пожълтя от гняв. Пенсионерите вчера опитаха да щурмуват Министерския съвет, а днес стотици гневни таксиметрови шофьори атакуваха парламента. Чуха се дори призиви "Да вземем "Калашниците" и да влизаме".

Движението в целия център от ранни зори бе блокирано. Стотици автомобили се наредиха в редици пред парламента, броят на протестиращите достигна 4000.

Таксиметрови шофьори от Пловдив и Пазарджик тръгнаха към София, но бяха спрени от полицейски кордони при Ихтиман.

На Орлов мост други протестиращи също бяха блокирани от полицаи, които по едно време спряха и линейките.

Спрените шофьори от провинцията обаче се качиха на колите на колегите си и така успяха да стигнат до Народното събрание.

Шофьорите поискаха среща с министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на транспорта.

Те настояват и за бърз резултат от разкриването на това и на другите убийства на техни колеги, както и повече сигурност за автомобилите си. Това съобщи пред журналисти Искра Породинска от фирмата "ОК Супертранс".

Искаме премахване на законовото изискване за поставяне на предпазен колан, за да е по-бърза реакцията ни при нападение, добави тя.

Таксиметровите шофьори настояват също така за задължителна застраховка "Живот", свой действащ синдикат, съставен от шофьори, а не от "хора над тях", както и действащи закони, които да се спазват от всички.

Ръководството на МВР проведе рано сутринта извънредно съвещание заради тежкия инцидент.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински, който пристигна около 7,30 ч., предложи на демонстрантите десетина техни представители да влязат в сградата на НС на разговори, но бе освиркан и прекъснат от викове "Боклуци!" и "Оставка!" и се прибра в сградата на парламента.

По-късно при шофьорите отиде депутатът Петър Берон, който секунди след това съжали, че въобще е излязъл при тях.

Берон обясни, че вътрешният министър е на среща с "браншовици", после ще дойде при протестиращите и след разговор с тях ще докладва пред Народното събрание. Шофьорите обаче скочиха, попитаха гневно "браншовиците" ли са по-важни или те и напрежението ескалира.

Хората за малко щяха да набият Берон, който се опитваше да обясни, че в момента нищо не може да направи.

Шофьор му предложи екзотичната идея да се сменят за един ден - Берон "да върти геврека" и да изкарва прехрана за семейството, а той да се чуди какво да прави по цял ден и да се вози на мерцедес.

Друг негов колега пък попита Берон с какви очи излиза при тях, като е сменил толкова партии, на което депутатът се засегне и тръгна да се прибира в парламента. Някой поде "Оставка" и тълпата изригна. Берон се шмугна между кордона от полицаи, оградили Народното събрание и се прибра.

След това при недоволните дойдоха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и доведеният му син Димитър Стоянов. Сидеров размахваше лист хартия и опитвайки се да надвика освиркванията, с които го засипаха, обясни, че протестът е незаконен.

Оказа се, че депутатът е донесъл искане за протест, което даде на шофьорите, за да го занесат на кмета Борисов и така да се озакони протестът.

Някои от шофьорите питаха какво прави той при тях, други пък му припомниха инцидента при магистрала "Тракия". Имаше и такива, които го потупаха по рамото.

Сидеров не трепна, дори когато го замеряха със смачкани хартийки. Сред виковете "Оставка!", сам той поиска оставката на вътрешния министър.

В 10 ч. Народното събрание прекъсна заседанието си заради протестите на таксиметровите шофьори. Прекъсването беше поискано от Иван Костов от ДСБ и от съпредседателя на БНС Красимир Каракачанов, които настояха да се събере председателският съвет на НС и да се обсъди ситуацията.

Министърът на вътрешните работи и зам.-министърът на транспорта да информират до края на днешния ден народните представители за мерките, които изпълнителната власт ще предприеме след убийството на таксиметровия шофьор. Това поиска парламентарният председател Георги Пирински.

Народното събрание е длъжно да приеме представители на протестиращите и да им съдейства да получат отговорите на своите въпроси от двамата министри, каза Пирински.

Депутатът от ОДС Яне Янев се обърна към таксиджиите с две предложения. Първото - да се избере инициативен комитет, който да представи исканията на шофьорите в пленарна зала.

Второто предложение, което таксиметровите шофьори одобриха с викове - пред сградата на Народното събрание да бъде монтирана видеостена, за да могат протестиращите да виждат всичко, което се случва в парламента в реално време.

Час по-късно Петков и Пирински отидоха при протестиращите.

Днешните събития в София напомнят за 16 март 2001 г., когато сградата на парламента и целият център бяха блокирани от таксиметрови шофьори, протестиращи заради убийството на Петър Терзийски - син на техен колега. Тогава имаше искания за оставка на правителството на Иван Костов и за извънредно заседание на Народното събрание.

netinfo.bg
Posted Image
Posted Image

09.02.07

Вашите коментари?
Аз нямам думи... И да се изказваме и да не се изказваме нищо няма да се промени НИЩО!
Много ми хареса мнението на една жена от репортажите на тв европа: "държавата бавно ни убива и ние като умрем умира и държавата." На един друг мнението: "политиците си мислят, че ние сме мишки без чувства и мнение, но не е така, ние сме гора със самочувствие и съзнание и е време да се вдигнем на протест."
Две много вярни изказвания, но това според мен е глас в пустинята. На онези от парламента много им пука за обикновения народ. Интересува ги това как да се нагълтат с пари и какви обещания да дадат на изборите.
Зарадва ме новината, че хиляди колеги на убития от цялата страна се стичат към София. В такива случаи поне показваме, че може българина да се обедини с друг и да протестира!

още линкове
БТВ
Канал 1
news.bg
  • 0
=> W140 <=
"Jeder Tag ist ein neuer Anfang, jede Nacht eine neue Versuchung."
Галерия W140
Публикувано изображение

#2 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 09 февруари 2007 - 12:12

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#3 W140

W140

Майстор

• Потребители на форума
  • 4552 Мнения:
  • Автомобил:
    Двуколка '87

Публикувано 09 февруари 2007 - 12:14

Posted Image
Posted Image

От Сливен също са тръгнали група таксита към София
Пловдивските полицаи имали уговорка с полицаите от София да ги допуснат до протеста
Довечера таксиметровите шофьори ще участват и в шествието за медиците в Либия.
  • 0
=> W140 <=
Галерия W140
Публикувано изображение

#4 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Публикувано 09 февруари 2007 - 13:02

ебати колко хора загинаха по пътищата и никои нищо не направи,колко катастрофи стават ежедневно в софия и повечето са по вина на бакшите и маршуткаджийте,карат си как си искат,правят си квото искат по улиците,засичат,не спазват никви правила и т.н. и на всичкото отгоре като се сдърпаш с некои се събират на мутри се праат.са му теглиха ножа на един и са цела софия се чуди как да стигне на работа заради тия боклуци ,Ебати жълтата мафия.аз ако съм ще изкарам баретите да им натрошат малко кратуните да се научат
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#5 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 09 февруари 2007 - 13:18

Това няма да промени абсолютно нищо :excl: И един милион да са протестиращите какво могат да променят??? Психопата който е извършил това изобщо не му пука от протестите, нито тези протести биха попречили по някакъв начин това да се случи отново... тъжно но истина. В българия всеки ден се случва убийство и какви ли не други тежки престъпления, и с какво това е по-различно от всички тях??? Едва ли не живота на тоя човек е по-ценен от живота на други... Също и друго - Адски много се дразня когато убият някоя мутра или държавник и тогава се вдига цялата полиция, и по медиите се тръби какво ужасно престъпление е извършено (което е вярно щото убийството наистина е такова) и как всички са впрегнати в работа и т.н. А когато някъде в забутано селце например убият някой дядо най вероятно случая ще си остане да прашасва на някой рафт...а това го знам със сигурност защото имам приятел работещ в следствието и той ми е казвал че има "приоритетни"..!!! Откъде накъде????? Живота на всички е еднакво ценен :excl: ********************************************************************************
*********** звездичките всички знаете какво са.
п.п. Съгласен с DJ FUNKY !
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#6 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 09 февруари 2007 - 13:35

100% съм сигурен че има и свестни хора в тоя бранш ама 90% от бакшишите са супер боклуци :angry: колкото пъти са ме удряли,засичали и други подобни в 98% от случаите е бил замесен бакшиш,даже последния път преди две години като ме направиха хечбег,един жълт педерас спре пред мене(засече ме първо) да гепи клиент,аз спрях ама тоя отзад не успя,са на скоро точно пред мен един засече пак за клиент една жена с малко дете и избега ведна,вътре в колата на жената беше станало мармалад от бебешки храни и други неща заради рязкото спиране,добрече и жената и детето(в столче) беха с колани.ако го бех гепил тоа немаше кои да го спаси,ама спрех да видя кво стаа с хората,жената държеше с две ръце волана и плачеше и беше яко в стрес а дето имаше кръв по устата,явно от шише с вода или сокче нещо се е наранило.още колко такива случай лични и на мои приятели дето са замесени тия капути мога да разказвам не е истина. са сигурно доста хора ще скочат срещу мен,през **** ми е. това е деистеителноста

аре стига съм писал че като си припомням случаите полудех направо
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#7 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 09 февруари 2007 - 14:25

Това е абсолютно беобразие!!! Докога всички нормални хора ще трябва да търпят простотиите на някакви идиоти, които си мислят че света се върти около тях? Убийства, за съжаление, стават всеки ден и това че днес е убит таксиметров шофьор не прави убийството по-специално. Недопустимо е да се блокира столицата заради емоциите на някаква си група бабаити. Ако те си вършеха работата както трябва и се държаха нормално биха могли да очакват някакво съчуствие евентуално, но сега - едва ли... Карат изключително лошо и неграмотно бих казал, но затова пък нахално, скачат върху всеки който погледне лошо техен колега, без значение кой е крив и кой е прав и сега се опитват да манипулират цялата държава. Оня ден се возих при един за 1.50 лв. на км. в един Москвич, който едва запали и вътре смърдеше на трупове... и той сигурно сега стачкува там... За какво? Или един друг идиот, който сигурно беше взел книжка преди 6 месеца изхвърча с 80 км./ч. от малка уличка без предимство и ако не бях спрял навреме щеше да ме отнесе, а той загуби управление и удари 2-3 паркирали коли. Моментално се появиха 3-4 таксита и ако не бяха притичали наблизо стоящите полицаи сигурно щях да си отнеса и боя. Не знам да продължавам ли с примерите... Мисля че наистина най-добре ще бъде да изпратят баретите да им посмачкат такситата и да освободят улиците. За съжаление държавата ни точно затова е скапана, защото не знае кога как да реагира. В този момент не трябва да се преговаря с идиотите а да ги разгони по най-бързия начин. А преди 9 години трябваше да преговаря с либийците, а не да се прави че нищо не се е случило. Глупаци! И тия вътре и тия пред парламента - това е истината...
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#8 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 февруари 2007 - 17:49

Това е абсолютно беобразие!!! Докога всички нормални хора ще трябва да търпят простотиите на някакви идиоти, които си мислят че света се върти около тях? Убийства, за съжаление, стават всеки ден и това че днес е убит таксиметров шофьор не прави убийството по-специално. Недопустимо е да се блокира столицата заради емоциите на някаква си група бабаити. Ако те си вършеха работата както трябва и се държаха нормално биха могли да очакват някакво съчуствие евентуално, но сега - едва ли... Карат изключително лошо и неграмотно бих казал, но затова пък нахално, скачат върху всеки който погледне лошо техен колега, без значение кой е крив и кой е прав и сега се опитват да манипулират цялата държава. Оня ден се возих при един за 1.50 лв. на км. в един Москвич, който едва запали и вътре смърдеше на трупове... и той сигурно сега стачкува там... За какво? Или един друг идиот, който сигурно беше взел книжка преди 6 месеца изхвърча с 80 км./ч. от малка уличка без предимство и ако не бях спрял навреме щеше да ме отнесе, а той загуби управление и удари 2-3 паркирали коли. Моментално се появиха 3-4 таксита и ако не бяха притичали наблизо стоящите полицаи сигурно щях да си отнеса и боя. Не знам да продължавам ли с примерите... Мисля че наистина най-добре ще бъде да изпратят баретите да им посмачкат такситата и да освободят улиците. За съжаление държавата ни точно затова е скапана, защото не знае кога как да реагира. В този момент не трябва да се преговаря с идиотите а да ги разгони по най-бързия начин. А преди 9 години трябваше да преговаря с либийците, а не да се прави че нищо не се е случило. Глупаци! И тия вътре и тия пред парламента - това е истината...

:icon_coolgrin:
Евала. Подкрепям напълно. Лошо е че някой е убит, но това е ежедневие - нищо че не се тръби всеки ден.

и БАКШИШИТЕ са абсолютни ПЕДЕРИ, да ме прощават ако има такива дето четат, но това си е истината :angry2:
и наистина ако в тая щибана държава има законност наистина мястото им на е на площада, а в затвора на тия лумпени

ПП. и забравих да кажа - предлагам да им се обяви бойкот - един месец никой да не се вози на такси :cool:

Този пост е редактиран от KPAHK: 09 февруари 2007 - 17:51

• 0

#9 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2007 - 18:04

Темата е много интересна.
Но аз ще се искажа последен.
Моля не се притенявайте.
  • 0

#10 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2007 - 18:05

Абе да ги :censored: в :censored: да ги :censored: ...Тия мухьовци за кви са мислят.Подкрепям Фънки-трябваше да изкарат жандармерията и да им намачкат колите с БТР-ите,да им намятат димни и сълзотворни гранати,да ги олеят с пожарната и да им направят физиономиите трудни за рисуване.Точно това беше начина на действие,че да си седнат на задниците и да кротуват.Това тяхното са си направо обществени размирици.Да ги :censored: в тиквите...
На който не му отърва да е бакшиш да си вдига чуковете и да бачка на някой строеж.
Като искат безопасност-да си купят големи коли и да си направят стъклени прегради с плъзгащ прозорец и отпред да не возят никого.
Кво са се разбеснели...Скимнало му на някого и айдеее...ша блокираме трафика на най-натоварения и възлов град в България.Ама ченгетата и те спят-кво им се чудят...бой и тва е.Ама нали и началниците са им такива и немогат да поемат отговорност.
Кого са предупредили за стачни и демонстрационни действия-оная си работа.Сега трябва да има разследване и наказания и дори затвор за подклаждане на обществено напрежение и объркване на ритъма на живота в София.Затварят 1-2 фирми и работата се оправя.
Ама няма да станеее,нямааа,щото онея "амбрияжи" се наакват в гащите да вземат инициативност.
Оня па вашия убавец Бойко,ша им разреши да седят там...Тцтцтц...кмет...
  • 0

#11 Bustter

Bustter

Напреднал

• Потребители на форума
  • 615 Мнения:
  • Град:Не се знае, знае ли се...
  • Интереси:Финикийски знаци.

Публикувано 09 февруари 2007 - 18:57

В 2 часа стана убийството, те от 4 часа стачкуват, е как да го хванат така бързо? Кам 10 вече искаха ниски данъци и в 11 часа са забравили за кво са там и въртят клиентите на запушените от тях улици... Е тва е да се изгавриш с памета на колега!
  • 0

#12 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 09 февруари 2007 - 21:50

Верно е че не е държава това и не е полиция!
Не може 2000 или пък 5000 човека от даден бранш да си правят каквото искат с 2 милиона жители на европейски град а "бат'Бойко" да трупа дивиденти като им разрешава да правят митинг. А моите права къде са? А това че толкова много хора се лутаха като хлебарки по улиците на София цял ден заради "протеста им" ?!
Моите съболезнования на роднините и близките на убития шофьор!
Смятам обаче, че злоупотребиха с паметта му!
Няма да говоря повече, щото :censored:
  • 0

#13 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2660 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 09 февруари 2007 - 22:04

застанал един и разправя....деца храним ала бала....ами пичка ти майчина,като храниш деца кво правиш там бе уйо,ако са ти гладни децата и нема кво им дадеш довечера за вечеря нема да се правиш на тарикат на митинг.имаше си хора(бакшиши) дето си бачкаха и не отидоха да се правят на интересни.тия дето се беха събрали там са баш наи-големите боклуци от бранша,дето седят по цел дена по стоянките и разтегат локуми и може да си купиш от тях всяква крадена стока та дори и дрога и не искат да те качат от точка А до точка Б защото курса им е 3 лв а чакат некои да налапат за по далечно разтояние.само трепане за таа измет
  • 0
Публикувано изображение
MY FACEBOOK
Публикувано изображение

#14 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 09 февруари 2007 - 22:20

КОлеги абсолютно ви подкрепям и като разбрах, че днес баба ми е ходила пеш от Плиска до Червило избеснях. 80 годишна жена с всичките и болежки едвам ходи го е взела разтоянието за два часа. Ами не дай Бог да и бе станало лошо и се случи най-страшното............................................ леле да ме прости алекс ама това е ебах тъпащината.
И тия от парламента клекнаха дееба и бат ти Бойко и той там простотий прави. :angry: :angry: :angry:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#15 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2007 - 22:23

Абе станалото станало.Хванаха го оня mr. killer!Няква дрога гадна мръсна...
Ама сега трябва да измислят нещо да направят така че тия жълтурковци да не могат повече да правят такива работи.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни